Polako korky,razumijem tvoje muke,ali ove ti dvije zene sigurno ne misle zlo.
I ako ti je stalo do momka i zelis mu pomoci,to sto mu nije uspjelo lijecenje iz prvog puta ne znaci da nece nikada.
Pogledaj po Forumu,imas svega,od Ispovjesti ovisnika,suovisnika(kao sto si ti),pa do raznih varijanti lijecenja.
On,ako ima zelju,naci ce sebi odgovarajucu metodu.
Ja preporucujem neku bez lijekova i psihoaktivnih supstanci za pocetak.Pomoc psihologa kao najbolju,ali to mora on sam da odluci.
Drago mi je sto tvoje spominjanje da ces se i ti poceti drogirati proizilazi iz afekta.Dva ovisnika u paru skoro da i nemaju nikakvu sansu!
Razmisli,citaj,uci....
Pozdrav.
Dođe mi da pođem za njim....
Re: Dođe mi da pođem za njim....
narkoman sam al' najlepsi.
YugoS.. znam, znam da mi nemisle nista lose...jer ja to i jesam napisala u afektu nista drugo...
on vec sada bez tableta ne moze...njegova mam i ja smo dogovorile sa jednim psihologom razgovor..i nitko njega ne zeli ponovo slati u komunu..mi samo od njega zelimo da prizna..i onda cemo uciniti sve samo da mu pomognemo..ja sam isto za to da ide na psiho terapije i da mu se na taj nacin proba pomoci..sve razgovaramo sa njim..ali on to smatra "nabijanjem pritiska"...i nervote..ja ne znam na koji nacin da ga ubijedim da prizna...ali opet da li postoji ikakva sansa da se on mozda i ne drogira nego da mu stvarno treba to da ga popustimo i da ga ne peglamo..ma nema se zivaca vise..njegova mam svaki dan moli Boga samo da joj da snage da izdrzi jer njeni zivci su najgore stradali..zena vise nije sva svoja..ja jos nekako, jer ja mogu otici kad pozelim--ali ona je majka...i jos nesto..
on je tatun sin..znaci v+cijeli zivot uziva taj status..i zapravo njegov tat razgovara sa njim na nacin evo ti sine 100KM...ali sad vise nema ni para jer je i tajo dobio otkaz zbog ove recesije..bl,bla..a njemu pare fale..uuu jako mu fale...tako da postoji mogucnost da se on uvalio u neka kriminalna sranja...a to bi objasnilo one silne brojeve..i skrivanje mobitela..i izlasci u kasno doba noci itako to...
i uvijek mislim napisati nesto kratko..i ispadne svaki put duzi tekst nego prije...
on vec sada bez tableta ne moze...njegova mam i ja smo dogovorile sa jednim psihologom razgovor..i nitko njega ne zeli ponovo slati u komunu..mi samo od njega zelimo da prizna..i onda cemo uciniti sve samo da mu pomognemo..ja sam isto za to da ide na psiho terapije i da mu se na taj nacin proba pomoci..sve razgovaramo sa njim..ali on to smatra "nabijanjem pritiska"...i nervote..ja ne znam na koji nacin da ga ubijedim da prizna...ali opet da li postoji ikakva sansa da se on mozda i ne drogira nego da mu stvarno treba to da ga popustimo i da ga ne peglamo..ma nema se zivaca vise..njegova mam svaki dan moli Boga samo da joj da snage da izdrzi jer njeni zivci su najgore stradali..zena vise nije sva svoja..ja jos nekako, jer ja mogu otici kad pozelim--ali ona je majka...i jos nesto..
on je tatun sin..znaci v+cijeli zivot uziva taj status..i zapravo njegov tat razgovara sa njim na nacin evo ti sine 100KM...ali sad vise nema ni para jer je i tajo dobio otkaz zbog ove recesije..bl,bla..a njemu pare fale..uuu jako mu fale...tako da postoji mogucnost da se on uvalio u neka kriminalna sranja...a to bi objasnilo one silne brojeve..i skrivanje mobitela..i izlasci u kasno doba noci itako to...
i uvijek mislim napisati nesto kratko..i ispadne svaki put duzi tekst nego prije...
Nema,nema,nema te zene koja bi te trpela...
OK-razumjela sam te da si to u afektu napisala, ali sama recenica tako zvuci da u nama suovisnicima izaziva uzas. Nego moze li tata razgovarati s njim? Shvata li to tata tako ozbiljno kao vas dvije?
Sta je sa pitanjem: "Hajde testiraj se u nasem prisustvu, pa ako si cist da ne vrsimo vise pritisak na tebe" ? Nemojte paniciti, gusiti ga,postavljati bezbroj pitanja, nego probajte sa mudrim i kratkim razgovorom u pravom trenutku.
Sta je sa pitanjem: "Hajde testiraj se u nasem prisustvu, pa ako si cist da ne vrsimo vise pritisak na tebe" ? Nemojte paniciti, gusiti ga,postavljati bezbroj pitanja, nego probajte sa mudrim i kratkim razgovorom u pravom trenutku.
Nemoj lupati glavu nagadjanjima, pretpostavkama i razmatranjem svih mogućih načina ubedjivanja kako bi on priznao. Time se samo uzaludno trošiš, a do konkretnog odgovora nećeš doći. Neko pre tebe je već izmislio toplu vodu koja se u ovom slučaju zove test. Ako zaista želiš istinu, testiraj ga. Time ćeš, hteo on da uradi test ili ne, doći do odgovora koji te zanima. Usput ćeš i sebe, a i njega, poštedeti svega gore navedenog.korky wrote:ja ne znam na koji nacin da ga ubijedim da prizna...ali opet da li postoji ikakva sansa da se on mozda i ne drogira nego da mu stvarno treba to da ga popustimo i da ga ne peglamo...
Ukoliko se do sada nisi susretala sa tim, na forumu možeš da pročitas na koji način bi trebalo odraditi testiranje kako ne bi bilo prevare… Prelistaj malo.
Pozdrav i srećno.
Izgleda da smo Klara60 i ja pisale odgovor u isto vreme 

cini se..ali osim testa moja njveci problem je KAKO MU POMOCI...kako da shvati da ga ja necu odbaciti ako kaze da se drogira,da ga cak necu ni osudjivati..nego da cu mu biti podrska...jer sve su prilike da je opet poceo uzimati...Pawa wrote:Izgleda da smo Klara60 i ja pisale odgovor u isto vreme
a moram priznati da sam ja tek prije 15 dana prvi put procitala..citala satima..o ovisnosti..ja nikad, ali nikad do sada nisam to smatrala necim oko cega bih se ja zamarala..kao on je proso komunu, on je sad ok..i sad cemo mi to ozbiljno..ja imam 22 godine a on 26..hm..mogli bi i obitelj imati,zasto da ne....e tako sam razmisljala par dana prije njegovog izlaska iz komune..i onda pljus..istina ko' hladna voda udari u lice..i ja shvati da je ovisnost nesto sto se lijeci cijeloga zivota..i da je ovisnost proslost, sadasnjost i buducnost...borba,konjski zivci,rijeci koje ne kontam,ljudi cije ispovijesti su dio mene i moga zivota...i cudno je to kad citam postove u svakom,ali u svakom od njih se nadjem...i malo mi je lakse,jer sve moje prijateljice imaju veze,normalne,lijepe,romanticne...i ni jedna me ne razumije...od njih 5 koliko ih imam nijedna nije rekla niti pitala pa kako to ti sve??? nego..hej bjezi od njega sto prije,raskidaj to...samo me njegova mama razumijela,i ona mi je u posljednjih par mjeseci najbolja prijateljica "bila" jer je dragi sin natjero da prekine svaki kontakt sa mnom..inace ce on uciniti nesto...jer nije mogao da podnese to da mu znamo svaki korak, i to da ni meni ni njoj nije mogao da laze...tako da sam evo vec 5 dana i bez nje...a moj mama ni ne zna nista..ne zeli da zna...sama sam ali skroz..e zato mi dodje trenutak da napisem glupost kao sto je ona da cu sad i ja za njim..mada mi stvarno dodje...uh...olaksa se malo...
Na žalost, ti mu ne možeš pomoći ukoliko on to ne želi i nemoj da se zanosiš time i da maštaš da si baš ti ta koja će ga izvući iz narkomanije.
Još nešto...
Možda je ovo bilo suvišno, ali ne mogu da preskočim kao da nije napisano...
Nemoj mi zameriti.
Još nešto...
korky wrote:Nikad nisam bila ovisna o drogama, ali zato jesam ovisna o njemu...do te mjere da bi sad najradje uzela i nadrogirala se..pa da vidim,da shvatim...O toj ideji razmišljam intezivno u posljednje vrijeme i toga me strah...jebeno me strah onoga u sto se pretvaram....
Molim te, imaj u vidu da stvari koje sada pišeš u afektu, sutra iz očaja mogu postati i tvoja realnost. Pogledaj samo na forumu koliko je ljudi ulogu suzavisnika, tokom veze sa zavisnikom, zamenilo ulogom zavisnika. Vodi računa da i ti nebudeš jedna od njih. Nadam se da ti je jasno da sa drogama nema kompromisa, eksperimentisanja i inaćenja.korky wrote: e zato mi dodje trenutak da napisem glupost kao sto je ona da cu sad i ja za njim..mada mi stvarno dodje...uh...olaksa se malo...
Možda je ovo bilo suvišno, ali ne mogu da preskočim kao da nije napisano...
Nemoj mi zameriti.
mjesec dana u Smolucoj..Tuzla...(nadam se da sam ispravno napisala)saša-ex wrote:U kojoj komuni je bio?
I onda u Rakovici ona komuna, ne znam da li ima neko ime...godinu i 2 mjeseca..
Eh da, tako sam i mislio....Pa on u stvari nije ni bio u komuni. Znaci idemo iz pocetka, njemu treba lecenje. Psihoterapeut ili dobra komuna. Na prostorima bivse nam Jugoslavije ima ih bar dosta.
SAMO CEO ŽIVOT...