Evo mene..Izlijecena? Skinuta? NE!

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

vudd

Re: Evo mene..Izlijecena? Skinuta? NE!

Post by vudd »

sunce polako izlazi wrote:Na moju veliku zalost,jako dobro sam upoznata sa tim koliko je zavisnost kompleksna bolest i kako zahtjeva rad polivalentne grupe strucnjaka(psihijatar,psiholog,socijalni radnik,medicinski tehnicar itd).E sad moja opaska,(sto se tice tvog predhodnog posta sve je ok),misliš li da je covjeku koji ima bilo kakav problem u životu bolje prići sa riječima "auuuu u kakvom si ti glibu,to je strašno,šanse su ti skoro nikakve,kuku tebi ili je normalnije reći "možeš ti to,samo naprijed"(a pri tom sam zaista ubjeđena da čovjek može sve,samo je pitanje da li hoće).Pozdrav!
U polivalentnu grupu spadaju i porodice
Jbg,posto cutanje nije zlato(licno se uvjerio)...
Nekom ,ko je izabrao drogu da se zabavlja,identifikuje,afirmise i sto nekih jebenih razloga do kojih ce mozda doci, mozda ne,na pocetku govoriti ''mozes ti to,samo naprijed...I ubjedjivanje da sve moze ,ako hoce...
E pa 90% njih nece, jer da imaju takav stav''sve mogu,samo ako hocu''nebi ni poceli sa sranjem
Mlad-junkie ne pusi tu foru.Na pocetku sve je sjajno,da se ne lazemo.Taj prelaz ili strmina kojom se najedanput krece dolje,prepoznaju uglavnom ljudi koji gledaju sa strane.Junkie treba dobro mlatnuti guzicom od dno,(a mltnuce kad-tad)da bi mozda poceo razmisljati sprzenim mozgom.

Zato moja poruka starterima''Drogirajte se...uzimajte sto vise da bi sto prije pukli i psihicki i fizicki.Ceka vas bjeda, jad,zatvor, bolest , prerana smrt.Jebes smrt,to i ne izgleda tako strasno u odnosu na stanje u kom cete se nalaziti.Ljudi koji vas vole(kako god da to rade)ispastace,traziti nacine,biti sjebani...Ali ko jebe njih.Bitno je da se sto vise drogiras i da jednog dana,ako bude'' srece'' pises na forum.narkomanija.ba,(ako ga ne ukinu :) )kako si postao popisana biljka koja niti zivi niti je mrtva...
Kiss :D
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
sunce polako izlazi

Post by sunce polako izlazi »

Sve ovo što si rekao,potpisujem,ali gledaj mladih narkomana na ovom forumu gotovo pa i nema,svi ste vi već dobro udarili i glavom a i ovim drugim o dno.Iz tog razloga smatram da ove moje riječi nisu samo bla,bla truć!
sunce polako izlazi

A možda se i varam,ko bi ga znao!Najvažnije je to da su mi namjere čiste kako god ih ko shvatao. :!:
vudd

Post by vudd »

Gdje si pokupila ovo ''bla,bla truch :) ?
Ima mladih,kako nema...Samo se trude da zvuce staro i zajebano
sunce polako izlazi

:lol:
saša-ex

Post by saša-ex »

Nema ovde puno pravih narkomana...uglavnom apstinenti u pokusaju. Pravi narkoman se bode u venu, ne kuca po forumu :)
SAMO CEO ŽIVOT...
tess

Post by tess »

vudd wrote: .Taj prelaz ili strmina kojom se najedanput krece dolje,prepoznaju uglavnom ljudi koji gledaju sa strane.Junkie treba dobro mlatnuti guzicom od dno,(a mltnuce kad-tad)da bi mozda poceo razmisljati sprzenim mozgom.

Zato moja poruka starterima''Drogirajte se...uzimajte sto vise da bi sto prije pukli i psihicki i fizicki.Ceka vas bjeda, jad,zatvor, bolest , prerana smrt.Jebes smrt,to i ne izgleda tako strasno u odnosu na stanje u kom cete se nalaziti.Ljudi koji vas vole(kako god da to rade)ispastace,traziti nacine,biti sjebani...Ali ko jebe njih.Bitno je da se sto vise drogiras i da jednog dana,ako bude'' srece'' pises na forum.narkomanija.ba,(ako ga ne ukinu :) )kako si postao popisana biljka koja niti zivi niti je mrtva...
Nisam skoro procitao bolju poruku svima koji pocinju sa drogiranjem,a i nama veteranima! Unique ovo sto si napisala mnogo lici na ono sto sam ja ziveo sa mojom devojkom.Ja sam se fiksao,ona smrkala,pa je pozelela i ona da se fiksa,ja nisam hteo,a ona otisla kod drugog i ufiksala se.Bili smo zajedno godinama,ali kao sto je Boban rekao vezivao nas je samo interes i ljubav prema heroinu.Rizicnost od fiksanja verovatno sve znas,ali ja moram da ti kazem da su mom bratu odsekli prste doktori da bi mu spasili saku,usled pogresnog ufiksavanja heroina u arterijsku venu.Upoznao sam u komuni isto decka kome se osusila leva ruka od fiksanja.Kriza i suocavanje roditelja sa problemom te ocekuje u svakom slucaju,od toga nemozes da pobognes ni da sakrivas ceo zivot.Zato nemoj vise da se krijes i sto pre im ispricaj kakav ogroman problem imas.To je ionako najlaksi deo u svemu iako ti to deluje kao bauk iz sadasnje perspektive.Sve najbolje i puno srece!
dal' mi steti droga leti?
unique_

Post by unique_ »

Dugo nisam procitala bolji post i savjet..Mnogo ti hvala tess! eto ,mogu ti reci u istoj smo situaciji,mislim ti si bio prije,ja sam sada..i kod mene su se tako stvari odvijale,samo sto je postalo tek ozbiljno i opasno nakon prvog uboda..onda sam mislim zakoracila u PROPAST..ali propast bukvalno.Imala sam priliku priznati staroj sve nakon tog "anonimnog" poziva od decka koji me je sada vidim zelio spasiti,objasniti neke stvari mojima i tako me pokusati preobratiti ,poslati u komunu..ali ja,naravno nisam priznala.. sto se tice rizicnosti fixanja, koliko-toliko sve znam..ali kada mi je kriza i ne mogu cekati ,koristim deckov gun..iako ja to isperem u kljucaloj vodi,bla bla..ali znam da to ne moze unistiti neke viruse poput hepatitisa..zato sam za varijantu testiranja,samo mi treba snage i neko ko ce biti uz mene svo vrijeme..bili bi moji roditelji,da im priznam..mama mi je nakon tog poziva rekla,Sve si u zivotu imala,i imas,da je istina ovo sto sam cula,unistilo bi i meni i tebi cijeli zivot...eh da ona samo zna,koliko ovo mene unistava..prvi put sam povukla prije neka 3-4 mjeseca..nisam ja dugo u ovome, samo sam napravila gresku i pravim ih hiljadu radi onog prvog je*enog flesa..nemam vise ijedne vene nakon par sedmica da se ubodem..ne smijem zasukati rukave..kako su mi vene izbusene sa svih strana,koliko god mislila da je to to,da sam potrefila pravu,ono koliko-toliko iscuri sa strane,ruka mi otekne,a limuntos ostatak pojede..kao i svako jutros,i jutros sam rano otisla do njega po svoj fix..pare naravno ja uvijek nabavljam,minimala dnevno je 50 €..on se prvi uradio,zatim je mene trazio pola h,busio me 20 puta,nisam se sredila,po prvi put sam osjetila pravuu krizu u zivotu...doslo mi je da popijem ono,ali ne bih ni od tog nista imala..jednostavno,nemam se gdje vise raditi..sva sreca pa sam imala jos nesto para uz sebe,tako da sam mogla kupiti ponovno i povuci..ali nakon toliko mucenja,nerviranja..i evo sada gledam u ovaj gun tuzno..pokusavam naci neku venu,da se sredim..ali nista..znam da moze stojati,ali sta cu sa njim...prepune su mi ruke trombova...dodje mi da se ubijem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
tess wrote:
vudd wrote: .Taj prelaz ili strmina kojom se najedanput krece dolje,prepoznaju uglavnom ljudi koji gledaju sa strane.Junkie treba dobro mlatnuti guzicom od dno,(a mltnuce kad-tad)da bi mozda poceo razmisljati sprzenim mozgom.

Nisam skoro procitao bolju poruku svima koji pocinju sa drogiranjem,a i nama veteranima! Unique ovo sto si napisala mnogo lici na ono sto sam ja ziveo sa mojom devojkom.Ja sam se fiksao,ona smrkala,pa je pozelela i ona da se fiksa,ja nisam hteo,a ona otisla kod drugog i ufiksala se.Bili smo zajedno godinama,ali kao sto je Boban rekao vezivao nas je samo interes i ljubav prema heroinu.Rizicnost od fiksanja verovatno sve znas,ali ja moram da ti kazem da su mom bratu odsekli prste doktori da bi mu spasili saku,usled pogresnog ufiksavanja heroina u arterijsku venu.Upoznao sam u komuni isto decka kome se osusila leva ruka od fiksanja.Kriza i suocavanje roditelja sa problemom te ocekuje u svakom slucaju,od toga nemozes da pobognes ni da sakrivas ceo zivot.Zato nemoj vise da se krijes i sto pre im ispricaj kakav ogroman problem imas.To je ionako najlaksi deo u svemu iako ti to deluje kao bauk iz sadasnje perspektive.Sve najbolje i puno srece!
Uspjela sam!!! :)
vudd

Post by vudd »

sva sreca pa sam imala jos nesto para uz sebe,tako da sam mogla kupiti ponovno i povuci..ali nakon toliko mucenja,nerviranja..i evo sada gledam u ovaj gun tuzno..pokusavam naci neku venu,da se sredim..ali nista..znam da moze stojati,ali sta cu sa njim...prepune su mi ruke trombova...dodje mi da se ubijem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
MA DA...KRIZA...A GUN PUN ...MOJ DUSEBRIZNICKI SAVJET:
1.SPUCAJ SE U VRAT
2.UZMES GAN,NADJES SE ISPOD NOKTA I SJURIS....
3.AKO TI JE BED,ONDA SE FURNI U JEZIK...
ODRADICE TE SKORO ISTO...
4.MANI SE SRANJA DJEVOJCICE
unique_

Post by unique_ »

vudd wrote:MA DA...KRIZA...A GUN PUN :) ...MOJ DUSEBRIZNICKI SAVJET:
1.SPUCAJ SE U VRAT
2.UZMES GAN,NADJES SE ISPOD NOKTA I SJURIS....
3.AKO TI JE BED,ONDA SE FURNI U JEZIK...
ODRADICE TE SKORO ISTO...
ne mogu naprosto vjerovati..hvala ti na tim savjetima,ali vene mi se uopste vise ne vide,ostalo je jos samo par kapilara.iako je inzulinka,ne mogu potrefiti kapilar. za vrat,e pa ne vidim je ni tu..a ovo za jezik..e pa majko draga..svaka cast!
Uspjela sam!!! :)
Post Reply