Terapija u drugom gradu...

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

iron

Re: Terapija u drugom gradu...

Post by iron »

Idem u ponedjeljak ganjati sve papire da mogu opet normalno "kod kuce" u Zg dizati terapiju....isto tako obavezno moram do doca u Vinogradsku na neki razgovor jer me pocinju sve vise bacati promjene raspolozenja i postajem nekako "hladna" osoba prema ljudima koji mi zele samo dobro.....uz to sam skuzio da vise nisam bas ni socijaliziran. Kada sam se navukao na dop, tako sam prestao izlaziti van. Sada mi izlazak van predstavlja jutarnja kava i novine....bez drustva, jer volim biti u miru...kako ja to kazem. Najzanimljivije je sto prije svega ovoga sam bio poprilicno drstven.....hebiga, valjda ce se i to promjeniti,...
Uz to cu pitati doca za te grupne terapije..imam feeling da ce mi to samo pomoci da se opet uklopim i malo socijaliziram.... Imam psa....bar se sa njime slazem kako treba.... :-D
Sagitarius

Post by Sagitarius »

-----------
Last edited by Sagitarius on Fri Oct 24, 2008 7:21 am, edited 1 time in total.
iron

Post by iron »

Sutra ujutro napokon do psohica...hehehe...da vidimo sta se to desava umojoj blentavoj glavi.... :-D
Sve mi se cini da ce pasti neki antidepresivi radi ovih mojih naglih promjena raspolozenja...hmm...ma sta god samo da mi bude bolje.
Uz sve sam poceo imati i redovite glavobolje sto nije nikako dobro.
Sve mislim da mi nije dobro od onih hebenih Cersona....valjda ce mi doc sutra dati dobru terapiju tj. nesto za spavanje sta misli da je ok, a ne nesto sto mi prepise doc opce prakse.
Pitao sam ga za tu grupnu terapiju pa mi je rekao da je i oni imaju pa ce mi sutra sve reci....
Sagitarius

Post by Sagitarius »

-------
Sagitarius

Post by Sagitarius »

------------
iron

Post by iron »

Evo....bio jucer kod moga psihica....uistinu dobar covjek za razliku od nekih. Stvarno, hvala Bogu da ima ljudi kao sto je on....da ih bar ima vise, a ne da kada cuju da si narkoman koji se hoce izljeciti zalupe vrata pred nosom. Jos jednom sve pohvale ekipi iz Vinogradske!
Ovakva je situacija...naime kaze doc da obavezno izbacim Cerson (koji mi je btw prepisao ljecnik opce prakse, a ne on) i kaze da nevecer prije spavanja umjesto njega popijem Sanval. Kaze da Sanval ima krace vrijeme djelovanja i da se necu tako strgan buditi svako jutro....jer Cerson djeluje jaaako dugo i zato se tako lose osjecam ujutro tj. neispavano.
Sto se tice terapije....ovako je sada....ujutro tableta od 8 mg, a popodne dvije od 2 mg....hmmm....malo je pojacao terapiju, ali ok. Vidjeti cemo kako ce to biti sada.
Isto tako mi je dao broj od nekoga profesora da se dogovorim sa njime za grupnu terapiju.....kaze da ce mi biti lakse kada budem pricao sa ljudima, a i biti ce mi lakse kada cu se sa subova skidati.
Sada cekam iduci tjedan da idem po terapiju pa pocinjem piti sve ovako kako mi je rekao....nadam se da ce sve biti ok.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

-----------
Last edited by Sagitarius on Fri Oct 24, 2008 7:22 am, edited 1 time in total.
iron

Post by iron »

Ma samo me malo frka...opet povecana terapija.....i to za 4 mg tj. 2 tablete.
Jedva cekam da idem svome docu opce prakse da odhebem ove Cersone i da mi da Sanval.....od Cersona me samo glava redovno boli....sigurno je od toga, jer nije me bolila dog Cerson nisam poceo piti. A i ok mi je sto Sanval ima krace vrijeme djelovanja pa vise ujutro necu biti tako sheban.
I da....cekam za doca u Vinogradskoj, a u hodniku ekipa i pricaju onako o rokanju i svemu...ja mislio cekaju doca za terapiju ili nesto, a oni cekaju za grupnu terapiju....a pricaju o tome kako se rokaju!! Spominjalo se i neki cupanje subova na nos i kuhanje....i jos su neke cure bile medu njima i svakakvih sam se uzasnih stvari naslusao. Ako u takvu neku grupu upadnem odmah bjezim.... Nije da sam ja svetac ili nesto (uf, daleko od toga), ali ono sta sam tamo cuo kroz cca pola sata cekanja u cekaoni...ma strava. Hvala Bogu da me doc odmah zvao cim me vidio!
Sagitarius

Post by Sagitarius »

-----------
Last edited by Sagitarius on Fri Oct 24, 2008 7:22 am, edited 1 time in total.
iron

Post by iron »

Od sutra po novome....ujutro tableta od 8 mg...popodne 2 x 2 mg i navecer Sanval....
Iduci tjedan zovem za grupne terapije.
A za ono u cekaonici...zato ja uvijek imam neku knjigu da ne slusam ta sranj....
Post Reply