Dormicum(Midazolamum)

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

nepopravljiv

Re: Dormicum(Midazolamum)

Post by nepopravljiv »

kod nas su jedno vrijeme bili popularni formidali ma i dalje su nego su prije mogli bez recepta da se kupe.uglavnom smo ih svi drobili i smrkali na nos jes da klapi i suze oci ali kad se naviknes usisavas bez problema po 3 tablete odjednom,ja sam od formidala imao prekide mozga jedno niceg se nisam sjecao ono sto kaze vojager 2 sata kolko im je djestvo sam kljucao i bauljao i kad dodjem sebi niceg se ne sjecam .sto se krize tice nisam imao epi napade ali zato uzasne glavobolje po 2,3 dana cak i kad uzmem heroin glava me i dalje boljela,negdje sam cuo da su u zagrebu se sa formidalima skidali sa heroina 80 godina i da su to zvali potop skidanje zakljucaju se u stan i samo se klepaju u nenormalnim kolicinama formidale.eto to je sve sto znam o formidalima .
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

da,,,ma djeluje on dulje, samo mozda ona pochetna euforija je jako kratka, stim da ja uzmem 2 tablete ujutro i miran sam do drugi dan, cjelu noch mogu da fino prespavam josh se teshko ujutro budim..(Trazio sam neshto da zamenim dop i methadon) i tako naletio na taj Dormicum i skuzio da sam dobivo to u zg-u vinogradskoj za spavanje... pa tako odoh kod svoje psihijatrice da mi ih napishe za spavanje...Skuzio sam da krize gotovo da i nema...Jucher sam osto bez njih pa chemo vidjet...Nevjerujem da chu ih kupovat tako brzo,ako bash nebude neka sila..., za sad je tu osto josh normabel...
nepopravljiv

Post by nepopravljiv »

formidali ili kkako ga zovu formula tebi vjerovatno te dvije tablete te pokriju 24 casa samo sto sam ja preceriva stalno sam ga mrvio i smrkao da bi postigo onaj prvi euforicni blagi efekat ali zato se ne sjecam nista po 2,3 sata mogu sa nekim pricat sasvim normalno na ulicu i sutra ga opet sretnem i kao prica OOOOOO,DJE SI TI NISAM TE ODAVNO VIDIO ja sam imao problem sa formidalom da se niceg ne sjecam potpuni mrak kao da se nikad taj dio zivota nije ni desio.
mada mi se to desavalo i sa lorazepamom i crnim vinom ili pivom kad popijem malo vise lorazepama neznam sad jeri ko drugi imao takve prekide filma ujutro da se probudi niceg se ne sjeca ja ovo iz mog iskustva sa formidalom pisem.i mogu reci da su me strasno na zivce isle te crne rupe i prekid filma.
VOJAGER jedno pitanje jesi cuo za lijek Nurafen plus odje ga nema samo u rusiju rusi ga masovno zloupotrebljavaju?znam da je lijek namjenjen za bol u grlu i slicno,ali rusi popiju tkutiju toga ko magarad se urade u cemu je fora sa tim lijekom za grlo????
MasacreEnElDiscoBar

Postavi temu za njega ovo nije!!! Nurafen(ibuprofen) ide bez recepta...ko u HR Neofen...mislim da se zove Nurofen, a ne Nurafen(da zove se Nurofen..samo treba malo google iskoristit)!!! postavi temu za njega,..ima za djecu ko sirup i djeluje protiv bolova...analgetik(uklanja bol,snizuje temperaturu), ovisnik da bi se razvalio od njega nemoguche..jedino u kombinaciji s nekim ljekovima moze dovest do euforije....probaj kazem postavit temu il malo ukljuchit trazilicu...znam sluchajno za njega, uzimo sam ga za glavu rusiji...glavni sastav mu je ibuprofen...
nepopravljiv

Post by nepopravljiv »

lijek se zove NURAFEN PLUS IMA 12%KODEINA U NJEGA SLUZI ZA BOL U GRLU KAD TE BOLI GRLO ODJE KOD NAS GA NEMA TAMO U SVAKU APOTEKU GA MOZES KUPIT DA BI SE POSTIGO EFEKAT TREBA CITAVU KUTIJU POPIT. SADS SAM JA MALO SKRENUO SA TEME FORMIDALI ALI ME ZANIMA VOJAGER STO IMA DA KAZE O OVOM LIJEKU . MUKA ME SAD DA OTVARAM NOVU TENU NURAFEN PLUS ZNA LI KO STO JE TO PA SAM SE ODJE UVALIO.
MasacreEnElDiscoBar

da, moze bit, POSHALJI MU PRIVATNU PORUKU ILI OTVORI TEMU I MENE ZANIMA, ako neshto zna...12%kodein ako ima i ako ih se naguta, josh vjerojatno imaju neki analgetik(paracetamol il ibuprofen)...od tog ljeka bi se moglo bit u grdom fleshu...
nepopravljiv

Post by nepopravljiv »

http://en.wikipedia.org/wiki/Nurofen naso sam ovo rusi lopatama jedu citava nacija
MasacreEnElDiscoBar

ludi rusi!! da,znachi ipak je nurofen znam jer sam ga za glavobolju pio tamo, dobro negdje pishe i nurafen, al to je isto(nisam nasho neko pakovanje gdje pishe nurafen, nego samo nurofen-sirupi,kapsule,tabl.itd.)...mi imamo neofen koji ima ibuprofen, a ovo kolko sam skuzio ima i kodein i ibuprofen...na you tube sam nasho lika koji pricha kako se vozio u autu i stao da u ljekarni kupi neshto za glavobolju i kupio je nurofen,popio je velike kolichine i snimili su ga kako gol pokushava zadovoljit drvo i sebe...imo je halucinacije...jbne kemikalije treba indisku konoplju pushit i to je to nema bolova glavobolje ljechi preko 300 vrsta bolesti ukljuchujuchi rak...samo chim vishe pushit marihuane :D
sanela

Post by sanela »

MasacreEnElDiscoBar wrote:e treba indisku konoplju pushit i to je to nema bolova glavobolje ljechi preko 300 vrsta bolesti ukljuchujuchi rak...samo chim vishe pushit marihuane :D
Ma jašta...
Ne daj bože biti bez ičega da ti pomuti svijest... :rolleyes:
MasacreEnElDiscoBar

da, ''samo nemoj da sam normalan'' :axe: .... kazem, ako ljudi trebaju vech uzimat neshto, nek se napushavaju trave, a ovo u rusiji shta svi gutaju te kemikalije jer je zabranjeno sadit konoplju...i traze legalne droge, a one su josh opasnije jer sve shto je legalno proizvode farmaceuti, jer naravno oni vladaju svjetom i nemogu tolerirat nikakve gubitke....
Post Reply