U polivalentnu grupu spadaju i porodicesunce polako izlazi wrote:Na moju veliku zalost,jako dobro sam upoznata sa tim koliko je zavisnost kompleksna bolest i kako zahtjeva rad polivalentne grupe strucnjaka(psihijatar,psiholog,socijalni radnik,medicinski tehnicar itd).E sad moja opaska,(sto se tice tvog predhodnog posta sve je ok),misliš li da je covjeku koji ima bilo kakav problem u životu bolje prići sa riječima "auuuu u kakvom si ti glibu,to je strašno,šanse su ti skoro nikakve,kuku tebi ili je normalnije reći "možeš ti to,samo naprijed"(a pri tom sam zaista ubjeđena da čovjek može sve,samo je pitanje da li hoće).Pozdrav!
Jbg,posto cutanje nije zlato(licno se uvjerio)...
Nekom ,ko je izabrao drogu da se zabavlja,identifikuje,afirmise i sto nekih jebenih razloga do kojih ce mozda doci, mozda ne,na pocetku govoriti ''mozes ti to,samo naprijed...I ubjedjivanje da sve moze ,ako hoce...
E pa 90% njih nece, jer da imaju takav stav''sve mogu,samo ako hocu''nebi ni poceli sa sranjem
Mlad-junkie ne pusi tu foru.Na pocetku sve je sjajno,da se ne lazemo.Taj prelaz ili strmina kojom se najedanput krece dolje,prepoznaju uglavnom ljudi koji gledaju sa strane.Junkie treba dobro mlatnuti guzicom od dno,(a mltnuce kad-tad)da bi mozda poceo razmisljati sprzenim mozgom.
Zato moja poruka starterima''Drogirajte se...uzimajte sto vise da bi sto prije pukli i psihicki i fizicki.Ceka vas bjeda, jad,zatvor, bolest , prerana smrt.Jebes smrt,to i ne izgleda tako strasno u odnosu na stanje u kom cete se nalaziti.Ljudi koji vas vole(kako god da to rade)ispastace,traziti nacine,biti sjebani...Ali ko jebe njih.Bitno je da se sto vise drogiras i da jednog dana,ako bude'' srece'' pises na forum.narkomanija.ba,(ako ga ne ukinu

Kiss