Jeremija-Vas savetnik za bolje zdravlje

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

sanela

Re: Jeremija-Vas savetnik za bolje zdravlje

Post by sanela »

Druže Jeremija, ovaj Saša,

Što se dijete tiče - prvo izbaci večeru, iza sedam ništa nemoj jesti. Druugo, izbaci slatkiše. Treće, jedi kašikom umjesto pizze, sendviča isl. Četvrto, puno voća i povrća i Peto, hodaj, hodaj, hodaj.

I kao bonus, imaš po mjesečevoj dijeti, jedan dan, kad je mijena, pij vodu cijeli dan. Nisam probala, ali svi kažu da se tako kile gube i ne vraćaju, ono kao jo-jo efekat.

Ili, još lakše, jedi ono što Maja jede :) vidim da ona nema tvoje probleme. :D
joesspappa

Post by joesspappa »

saša-ex wrote:Dragi Joe,
Hvala na Vasem pismu. Ono sto mogu primetiti i izvesti kao zakljucak je sledece. Vama nista ne fali, sve ono su sitne falinke, cim Vi mozete da se okrecete za devojcurcima...A cujem i da mozete da potrcite kad treba, tako da ste vi obican folirant koji hvata nezna zensak srca na pricu o raznim bolestima... :)
E Jeremija, konju jedan :) Isti si ko i svi ostali. Moje probleme niko ne shvata ozbiljno. Jadan ja. Sledeci put kada se budemo videli, imacu ti reci svasta nesto u lice. Do tad, ishijas i spondiloza. Samo su tvoji problemi bitni, a ismevas tudje. Samo da znam da nisi daleko odmakao od prvobitnog ponasanja od dolaska na forum. :)))

Dok se Sale cese po celavoj mu glavi i pita se cime je sve ovo zavredio, ja cu ozbiljno ovog puta da pitam narodne mase: Koje su preporuke za nizak pritisak!?
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Vuk

Post by Vuk »

Dupla Costa - nikad ne omane!
:D
Moon child
joesspappa

Post by joesspappa »

i kad omane, uzmem JOS ! :)
tamarra

Post by tamarra »

nirvanai wrote:kad smo kod homeopatije(narodne medicine)ayurveda ima jedan vrlo interesantan pristup:na osnovu krvne grupe se odredjuje kojem tipu pripadas i onda se na osnovu toge odredjuje terapija(dobijes savete vezane za ishranu,i mozda i neku tinkturu,caj,itd.)
ovde to rade doktori, a kod nas sam cula da ima mislim u domu zdravlja u zelezniku(ili zarkovo).nisam potpuno sigurna da li je ta informacija za dom zdravlja tacna,ali u svakom slucaju metoda je jako dobra.i kad urade analizu vidi se da su sve bolesti povezane jedna sa drugom.
Homeopatija i ajurveda su dvije potpuno različite stvari. Prehrana po krvnim grupama je nešto sasvim treće. :D
Ajurvedski doktor ne uzima uzorak krvi, on opipa plus, minutu dvije, i iz pulsa "pročita" trenutno stanje pacijenta, odredi doše (po ajurvedi postoje pita, vata i kafa tipovi, uz kombinacije), ali sazna i mnoge probleme kojih pacijent još nije svjestan. Ajurveda vidi uzrok problema i bavi se uklanjanjanjem istoga, moderna zapadna medicina liječi posljedicu. Ne postoje lijekovi u klasičnom smislu nego "pripravci", preporuča se određeni režim prehrane (koje su namirnice dobre, koje loše), uz obaveznu upotrebu određenih začina. Rezultati koje daje ajurveda dolaze sporo (potrebno je bar 3 mjeseca biti striktan da bi se osjetilo poboljšanje), ali su trajni. I naravno, čim se prestane sa režimom, sve se vrlo brzo vrati na staro. :mrgreen:
anfakabl

Post by anfakabl »

joesspappa wrote:ja cu ozbiljno ovog puta da pitam narodne mase: Koje su preporuke za nizak pritisak!?
kafa u suštini samo trenutno diže pritisak, jer je diuretik.
Ne znam da li voliš slano (ja ne), pokušaj sa čipsom, inćunima i sl.
Valja popiti čašu crnog vina (takođe ne volem).
Ima i fora sa podizanjem nogu uz zid.

Sale, kupi razne pahuljice (ovsene, zobene, kukuruzne), napravi svoju kombinaciju i jedi ih za doručak i večeru. Može sa mlekom ili jogurtom. Ubaci grožđice ili drugo voće da ne bude uvek isti ukus.
Za ručak možeš da jedeš šta (i koliko) god želiš.
Ujutro skuvaj 2l zelenog čaja te ga pijuckaj tokom dana.
Ako ti bude neizdrž, pojedi koju voćku (sve osim banana) ili npr. kupus salatu.
Ima da budeš tica ako se budeš pridržavao.
all that I want is to play
joesspappa

Post by joesspappa »

Tammarraa, Hvala ti za pojasnjenje sta je razlika izmedju naninog herbarijuma i dr. Ajuvrediga (ako smes) :) Nisam imao predstavu da bilo sta moz da iznikne iz merenja pulsa, a kamoli da mi se kaze sta je ok da jedem :) Ako ima u zarkovu, mozda da ga posetimo. A Vuchino?!? Izgovor za kafenisanje.

Vidis Sale, kako Anfakabl studiozno i ozbiljno pristupa problemu koji je iznet, a ne kao ti laički. Hvala ti Anfa. Iz ovog mogu da izvucem da je dizanje nogu, slano i crno vino recept za dobar i dug zivot. Ovo zadnje sam izbacio iz upotrebe, zbog ovih drugih boleština, tako da mi ostaju male plave ribice uvaljane u so :)
Vuk

Post by Vuk »

anfakabl wrote:
joesspappa wrote:ja cu ozbiljno ovog puta da pitam narodne mase: Koje su preporuke za nizak pritisak!?
Ma batali kafenisanje..idemo do Pinka na ručak! :D
Moon child
joesspappa

Post by joesspappa »

Vuk wrote:
anfakabl wrote:
Ma batali kafenisanje..idemo do Pinka na ručak! :D
:supz: Dogovoreno! Sale plaća :)
tamarra

Post by tamarra »

anfakabl wrote:Ujutro skuvaj 2l zelenog čaja te ga pijuckaj tokom dana.
Dvije litre zelenog dnevno! :shock: Dobar je za puno toga i treba ga piti u jutro, ali ne cijeli dan i ne tako veliku količinu. Kod pripreme zelenog čaja, paziti da se ne "namače" dugo (minuta je dovoljna) jer se oslobađa tanin, koji smanjuje apsorbciju željeza. Zeleni čaj blago podiže krvni pritisak.;)

Anfakabl, imaš u Zg Kuću zelenog čaja (Lovački rog) gdje možeš nabaviti u rinfuzi sjajne vrste čaja, ne samo zelenog. Malo je skuplje ali se definitivno isplati. Ja trenutno guštam u Eternal life zelenom čaju.
Post Reply