ljechenje ovisnost=navika, ljekovima ili komunom?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

MasacreEnElDiscoBar

Re: ljechenje ovisnosti ljekovima ili komunom?

Post by MasacreEnElDiscoBar »

zeleni wrote:sa ce bratija metadonska da osuje paljbu, al masacre, odakle tebi ideja da je supstitucija lecenje?!
Suptituciska terapija je zamjena za drogu(methadon) ili suboxon za ljechenje... kojm ulazish u program ambulantnog nadzora i ljechenja ovisnosti methadonom ili buprenorfinom ili suboxonom!!!!!!!
MasacreEnElDiscoBar

vudd wrote:
MasacreEnElDiscoBar wrote:radije supstituciskom prihvacha se iz raznih razloga ali zashto se misli da je to uspjeshnije??

i da, vudd iz navike nastaje ovisnost...
naviko sam ja na noćni život? :D
jok buraz...mislim da je zbog nečeg drugojačijeg...al i to je jopet individjual
ako neshto stalno uzimash prech che u naviku, gdje raste u ovisnost....Nisam posto ovisan prije droge, drogom sam iz navike uzimanja dosho u situaciju, da nemogu promjenit tu naviku i stat je uzimat(samo bi mi bilo loshe) jer je prerasla navika uzimanja droge ovisnost....Moglo bi se i rech da je navika uzimanja droge ovisnost....
MasacreEnElDiscoBar

Ali methadon zatvara u glavi osjetila i radi rupe u mozgu,(ja sam se osvjedochio kad sam presto s methadonom, pa dok su se pocheli vrachat osjechaji, plako sam ko malo djete) i mogu rech da za razliku od heroinskih ovisnika meadonski imaju veche posljedice u shto sam se uvjerio i shto je jako puno ovisnika reklo, ali tek kad su se ochistili na duze od 2god. da radi tableta i methadona osjechaju veche posljedice i svi koji su stari junkiji i sad su chisti, koje sam upozno po komunama su rekli da, ako se mislish drogirat drogiraj se heroinom tablete treba bacit...Bilo bi glupo da netki sa stazom od 20god. drogiranja baljazgaju takve stvari chisti nekoliko god.
saša-ex

Post by saša-ex »

Vecini djankija, koliko god da se dugo drogiraju, kada ponudis supstituciju uzimaju bez razmisljanja. S jedne strane imas maglovitu predstavu o lecenjkoje bi trebalo da traje dve godine, puno muka i odricanja, na mestima o kojima si cuo sve najgore, od kolega koje su bile tamo, a krajnji ishod je vise nego sumnjiv-biti izlecen i ziveti bez bilo kakve gudre. S druge strane, imas varijantu koju podrzava i preporucuje zvanicna medicina, ceo fazon se zove "lecenje", ne zahteva nikakav poseban trud osim da dolazis svaki dan po bocicu (za sta ce ih svaki metadonac psovati i traziti ljudska prava), lekari ce ti objasniti da ces time sacuvati svoj organizam i da ces se oporaviti, a jednog dana ces mozda prestati i sa tim, ali u svakom slucaju-ziveces mnogo kvalitetnije....
Prosecan zavisnik, vec umoran, maltretiran, sa karakterom koji ne postoji, izpovradjivan i nesrecan, u trenutku kada treba da donese ovakav izbor, na zalost, najcesce upada u zamku zvanu-supstitucija...
SAMO CEO ŽIVOT...
vudd

Post by vudd »

zato,pravac komuna i ne okreći se masacre
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
MasacreEnElDiscoBar

saša-ex wrote:Vecini djankija, koliko god da se dugo drogiraju, kada ponudis supstituciju uzimaju bez razmisljanja. S jedne strane imas maglovitu predstavu o lecenjkoje bi trebalo da traje dve godine, puno muka i odricanja, na mestima o kojima si cuo sve najgore, od kolega koje su bile tamo, a krajnji ishod je vise nego sumnjiv-biti izlecen i ziveti bez bilo kakve gudre. S druge strane, imas varijantu koju podrzava i preporucuje zvanicna medicina, ceo fazon se zove "lecenje", ne zahteva nikakav poseban trud osim da dolazis svaki dan po bocicu (za sta ce ih svaki metadonac psovati i traziti ljudska prava), lekari ce ti objasniti da ces time sacuvati svoj organizam i da ces se oporaviti, a jednog dana ces mozda prestati i sa tim, ali u svakom slucaju-ziveces mnogo kvalitetnije....
Prosecan zavisnik, vec umoran, maltretiran, sa karakterom koji ne postoji, izpovradjivan i nesrecan, u trenutku kada treba da donese ovakav izbor, na zalost, najcesce upada u zamku zvanu-supstitucija...
Po meni ljechenje bi trebalo trajati do onda kad sam ne budesh siguran u uspjeh(a to se moze znati nakon 1-2god. chistog tjela i psihe)...A za to nekima treba 2-3god.da budu chisti, a neki shvate da trebaju vishe vremena...
Pitanje je bilo zashto netko misli da che se kad se krene ljechit, izljechit bolje supstituciskom terapijom nego komunom od ovisnost??
MasacreEnElDiscoBar

vudd wrote:zato,pravac komuna i ne okreći se masacre
to i odlazim uskoro, zato sam i stavio ovu temu... :wink:
petrica

Post by petrica »

najlakše je nastaviti se zabijati što i ja znam nije dobro,tko bi bio sretniji od mene i mojih roditelja i bližnjih da se mogu skinuti za vjeke vjekova :smt051
saša-ex

Post by saša-ex »

MasacreEnElDiscoBar wrote:
saša-ex wrote:Vecini djankija, koliko god da se dugo drogiraju, kada ponudis supstituciju uzimaju bez razmisljanja. S jedne strane imas maglovitu predstavu o lecenjkoje bi trebalo da traje dve godine, puno muka i odricanja, na mestima o kojima si cuo sve najgore, od kolega koje su bile tamo, a krajnji ishod je vise nego sumnjiv-biti izlecen i ziveti bez bilo kakve gudre. S druge strane, imas varijantu koju podrzava i preporucuje zvanicna medicina, ceo fazon se zove "lecenje", ne zahteva nikakav poseban trud osim da dolazis svaki dan po bocicu (za sta ce ih svaki metadonac psovati i traziti ljudska prava), lekari ce ti objasniti da ces time sacuvati svoj organizam i da ces se oporaviti, a jednog dana ces mozda prestati i sa tim, ali u svakom slucaju-ziveces mnogo kvalitetnije....
Pitanje je bilo zashto netko misli da che se kad se krene ljechit, izljechit bolje supstituciskom terapijom nego komunom od ovisnost??
pa gore ti je odgovor.... samozavaravanje i onaj utisak da bas ti najbolje znas, kod narkomana ne prestaje nikad....
SAMO CEO ŽIVOT...
MasacreEnElDiscoBar

saša-ex wrote:
MasacreEnElDiscoBar wrote:
pa gore ti je odgovor.... samozavaravanje i onaj utisak da bas ti najbolje znas, kod narkomana ne prestaje nikad....
Shta kakav utisak ja najbolje znam?? I samozaravanje neznam da kod narkomana bash ne prestane nikad!!! Svi ovisnici znaju kako se rjeshiti droge, ali droga nezna kako da se rjeshi njega, to sam negdje napiso vech..To za mene pishesh kako ja gledam na maglovitu predstavu??Ako da neznam od kud si to zakljuchio....
Post Reply