Apaurini,Lexiliumi, Diazepani,Benzodiazepani

Sve u vezi smanjenja štete uzrokovane upotrebom droge.

Moderator: sanela

Fanatik

Post by Fanatik »

Vidi imamo novog druga super, čao ja sam Omar ,drago mi je.Znači ,pretežno sa spavanje ,pa ja svi isto.
styx

Post by styx »

Apaurin, Lano, ti je diazepam, a Lexilium ti je bromazepam. Primjecujes slicnost?
To su ti benzodiazepini, anksiolitici (relaxanti). Da sada ne idem preduboko u pametovanje, da ti kazem da ti to dodje na isto. Samo jos nesto, Lexaurin (Lexilium) vise opusta muskulaturu, i stvara jacu ovisnost od apaurina. A krize duuuugo traju.
Lana

Post by Lana »

Dobro je pa sam sa svim tim stvarima prestala!!!!
Ali jos uvijem imam u steku par tabletica (apaurina).Povuce me zelja ali sam dosta sad jaka pa se suzdrzim,ali ne mogu (nemam srca) da ih bacim!!!!
Moguce je izaci na kraj sa svojim djelom,ali svezati tudje jezike je nemoguce!!!!
styx

Post by styx »

Baci smece!!! Nije se za igrati, ozbiljno! Bice trenutaka kada ces ih htjeti uzeti, pa ces se sjetiti da ih imas...

Ukljuci se u neke aktivnosti. Imas dobar primjer u nama kako je bezze droga.
Luna

Post by Luna »

ma nije....
ko je sjebao stranu heheheh? diazepami sigurno...hehehe
eh eh
cmok Omare...
Lana...poslusaj styxa..baci sve...sta ce ti?
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
M4j4

Post by M4j4 »

JEL HOCE MENI NEKO KONACNO DA KAZE KAKVA JE KRIZA OD DIAZEPINA??? JA UMREH PITAJUCI,STA,KAKO,A LUNA SAMO KAZE KRIZU IMAS,PA IMAS KRIZU.
JA PIJEM "LORAZEPAM",3 DNEVNO U PROSEKU,A STA CE MI BITI KAD PRESTANEM? OPISITE MI TU KRIZU MOOOOLIM NEKOGA!
Image
Luna

Post by Luna »

ne znam Majo....kod svakog je drugacije.
Pila sam clonozepam...na svoj ruku-nisam mogla da spavam....nisam puno pila-cetvrtinu pred spavanje(znaci .5mg). Pa sam se onda popela do pola..I to me prepalo. Onda sam se polako spustila do .5...pa preskakala dane, i onda prestala. Sve je bilo ok. Malo nervoza...i strah. Svaki narkotik je adiktivan i ako se naglo prestane-bice i krize. Znam samo da je grozna...i da je teska...i da mnogi kazu da je gora od D krize. ali ako radis sve kako treba, i postepeno se spustas(kad doc to kaze)...trebalo bi biti sve ok.
Naravno......ima i onih "malo crnjih" slucajeva...npr napadi epilepsije..nakon dugogodisnjeg koristenja clonozepama(za smirenje a ne za padavicu)...
(info from: clonazepam and side effects)
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Fanatik

Post by Fanatik »

E te tablete fakat nisam pio, niti zelim .Znam da imam dosta problema sa ovim sefativima.Jojjj odmah se sjetim dijela Vudu Popaja.
Ali Vera tera kera, ona sedi pod sedativima,
ko se navuče on se preobuče, nema sočiva na ocima.
Da,daaaaa
Ramona

Post by Ramona »

Ja ne znam pomažu li kome ovi tramali, popila 5 pa mi isto želudac samo što ne izleti kroz usta
M4j4

Post by M4j4 »

Ramona wrote:Ja ne znam pomažu li kome ovi tramali, popila 5 pa mi isto želudac samo što ne izleti kroz usta
tramali/trodoni/metadon? jel? kapsule? Ahahaha,5 komada...joj umrecu od smeha...toga trebas popiti duplo pa i vise...a radi,samo jeste da se pegla od toga,fuuuj! Skida zikru odlicno,al jebiga jebe zeludac.
Image
Post Reply