Retro
Moderator: sanela
- Zona Sumraka
Re: Retro
a ovo bi kao trebalo biti duhovito...
-
zone,nemoj tako.to je iz nadrealista skec"profesor".inace,nisam ovim apsolutno nista mislio.nastavi pricu mansone i pozdrav.
MANSONE dobro nam dosao nazad na forum
iskreno da sam ovu tvoju ispovest citala pre 2-3 godine vrlo bi ti se zamerila ali posto je citam sad nekako ti ne zameram niti jednu rec
jako me zanima tvoja prica i volela bi da je ispricas do kraja,do dana danasnjeg,samo se nemoj uplitati u rasprave nego furaj svoju pricu kako si i poceo. Ne znam kako ostali shvataju ovu pricu,neki su bili u ratu neki su ziveli u ratu a neki niti su ziveli niti bili u bilo cemu slicnom,bez obzira na sve ja koja nisam bila niti zivele u ratu ( ono bombardovanje ne racunam
) potpuno sam drugacije shvatila ovu tvoju pricu,nisam dala akcenat na rat vec upravo na narkomaniju. U svakom slucaju dobro dosao nazad,podigni ovaj forum na noge znam da to vrlo umes
Pozdrav.

NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
ja nesumnjam da ce tvoja prica u nastavku biti zanimljiva,ali mislim da ovo tvoje dosadasnje opisivanje iskompleksiranog, maloljetnog delikventa koji je bio naoruzan po poslednjoj modi...A i dokazivao si se kako ti rece, i to ti je bio najgotivniji osjecaj tada...Nije ti palo na pamet da si mozda tom "super oruzanom tehnologijom'skenjao oca,brata,rodjaka nekom sa ovog foruma.
Ali nije te bilo dugo na forumu,a i isti znas podici na noge...Pa dobro ti nama dosao natrag veterane(foruma naravno)
Ali nije te bilo dugo na forumu,a i isti znas podici na noge...Pa dobro ti nama dosao natrag veterane(foruma naravno)
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Hvala vam svima na stvarno toploj dobrodoslici.Zvrky tebi posebno.:)Ti si me bas pozitivno iznenadila kada sam te vidio i jako mi je drago da si uspjela.
Zona,ziv sam i hvala.
Ana,imam za tebe sastanke u Mostaru.
Yugo,paitball sam prodao,vec sam napisao planiram da putujem,tako da mi nece trebati.
Vudd ja nisam politicar i stvarno sam po nacionalnosti narkoman,tako da te molim da me samo kroz tu prizmu posmatras.Kao sto sam rekao,ja sam ono sto sam ,radio sam sta sam radio-splet okolnosti koje nisam ja uzrokovao.O tome pisem samo kao ovisnik ,a ne neko ko ima stranu.To je tako.Ako ce ti biti lakse,u nekom novom ratu bih prvo pobio ove svoje.Previse su brate lopovi.
Zona,ziv sam i hvala.
Ana,imam za tebe sastanke u Mostaru.

Yugo,paitball sam prodao,vec sam napisao planiram da putujem,tako da mi nece trebati.
Vudd ja nisam politicar i stvarno sam po nacionalnosti narkoman,tako da te molim da me samo kroz tu prizmu posmatras.Kao sto sam rekao,ja sam ono sto sam ,radio sam sta sam radio-splet okolnosti koje nisam ja uzrokovao.O tome pisem samo kao ovisnik ,a ne neko ko ima stranu.To je tako.Ako ce ti biti lakse,u nekom novom ratu bih prvo pobio ove svoje.Previse su brate lopovi.

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Oooo,zamalo da me uhvatite!Pod ovim "svoji",mislim samo na vlast(ne mojom voljom),ljude kojima placam porez i one koji bi se mogli pitati o ratu i miru.Ni na jedan drugi nacin ne mislim "moji" i ne dozivljavam ih kao "svoje".Daleko bilo.Uf,zamalo...

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
- Zona Sumraka
aaa jbte al' ste se uhvatili za rat...sve moraliste u pm...valjda je poenta da citate u kontekstu neke atmosfere u kojoj se lik navukao, a ne da mu pravite psiholoski profil ...jbno licemjerstvo...pa covjek bi pomislio da smo neki samostan jbte, a ne forum za bivse (a bogami i sadasnje) narkose...
Ej Paramparcad,jelde da sam ja tebe upoznao u Beogradu?:)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
E da nebi Zone, ode nam bratstvo i jedinstvo(narkomansko) u pi....Pozz brate po nacijonalnostiZona Sumraka wrote:aaa jbte al' ste se uhvatili za rat...sve moraliste u pm...valjda je poenta da citate u kontekstu neke atmosfere u kojoj se lik navukao, a ne da mu pravite psiholoski profil ...jbno licemjerstvo...pa covjek bi pomislio da smo neki samostan jbte, a ne forum za bivse (a bogami i sadasnje) narkose...
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Nesto sve kontam,dosli smo do tih cura,a ja sam vec napomenuo da sam se u prisustvu djevojke koja mi se svidja tresao kao Agadir.Uh kako sam samo bio nesiguran,srce bi mi lupalo i sav bi se ukocio.Dugo,dugo vremena ja to sebi nisam htio da priznam .Naravno kad sam bio spucan bio sam zajeban i kul.Onda sam imao taj nadmeni stav i naravno ni na toj razini nisam mogao da se konektujem sa djevojkom ,jer ko voli ohole budale?Tako da sam vam se ja prvi put zaljubio i spavao sa djevojkom tek u 20-21 godini.Dobro ,prije toga je bila poneka redaljka,ali ja mislim da se to ne racuna.
Djevojka se zvala Anita i ja sam je poslije rata upoznao u Rijeci,u to vrijeme sam zivio u Lovranu,jednom divnom mjestu pored Opatije.I naravno,ona je mene pokupila,jer ja tada nisam uzimao nista.Tamo sam zivio nekh pola godne i stvarno sam uzivao,jer je to jedno od naljepsih mjesta na svijetu.Rastali smo se bas zbog ovih glupih nacionalnih stvari,jebiga nije islo da se uda za mene jer je bila druge vjere.Njeni joj nisu dali.Kako je to glupo,a?Poslije toga sam se vratio u Sarajevo ,imao sam dosta cura ,skoro uvijek na njihovu inicijativu-one su mene kupile,jer jednostavno ja sam bio previse il kul il isprepadan.Dok onda nisam izasao iz cuze i upoznao super narkomanku.:)Bila je mlada i tek se pocela drogirati,tako da je bila jos zgodna i dobro je izgledala.I sex je bio super.Narocito ispocetka.Poslije kada sam se navukao,sexa i nije bilo bas nesto previse,kljucanje je bolje.Nismo dugo potrajali,ali je to bio dovoljan period da ja postanem redovni korsnik zutog praha.Bas sam ga bio zavolio,cinio me je,kao sto sam rekao kompletnim,svaki kompleks ispravljao i davao mi cilj i svrhu u zivotu.Imao sam svoju ekipu,svoj dop,svoje poslove i bio sam kul.Al u kurcu.To nije ,naravno ,dugo potrajalo i uskoro su moji drugari ili ubijali sami sebe,ili umirali od dopa ili zavrsavali u zatvoru,ili bi neko drugi ubio.I sve je to nekako bilo jadno.I dan danas ja zivim u istom tom kvartu,pijem tu kafu i druzim se sa tim ljudima i stvarno tek kada demistificiras sav taj jad vidis koliki je.Pogledam to sto je ostalo od te ekipe i tih ljudi,ono sto je prezivjelo i stvarno nikako mi nije jasno koju sam ja to dioptriju nosio.Mislim da i metadon ima veliku ulogu,on ih je dotukao,uzeo im je svu romantiku drogiranja,dilanja i snalazenja i sada su samo zombiji koji idu na svoju terapiju i jednostavno nemaju gdje.Droga je stvarno zlo.Koliko zivota bezveze potrosenih.Nego,da se vratim na temu a to sam ja.:)Ja sam bio narkoman kao i bilo ko od vas.Mozda sam imao malo bolju ekipu,tako da sam ponekad imao vece kolicine droge i prodavao sam malo bolje,ali moj opsesivno -kompulzivni poremecaj me je uvijek dovodio na isto mjesto-u krizu.Bez obzira na kolicnu i nacin iuzimanja,ubrzo sam skontao da moram jak,jako,jako ,ama bas jako da mislim i da se savladavm da ne sjebem kolicine koje sam koristio za obrt.To me je drzalo u zivotu.Naravno,nista mane ekscesan nisam bio nego prije,cak stavise,stalno sam upadao u probleme i cesto sam bio ranjavan,tako da danas kada se skinem na plazi ,uvijek mogu naci mjesta.:)Mislio sam da sam veliki mangup,a u stvari bio sam obicna picka.To sam do kraja otkrio tek kada sam zapoceo sa oporavkom.Bez droge nisam bio bas nesto,narocito na duzi period,jednostavno nisam znao zivjeti bez nje,bio sam pun strahova.Hajd da ovo zaljepim,da vidim jel mi psujete majku nacionalisticku,pa cemo dalje.

Djevojka se zvala Anita i ja sam je poslije rata upoznao u Rijeci,u to vrijeme sam zivio u Lovranu,jednom divnom mjestu pored Opatije.I naravno,ona je mene pokupila,jer ja tada nisam uzimao nista.Tamo sam zivio nekh pola godne i stvarno sam uzivao,jer je to jedno od naljepsih mjesta na svijetu.Rastali smo se bas zbog ovih glupih nacionalnih stvari,jebiga nije islo da se uda za mene jer je bila druge vjere.Njeni joj nisu dali.Kako je to glupo,a?Poslije toga sam se vratio u Sarajevo ,imao sam dosta cura ,skoro uvijek na njihovu inicijativu-one su mene kupile,jer jednostavno ja sam bio previse il kul il isprepadan.Dok onda nisam izasao iz cuze i upoznao super narkomanku.:)Bila je mlada i tek se pocela drogirati,tako da je bila jos zgodna i dobro je izgledala.I sex je bio super.Narocito ispocetka.Poslije kada sam se navukao,sexa i nije bilo bas nesto previse,kljucanje je bolje.Nismo dugo potrajali,ali je to bio dovoljan period da ja postanem redovni korsnik zutog praha.Bas sam ga bio zavolio,cinio me je,kao sto sam rekao kompletnim,svaki kompleks ispravljao i davao mi cilj i svrhu u zivotu.Imao sam svoju ekipu,svoj dop,svoje poslove i bio sam kul.Al u kurcu.To nije ,naravno ,dugo potrajalo i uskoro su moji drugari ili ubijali sami sebe,ili umirali od dopa ili zavrsavali u zatvoru,ili bi neko drugi ubio.I sve je to nekako bilo jadno.I dan danas ja zivim u istom tom kvartu,pijem tu kafu i druzim se sa tim ljudima i stvarno tek kada demistificiras sav taj jad vidis koliki je.Pogledam to sto je ostalo od te ekipe i tih ljudi,ono sto je prezivjelo i stvarno nikako mi nije jasno koju sam ja to dioptriju nosio.Mislim da i metadon ima veliku ulogu,on ih je dotukao,uzeo im je svu romantiku drogiranja,dilanja i snalazenja i sada su samo zombiji koji idu na svoju terapiju i jednostavno nemaju gdje.Droga je stvarno zlo.Koliko zivota bezveze potrosenih.Nego,da se vratim na temu a to sam ja.:)Ja sam bio narkoman kao i bilo ko od vas.Mozda sam imao malo bolju ekipu,tako da sam ponekad imao vece kolicine droge i prodavao sam malo bolje,ali moj opsesivno -kompulzivni poremecaj me je uvijek dovodio na isto mjesto-u krizu.Bez obzira na kolicnu i nacin iuzimanja,ubrzo sam skontao da moram jak,jako,jako ,ama bas jako da mislim i da se savladavm da ne sjebem kolicine koje sam koristio za obrt.To me je drzalo u zivotu.Naravno,nista mane ekscesan nisam bio nego prije,cak stavise,stalno sam upadao u probleme i cesto sam bio ranjavan,tako da danas kada se skinem na plazi ,uvijek mogu naci mjesta.:)Mislio sam da sam veliki mangup,a u stvari bio sam obicna picka.To sam do kraja otkrio tek kada sam zapoceo sa oporavkom.Bez droge nisam bio bas nesto,narocito na duzi period,jednostavno nisam znao zivjeti bez nje,bio sam pun strahova.Hajd da ovo zaljepim,da vidim jel mi psujete majku nacionalisticku,pa cemo dalje.

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,