Ljubav za dva metra konopa

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

nepopravljiv

Re: Ljubav za dva metra konopa

Post by nepopravljiv »

ljudi kakva samoubistva ja licno nisam poznavao nijednog covjeka koji je izvrsaio samubistvo znam ih masu sto su posli na onaj svijet neki se ovjerili neki su upucani u obracunima,neki u saobracajkam,neki su nestali i nikad nisu pronadjeni,umro mi najbolji drug na ruke na sred ulice sa raznesenim grudnim kosem rupom na sred prsa velicine pepeljare tako da ljudi koji izvrse samoubistvo nije bitno dfali su ga izvrsili jer su bili nezadovoljni sobom ili necim drugom ne treba to da se radi jer ubjedjen sam u momentu kad covjek izvrsava samoubistvo ad dodje momenat da vidi da umire taj sekund prije nego dusu ispusti da se predomislio ali tada je vec kasno steta je napravljena.I MISLIM DA JE OVA TEMA O SAMOUBISTVU BEZVEZE I DA TREBA DA SE ZAKLJUCA!!!
cokapeace

Post by cokapeace »

Kao sto rekoh...Ovo pitanje -vodi raspravi,a ona tek -ne vodi nicemu...
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
sanela

Post by sanela »

Ivice, kad vidjeh da si otvorio temu u ovom pdf, ja pomislih da pišeš o sebi, kad ono... nigdje veze.
Tema o suicidu. Zašto se ljudi ubijaju? Moje mišljenje je da se tu radi o krajnjem egoizmu. To je njihova odluka koja proizlazi iz nezadovoljstva samim sobom, unutrašnjom prazninom i okrenutosti prema, isključivo, samom sebi. Da osobe koje čine suicid nisu toliki egoisti, razmislili bi o ljudima koji ih vole, kojima je stalo do njih. Oni o tome ne razmišljaju, pa onda iz čistog egoizma sebi oduzmu život.

Ova tema ide u opće diskusije.
zeleni

Post by zeleni »

sanela wrote: Tema o suicidu. Zašto se ljudi ubijaju? Moje mišljenje je da se tu radi o krajnjem egoizmu. To je njihova odluka koja proizlazi iz nezadovoljstva samim sobom, unutrašnjom prazninom i okrenutosti prema, isključivo, samom sebi. Da osobe koje čine suicid nisu toliki egoisti, razmislili bi o ljudima koji ih vole, kojima je stalo do njih. Oni o tome ne razmišljaju, pa onda iz čistog egoizma sebi oduzmu život.
sanela, ovo je isuviše pojednostavljeno. to ne može da se objasni po jednom ključu. čisto teorijski, od kako je dirkem pre sto i nešto godina objavio knjigu "samoubistvo", za njim je prvih decenija 20. veka krenuo šleper od 5000 (pet hiljada) kasnijih suicidoloških teorija. zanimljivo da nijedna od njih nije dala sveobuhvatno objašnjenje tog fenomena.

uzgred,
u samoubistva spadaju i recimo
- eutanazija
- žrtvovanje života za druge ili za neku ideju
je l i to čist egoizam?
ima onih koji kažu da ako si rodjenjem stekao neku slobodu, onda je to sloboda da biraš kada ćeš da odeš sa ovog sveta.
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
sanela

Post by sanela »

Pa, možda jeste pojednostavljeno i znam da nije sve crno bijelo, pogotovo kad je riječ o ljudima i psihi ili o društvu, pošto spominješ Dirkema. Malo sam bila isprovocirana ivicinim zaključcima o suicidu kao o nečemu izvana što nas "tjera" na suicid.

Mada, iako pojednostavljeno, opet smatram da je to vrlo egoističan čin, pa čak i u slučaju eutanazije. Suicid za ideju, hm... pa i tu mi ima elemanata egoizma. Znaš ono, JA sam se ubio za dobrobit drugih....

Što se slobode tiče, naravno da imamo slobodu da odlučimo kako ćemo okončati, mada i to ne uvijek, kao što imamo slobodu da odlučujemo kako ćemo da živimo, ali opet u okolnostima koje imamo, što opet znači da slobodu nemamo uvijek.

I da, ja ne pokušavam objasniti zašto ljudi počine suicid... To bi bilo apsurdno, nego samo iznosim svoje mišljenje na temu.

To je kao da narkomaniju objasnim kao da je to rezultat egoizma, a znam da je to fenomen koji je višestruko uslovljen, kao i sam suicid.

A opet, neki teoretičari i za narkomaniju kažu da je latentni suicid...
vudd

Post by vudd »

bosanci su glupi,crnogorci lijeni,madjarice se dobro jebu i samoubice su egoisti.klasicno sablonsko fraziranje

ne mozemo ni zamisliti sta se desava u glavi samoubice.naucna istrazivanja temelje se iskljucivo na pretpostavkama.
narkomani su latentne samoubice,kao i konzumenti alkohola,duvana,masne hrane...
zakljucak:svi smo egoisti,ili?
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
sanela

Post by sanela »

vudd wrote: zakljucak:svi smo egoisti,ili?
Naravno da jesmo... :-D
vudd

Post by vudd »

sanela wrote:
šta ti znači ovo cerenje?
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
sanela

Post by sanela »

vudd wrote:
sanela wrote:
šta ti znači ovo cerenje?
To je da naglasim zaključak...
zeleni

Post by zeleni »

ivica jeste u pravu kada kaže da razlozi za samoubistvo ili makar podsticaji često i dolaze od spolja. da nije tako, onda broj samoubistava ne bi drastično rastao u doba velikih društvenih kriza i haosa.
možda nemamo slobodu da biramo kako ćemo da živimo. ali možemo da biramo kad ćemo da umremo. to i jeste ta sloboda.

sanela wrote:Suicid za ideju, hm... pa i tu mi ima elemanata egoizma. Znaš ono, JA sam se ubio za dobrobit drugih....
a kad majka žrtvuje svoj život (svesno se dakle liši svog života) da bi spasila dete?

sto kaže vudd, ako je narkomanija latentni suicid, onda je to i vožnja brzim kolima, pušenje pljuga, ždranje hrane u meku, odlaženje u solarijum...

na šta misliš kad kažeš egoizam?
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
Post Reply