Stanite, stanite, stanite.Ja Kate moja nisam vjernik, mislim volim ALLAHA itd ali ne klanjam 5 vakat namaza, to radi moja sestra, ne postim ,itd.
Eh vizavi tvog pitanja ja znam odgovor, Muslimani kad idu klanjati ne smiju na sebi imati zlato, srebro niti bilo koju vrstu hamajlije, miris nije preporučljiv ali moze se staviti.Kad se krene na HADŽ, tada se stavlja posebni misris koji se prodaje i ja ga imam i posebne sjene se prodavaju za žene.Ali to je samo za vrijeme HADŽA, ne mora niko staviti taj miris ali je poželjno.Jesil skontala, mislim ja sam 100 puta kad sam otišao na ĐUMU BIO SAM NAMIRISAN I TO PARFEMOM "DUNE", I NIKO MI RIJEĆI NIJE REKAO.Eto to je to.Mislim da sam objasnio.
Jutarnja kafica, razgovoruša!!!!
Moderator: sanela
Hahahaha,jarane ja sam napisao ono sto znam vezano za parfeme i slicno u kontekstu Islama,a ja licno koristim razne koje ovom prilikom ne bih spomnjao...Fanatik wrote:Mansone, ja mislim da si pretjerao malo.Znaci ako parfem ima alkohola u sebi ne smije se stavljati, a koje je najbolje sredstvo za dezifekciju nego alkohol, kao prvo PARFEM NE PIJEŠ I NE UNOSIŠ GA U TIJELO.Kontas

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
- katarinadimedici
Hvala drugarima na odgovoru! Ipak mislim da je Ivana izgubila opkladu,a taj koji joj je ispričao, preneo je svoje viđenje i shvatanje Islama, a ne nešto što je opšte prihvaćeno! U svakom slučaju u vreme pisanja Kurana i Zakona, parfemi se nisu pravili na bazi alkohola da bi se tako nešto izričito zabranjivalo, dok je mošus bio poznat i u upotrebi! Zakone su pisali umni ljudi svog vremena i svaki od njih ima svoje logično objašnjenje i potvrdu, tako da ni jednog trenutka nisam sumnjala u to da sam u pravu! A i da nisam, jača sam!
p.s. A gde nam je Ramona?

p.s. A gde nam je Ramona?