skidanje sa heroina i metadona buprenorfinom

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

vlada

Re: skidanje sa heroina i metadona buprenorfinom

Post by vlada »

Voyager wrote:Nece imati nikakvih problema zbog Buprenorfina ako sada uzme Tramadol ili bilo koji narkotik.
Tramadol je jedino okay z ato stanje sto kod nas postoji - slab opioid i serotonine i norepinephrine reuptake inhibitor, za bolove odlican.
Ne duze od 10 do 15 dana i ne vise od 250mg dnevno ako bas ne morate.

Ta-da..

.::VOYAGER::.
Hvala ti na savetu,vidim da si popularan ovde,nego kurac cu dobiti tramadol bez recepta,jel da?a mozda i mogu da ga nadjem negde po BGD ali mi je to cimanje,a opijate ne zelim..resio sam da avrsim sa ovim kako znam i umem,moram se do leta sastaviti jer palim preko!imas li jos koji koristan savet,citao si moje postove,dugo saam se radio i dopom i metom,sad sam pio bup 14 dana,i evo 4 dana nista,imamnesto za bolove i depresiju,uznemirenost,spavanje..al dzabe kad me sve boli,ne mogu da spavam,to me ubija..sutra idem kod doktorke pa cu joj reci lepo,ti painkilleri su ocito slabi,spominjala mi je injekciju neku..
aj hvala ti puno sto se javljas,pozdrav!
vlada

Post by vlada »

dee_87 wrote:Drago mi je sto si odlucio da se skidas i nadam se da ces da istrajes u toj odluci.. Sam kazes da si svjestan svega sta te ceka, i znas da ce to sve proci.. Tesko jest, al proci ce.. I uopste me ne smaras kao sto kazes sa pricom.. Samo ti pisi, ako ces se tako osjecat bolje samo pricaj.. Znam da je u takvim trenutcima bitno da te neko saslusa i razumije.. I da, imas moju podrsku i drago bi mi bilo da ti mogu na bilo koji nacin pomoci, pa makar ovako sa pricom.. Samo se nemoj predati..
Vala jeste tesko,sto si stariji sve je gore..secam se ranije sam sve to mnogo lakse podnosio,a sada sa 30 godina sav sam ko pokosen!Ali resio sam,jednostavno moram,dosta je biloako se sad ne izcupam imam osecaj da cu potonuti skroz,a to nikako necu dozvoliti!Prolazio sam kroz sve i svasta,znam da sada ide najgore ali skupio sam dosta volje i resicu ovo kako god znam!
Hvala ti puno na podrsci,stvarno puno znaci kad imas nekog da mu se izjadas,ko te pritom podrzava i motivise dodatno!HVALA TI!
sad mi je bas lose,javicu ti se sutra popodne,kad se vratim od doktorke,da vidim ima li ona resenje za ove usrane bolove u kostima i misicima.
Pozdrav iz BG
Vlada
vlada

Post by vlada »

zeleni wrote:toplo, hladno, jeza, kijanje... cini mi se da to leci katapresan. barem jezu i kijanje
Hvala na savetu,pa mislim da dobijam to,pitacu danas doktorku,to mi je jos i ok,podnosljivo,nego me bolovi u kostima i misicima ubijaju,evo celu noc vilenim po stanu popizdecu..dobio sam neke tablete za bolove ali to je sranje,dali su mi i injekciju nocas kurac,nije mi skinulo ni 20 posto bola..Trodon moram da nabavim,jel zna neko gde i kako moze da se uzme,ja mozda i mogu da ga nadjem ali moram da kopam,a to ce potrajati,a ne mogu da cekam,jer su bolovi bas uzasni..
Hvala na javljanju
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:06 am, edited 1 time in total.
dee_87

Post by dee_87 »

Volja je najbitnija.. Treba bit jak.. Skontas da jednostavno moras proci kroz sve to, i da nece vjecno trajati.. Stisnes zube i proguras.. Jbga tesko jeste, al mora valjda tako... Izdrazi! I nadam se da ces dobit od doktorke nesto protiv bolova..
vlada

Post by vlada »

dee_87 wrote:Volja je najbitnija.. Treba bit jak.. Skontas da jednostavno moras proci kroz sve to, i da nece vjecno trajati.. Stisnes zube i proguras.. Jbga tesko jeste, al mora valjda tako... Izdrazi! I nadam se da ces dobit od doktorke nesto protiv bolova..
Ma znam,naoruzao sam se voljom,hocu,moram,jbg stvarno je dosta bilo..bio sam danas i posto sam isao i dobio neku injekciju koja mi kurca nije pomogla,ona se sva zacudi kako je to moguce,pa me pita da nisam uzimao u medjuvremenu,kao kako to da ti je tako lose,a prestala je da mi daje bupr. sa 4mg me spustila jean dan na 2mg i dala mi kao neke painkillere i svakakve druge lekove,i da ti ne duzim,ja joj kazem da mi da tramal,ili ako nema neka mi da recept,sam joj kazem da necu i ne zelim bupr. opet,i ona kao pa necu da te vracam na opijate,a koliko se ja razumem tramadol je iks puta slabiji od buprenorfina,kazem joj da samo makar upola ubijem taj bol u kostima bice super,sve ostalo mi je podnosljivo,znam prolazio sam kroz to sto puta,i na kraju mi donese 1mg buprenorfina?!?I to me sredi,cak sam se i uradio jer sam 4 dana bio bez njega!!!Eto ti pametnih doktora nema sta,nisam mogao da odbijem,jer da sam jos jednu noc morao da presedim,udavio bi nekog!
Ne vredi,u ovoj zemlji nista ne valja,svi oni rade po sablonu,neko se drogira 10 godina,neko godinu i to je njima isto,pa nisu svi isti jebi ga,nekom treba manje,nekom vise,neko podnosi bol,neko malo manje...
Ali ok,nece to nista da mi pokvari,to znam,ako budem imao i dalje takve bolove,a bice ih,stisnucu zube,nabavicu tramal i to je to..Ali dani prolaze to je najvaznije,i nece ovo vecno trajati,to znam!
Nisam spavao 3 noci,sad cu da se odvalim od spavanja,jer sam mrtav umoran,i hvala bogu super mi je trenutno,nista ne boli..
Hvala ti na podrsci,nemas pojma koliko mi znaci!
Daj ako te ne mrzi,napisi mi sta si ti radila,kako se skinula,odakle si..
Pozdrav!
Vlada
vlada

Post by vlada »

Voyager wrote:Pa ako bas ne zelis da u sebe uneses vise ni tako slabasna opijat kao sto je Tramadol, onda ces se morati stisnuti i trpeti te neugodnosti jos nekih 3 nedelje, posle toga ce biti sve bolje i bolje.
NIkakve tu inekcije ne pomazu, mozes da popijes tonu vitamina, infuzija, nista.
Evemntualno benzodiazepini, ali oni ti mogu pomoci oko samo 30% simptoma, znaci da ti malo uspore neurovegetativni sistem, smanje nervozu.
Probaj tako pa kako god.
Da trpis moras...ili da se iscimas po Tramadol.

Ta-da..

.::VOYAGER::.
Ma nije da ne zelim,nego moram da ga iskopam negde,znam da nista tu ne pomaze ni injekcije ni painkilleri,dobijam razne lekove za ostala sranja,prolazio sam kroz to,posto sam radio na brodu pa kad dodjem sa ugovora od sest meseci,onda se dva meseca otkidam,pa onda kad idem nazad ponesem met,par sufli i spustim se,al posle sam imao iste te bolove u kostima,al tamo radis ceo dan,imas neke obaveze,a sad sedim na gajbi i blejim u TV..Sve je u glavi,tamo nisam ni imao vremena da mislim da mi nesto boli,a kad si kod kuce druga je prica!Al ok je znam kroz sta moram da prodjem,resio sam da je stvarno dosta bilo,vise od deset godina je to trajalo,dosta je bilo..
Pozdrav,idem da odremam malo jer tri noci nisam spavao!
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:05 am, edited 1 time in total.
dee_87

Post by dee_87 »

Ne znam zasto ti ne daje tramadol.. Ja zivim u malom gradu i ovaja nas psihijatar, po prici nekih prijatelja koji su mu isli, dobijali su tramadol. U stvari to su jedino mogli i dobiti od njega, jer neku jacu terapiju moze propisati samo jedan doktor u kantonu.

Pitas kako sam se skinula.. Pa tesko, jbga.. Vec sam ti napisal sta sam uzimala, tramal, xanax i nozinan. Vjerujem da mi je u neku ruku i pomoglo sto sam samo to imala da se skidam, jer ja sa heptanonom ne znam.. Prije sam pokusavala, al bi obicno prvi i drugi dan sve progutala, a to nije skidanje nego lupanje sa hepovima.. I tako nista nebi napravila.
Razvukla sam to sto imam lijekova na 10 dana, a poslije sam samo xanax pila.. On mi je pravo dobar..
Nikad se nebi skinula i ovoliko dugo izdrzala da nisam sama sa sobom rascitila da necu vise.. Patnja je velika kad se moras borit sam sa sobom. Vec znas kako to ide.. Imala sam jbga bedova, sa nespavanjem, psiha cijepa.. Jos su me nozinani slomili po citav dan sam samo balila od njih i tijelo mi je bilo tesko.. Al eto uspjela sam, kad sam sa lijkovima zavrsila i ostatak zikre progurala na suho.. Mada je tad vec bilo puno lakse.

Ma sve je do tebe, ako ti stvarno zelis da se skines i ako cvrsto vjerujes u to, ti to mozes i uspjet ces.. Jbga kad si vec kreno izdrazi, proguraj to.. Kad osjetis da ti je bolje, izadji u prirodu negdje prosetaj, natjeraj se.. Meni je najgore u kuci uvijek bilo imam osjecaj da me zidovi guse.. Moras sebi napravit prioritete u zivotu sta zelis.. Kad si na dopu znas i sam da ti nista drugo u zivotu nije zanimljivo.. Lijep osjecaj uz koji idu i hrpa ruznih stvari, kako nabavit lovu, kako nabavit dop i ostala sranja koja se desavaju. Dok na drugoj strani imas citav spektar lijepih stvari koje ti se desavaju u zivotu, al koje svakako ne ide uporedo s dopom. Kad sam sa sobom rascistis sta zelis od zivota i kad budes cvrsto uvjeren u sve to, onda ti ni skidanje nece biti velik problem, mada je uvijek puno bolje da imas nekog ko ce ti stalno pruzat podrsku kroz taj pocetni, najkriticniji i najtezi period. Pozdrav
vlada

Post by vlada »

Voyager wrote:Ccc...nece da mu da malo Trodona, dala mu 1mg Buprenorfina...to je isto kao da ti je dala 250mg Tramadola oralno...a dovoljno bi mu bilo 100mg Tramadola intramuskularno da mu sredi bolove.
Jbg, sablon kao sto kazes, znam.
Eto,sta da ti kazem!Srbija..
Post Reply