joj Kate......sad bih te zagrlila....@@@
A i moju mamu......
Nije sve tako crno ali i jeste....ni sama vise ne znam sta je sta. Nekad mislim da sam ok....i onda zbog nedostatka vjere u samu sebe, ni ne znam jesam li ok ili ne.
Imam puno toga da kazem.....ali u kratko: sve je islo na bolje. Bila sam ponosna na samu sebe...ali to je jako tesko kad niko drugi nije. Kad niko drugi ne primjeti te male promjene koje meni zivot znace. Ako napredujem....primjeti-mama. Primjeti da lijezem ranije i ustajem ranije. Reci dobro je...napredujes...ali mozes ti u bolje. Ali nemoj reci eh da si me poslusala prije 5mjeseci ili opet sve isto...opet lijezes kasno bla bla....Pa cemu onda sve? Ako je uvijek isto?
Ja sam na nekoj nevidljivoj granici ....nisam ni tamo ni vamo. Ni ja kao ni ti, nemam bas nesto puno prijatelja a ni rodbine. Vi ste mi sve sto imam. I zato me toliko i boli to sve. Ja znam da je sve iz naj boljih namjera...ali...nacin, nacin je pogresan. Samo me gura od vas i pravi buntovnijom. Borim se sa sopstvenim demonima i onda mi vi ubacite neke vase i to me obori. Treba mi prijatelj a ne mama. Ti si naj bolja mama na svijetu-i to ne kazem samo zato sto si moja mama, ne. Nego je tako. Uvijek sam ti se divila, uvijek zelila biti pametna kao i ti....Ne znas. Ti si i doktor i psiholog i mama i zena i sve....Ti kazes da sam ne zahvalna...
nisam. Ne znam sta bih bez tebe. Samo sto kazem ti mucim se sama sa sobom...imam 25jebenih godina....svasta sam nesto bila zamislila....bila sam bistra, pametna, ambiciozna.....i sada me strah Jer ne znam jel mogu opet to da budem. Strah me. Strah me da sama sebe ne razocaram. Da vas ne razocaram, opet. Vi ste uvijek toliko ocekivali od mene....mozes ti reci da niste ali jeste-
od mene je samo naj bolje bilo ocekivano....kakve greske.....ja ne grijesim. Tako je bilo. I eto pogrijesila sam.....razocarala sam vas a i sebe...
ali to je bilo...proslo....hocu da idem dalje, ali stojim u mjestu. Ugazila sam u svjez cement i ukopala se na tom istom mjestu.
Krenem dalje...padnem, zapnem....nisam dovoljno jaka. Pa covjece kako ne vidite....treba mi vasa podrska a ne kritika ....
treba mi da mi neko kaze luna, bas si to dobro uradila, ili primjetila sam promjene u tome i tome...ili bas mi je drago da napredujes malo po malo. Nesto...bilo sta@ Treba mi to. Ne znam sto ali mi treba. Prije sam u skoli to dobijala...tu pohvalu...ocjenu...good job od profesora. A sada toga nema....ni od kud.
Osjecam se usamjljeno.....jadno....glupo......izgubljeno. A zelim uspjeti....samo ne znam kako. Svaki put me nesto sjebe....
ali i tada umjesto kritike...umjesto da mi kazes sta sam pogrijesila ili kako sam mogla i drugacije....reci mi nesto pozitivno...
uvijek se vrtimo oko ovoga. Ja vec 100 put to govorim....nista. Ne pricamo puno u zadnje vrijeme jer nista se ne promjeni...pricam satima....sve ti kazem....sutra sve isto. Ne izadjem po 5dana....legnem oko 1 pola 2-sto je mnogo bolje nego prije-ustanem prije 10.....imam plan. covjece imam plan....mislila sam da ga nikad necu imati....vise.
I opet nista ne valja...opet kritike....i ja se opet osjecam usamljeno i odbaceno...drugacije.....ko zebra na brionima.
A sve vas toliko volim...i razumijem....i sve me bas zato toliko boli. I kad bih mislila o tome svemu svaki dan pa pukla bih. Ne mogu ne smijem...potopi me. Imam citav zivot pred sobom....platicu racune, zavrsicu skolu. ostvaricu svoje snove....Postacu neko i nesto. Hocu. I zato se ne trebas brinuti o starosti....
a jos ste mladi....!!! A mislite da ste stari....pa tek vam je 50 i nesto...sta je to??? nista!!!!
I nisi dugo rekla hajmo ovo ili ono.....nemas motivacije ni za sta kao ni ja. A ja ti kazem nadji nesto pozitivno za sebe ...neki outlet...ne treba mi. Treba ti....jer svakome treba. A kad to uradis imaces vise snage i zivaca za sve.
Ako nije tako ok...ali mislim da znam sta pricam. Jos uvijek. Mislim da sam pametna i da znam puno toga....pogotovo sto se tice ljudskog uma i kad treba nekome pomoci. Moj se mozak jednostavno upali i misli sam za sebe....nekad sama sebe iznenadim s raznim idejama i solucijama...koje rade. Samo ne rade meni za mene....
i jos nesto...nisam te napala sto si citala ni nista...nego je opet bio u pitanju nacin na koji si ti to uradila i meni rekla. Kao da sam debil....
pa reci mi istinu fino pozitivno....
i da...ne krivim ja nikoga za moje drogiranje...ja sam sama kriva.....ali su te stvari doprinjele tome. Hoces reci da nesto kao rat nije imalo uticaja na mene-tada 14-15 godisnju klinku??
I tatino pice svaki dan 4godine???
Ne znas kako je to gledati.....i sve. Seka je bila mala...ne sjeca se srecom. Ali ja sam uvijek imala ulogu nekog zastitnika...kao da sam mogla ikoga zastiti ali eto.....jel razumijes?
ALi to je sve bilo....
sada je bitno....zelim uspjeti ali mi treba podrska. Treba mi pozitivna podrska i ljubav. Ne treba mi kritika....
ja vas razumijem....ali ne mogu misliti i na vas i na mene sada.....mogu...ali se zbunim onda. Sta je dobro a sta ne....
ja sam nasla sta mi je dobro i sta mi pomaze....
a sve ostalo nije bitno...jel tako? ti si mi tako rekla....jer ja uvijek mislim na druge prvo. I jako je tesko misliti na sebe....
ali opet tikazem razumijem vas..razumijem razocarenje, bol, strah, tugu, ne izvjesnost.....kao i depresiju, ni malo motivacije, gubitak snage i nade....
a ja bez toga ni ne mogu zivjeti...
ako vi izgubite nadu u mene.....,ma necu ni zavrsiti tu recenicu. strah me
ali vas volim...i tesko mi je...i jeste kriva sam. i sve ali...idem dalje...borim se trudim se. zar ne?
Sve sto mi treba je prijatelj i podrska.....da nekako zajedno to uradimo.
Ja zaista imam dovnu porodicu....i ne bi ih mjenjala ni za sta....
samo imajte malo strpljenja i malo vise snage.....i razumjevanja. Ni ja nisam zadovoljna...ja sam sposobna za mnogo vise....I tak ce i biti. Samo vjerujte u mene. Ako kazem da mi je san raditi za CIU-vi trebate da me podrzite u tome...a ne.....
ali kao sto ti ocekujes iskrenost od mene....tako i ja od tebe. Moras se i ti meni otvoriti....i reci sta ti je na dusi. Tako cemo jedino uspjeti
eto moje u kratko se pretvori na dugo i na siroko...
nema veze
samo pisi.....pisi. Samo moze pomoci.....
volim te mama naj vise na svijetu.
I hvala vam svima na pomoci....zaista.
mislim da nam je svima potrebna