A koliko ih sada pijes...
pitam,kad vec kazes..da ti je fraka sici na 3 kom...
To nije uopste strasno...to ti je samo u glavi..taj strah,jer si godinama na hepu...ali nece te ,sigurno,oni odjednom spustiti na 3 kom...vec ce postepeno..i to traje malo duze,skidanje sa hepa...bar sto se tice tih zdravstvenih ustanova...zavisi...mogu se dogovoriti sa tobom...ako ti je fraka da te brzo spustaju...
Opet ti je lakse sici na 3,nego da te spustaju skroz,ne?...kako ovde znaju da rade..
Supstinenti ;)))
Moderator: sanela
Re: Supstinenti ;)))
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
- Sagitarius
Meni cura je otkrizirala s 20kom. na nulu.
Ne znam koliko je to pametno,mjesec i pol agonije,3 puta na hitnoj;sve zbog slušanja krivih ljudi od strane njenih roditelja(ono-apstinencija ili ulica).Zamalo je umrla,organizam bio iscrpljen,kažu da se od krize ne umire.
Hmmm,kako ko,nije isto krizirat s 20 i 35god.
Zato i postoji postepeno spuštanje s metadona,pa na subutex,i kasnije sa subutexa.
Treba dosta samodiscipliniranosti za to,a i dugo traje,pa se treba najviše psihički spremit.
Ne znam koliko je to pametno,mjesec i pol agonije,3 puta na hitnoj;sve zbog slušanja krivih ljudi od strane njenih roditelja(ono-apstinencija ili ulica).Zamalo je umrla,organizam bio iscrpljen,kažu da se od krize ne umire.
Hmmm,kako ko,nije isto krizirat s 20 i 35god.
Zato i postoji postepeno spuštanje s metadona,pa na subutex,i kasnije sa subutexa.
Treba dosta samodiscipliniranosti za to,a i dugo traje,pa se treba najviše psihički spremit.
Odjednom?
Sa 20 na 0?
Ne bih da sam joj bila u kozi...
mada znam da su i to prolazili... kada bi momci i cure dolazili u cenrtar navuceni na metadon,pa je je valjalo proci krizu...
strahota...
Znam neke ljude koji su otkrizirali i metadonsku i heroinsku zukru zajedno,odjednom...to bas treba iskrizirati...
Ja se svojih ne zelim sjecati...
mozda samo podsjetiti...kakav crnjak
Sa 20 na 0?
mada znam da su i to prolazili... kada bi momci i cure dolazili u cenrtar navuceni na metadon,pa je je valjalo proci krizu...
strahota...
Znam neke ljude koji su otkrizirali i metadonsku i heroinsku zukru zajedno,odjednom...to bas treba iskrizirati...
- Sagitarius
U centrima je još najlakše za iskrizirat na suvo,stalno je netko uz tebe.malmase wrote:Odjednom?
Sa 20 na 0?
strahota...
Ona je bila doma,zatvorena,totalni crnjak.Ljudi misle da je kriza bezopasna.Kako za koga.
Slazem se u potpunosti...
Nismo svi isti...
Mislim stvarno...u svom tom crnjaku,biti sam u glavi...covjek lako odlijepi!!
Mozda neces umrijeti...ali se dobro napatiti da...sa mogucim posljedicama...sto psihicvkim..sto fizickim...ili nikakvim...kako kome
Nismo svi isti...
Mislim stvarno...u svom tom crnjaku,biti sam u glavi...covjek lako odlijepi!!
Mozda neces umrijeti...ali se dobro napatiti da...sa mogucim posljedicama...sto psihicvkim..sto fizickim...ili nikakvim...kako kome
Ne znam... Dugo već nisam imala krizu i ne želim kroz to opet prolazit! Ne želim se ni sjećat tih dana...malmase wrote:A koliko ih sada pijes...
pitam,kad vec kazes..da ti je fraka sici na 3 kom...
To nije uopste strasno...to ti je samo u glavi..taj strah,jer si godinama na hepu...ali nece te ,sigurno,oni odjednom spustiti na 3 kom...vec ce postepeno..i to traje malo duze,skidanje sa hepa...bar sto se tice tih zdravstvenih ustanova...zavisi...mogu se dogovoriti sa tobom...ako ti je fraka da te brzo spustaju...
Opet ti je lakse sici na 3,nego da te spustaju skroz,ne?...kako ovde znaju da rade..
Sad sam na 5 komada trenutačno, nije puno, skidala sam malo po malo, al opet se bojim.
Znam da će mi vjerojatno bit bolje na Subutexima, padam opet u neke depresije... Ne znam šta bih sama sa sobom. Treba mi neka promjena, a uglavnom od ljudi čujem da su im dobri, a i doktorica želi da pređem...
Opet, morat ću valjda malo iskrizirat, al to će trajat koji dan, nadam se.
Gutam svakakve tablete sa smirenje, sve čega se dočepam, ne znam zašto mi se ovo događa... Opet sam tako loše, ne znam šta da uradim sa sobom!
A bilo je sve ok...
Otkud opet toliko agresije u meni?
A bilo je sve ok...

- Sagitarius
Ne mora to da bude vezao uz terapiju koju piješ.Priscila wrote:Gutam svakakve tablete sa smirenje, sve čega se dočepam, ne znam zašto mi se ovo događa... Opet sam tako loše, ne znam šta da uradim sa sobom!
A bilo je sve ok...![]()
Jednostavno dođu takvi momenti.Svima.
Samo,naš je mozak malo sjeban svim euforijama koje smo u njega trpali,pa ne može baš sam da se bori s tim.
Čini mi se da svi jednostavno moramo platit za ono šta smo sebi radili.
Nije to nista neobicno..poslije smeca koje si uzimala ...i uzimas..ali,ako probas nesto da radis...neces imati vremena da se bavis tim stvarima...i da razmisljas...Priscila wrote:Gutam svakakve tablete sa smirenje, sve čega se dočepam, ne znam zašto mi se ovo događa... Opet sam tako loše, ne znam šta da uradim sa sobom!
A bilo je sve ok...![]()
Nadji si neku zanimaciju...
Na 5 si kom...ja sam mislila da si na vise...pa to onada i nije tako strasno..to su jos 2 tablete..neces ni osjetiti..
Nemoj si u glavi praviti bedak..strah da ce ti nesto biti,jer ce ti ta razmisljanja samo jos pojacati nervozu i depresije...da mozes lako otici u neke druge stvari(npr da se navuces ponovno...ili da trazis da ti digne terapy)...
2 tablete su bez veze..neces ni osjetiti...ljudi su se skidali na suvo..a ti da ne mozes sa hepa na subotex..i to sa 3 tablete..(pa nisi ni na jednoj da se frcis,pa cak i da jesi..nebi ostala tek tako..moze ti skidati po pola..ako ti je bas...frka)
Draga moja...to ne traje dugo...mozes se malo strpiti,samo hrabro i napred...vjeruj mi,moze biti i gore...
Razmisljaj o tome ...kao ne zelis da ti se takve stvari ponovno dese u zivotu i koliko jos dobrih i lijepih stvari ti se moze desiti u zivotu(mada mozda ne vidis puno...ali vjeruj mi,zivot je lijep...tek kad se skines..vidis gdje si bila i kao ima jako puno stvari koje mozes da napravis u zivotu,a da ti svejedno bude dobro..kuzis?)
Ja se sjecam kada sam ja prolazila zadnju krizu(na suvo)...nije mi se prolazila,bilo je grozno..da ti ne navodim siptome krize,znas ih...ali grozan crnjak,plus sto me glava rasturala 24 h dnevno...a imala sam uz sve to i epi- napade,dan-noc..kad bih zaspala na 5 min),pa vjerujem da je od toga,pa mi je i to pojacavalo crnjak...
dolazilo mi je da bjezim bilo kao..samo da prodje...nisam imala snage da hodam...ali
kada sam mogla da hodam...pa tad sam jedno znala..da vise ne zelim na ulicu...
Ti u tom crnjaku bas ne vidis da ce da bude bolje...ali to prodje,vjeruj mi..
ako nemas za sta da se drzis..pa drzi se za to da ne zelis vise tako da zivis,ako ne zelis...
Sjecam se ...kad me je prosao taj crnjak...ti prvi dani...pocela sam se tako da smijem..muva proleti,ja se valjam od smjeha..stavis mi prst pred facu,ja padam od smijancije...
Eee..kao da se godinama nakupljalo...pa i nisam se godinama smijala...ni onako bez veze,a pogotovo radost da osjetim(to mi je bilo onako..."..kad sam bila mala..."(kao da mi je samo tad bilo dobro)...
Zato draga moja...samo napred,nije strasno i proci ce..
I jos nesto...sto vise budes gutala tableturina uz terapiju...duze ce ti trajati crnjak,depresija i te stvari..bolje da ti je jako lose,brze prodje...kuzis?
Aj ljubim te...nesto bi postade draga.. PDT_Love_18
- Sagitarius
S 5 komada(to je 25mg),možeš bez problema preći na Subutex.Ne uzmeš ujutro terapiju,malo će ti ta noć bit duga,ali ništa pretjerano,jer prava kriza od metadona počinje nakon 5-6 dana.Sutra ujutro ćeš bit u krizi,bilo bi pametno da pričekaš što dulje možeš,da ti se ne ukrste hept. i sub. jer onda te čeka drama-kriza.Vjerujem da ćeš se u toku tog slijedećeg dana dovoljno očistit,da možeš uzet subutex.Nemoj očekivat čudo,trebat će još dan-dva da ti on 100% proradi.Priscila wrote:Ne znam... Dugo već nisam imala krizu i ne želim kroz to opet prolazit! Ne želim se ni sjećat tih dana...
Sad sam na 5 komada trenutačno, nije puno, skidala sam malo po malo, al opet se bojim.
Znam da će mi vjerojatno bit bolje na Subutexima, padam opet u neke depresije... Ne znam šta bih sama sa sobom. Treba mi neka promjena, a uglavnom od ljudi čujem da su im dobri, a i doktorica želi da pređem...
Opet, morat ću valjda malo iskrizirat, al to će trajat koji dan, nadam se.
Ali,mislim da ti to ima smisla samo ako ćeš ga pit nekih mjesec dana,da ti pokrije krizu od hepova.Duže uzimanje te kači na subutex,možda u nekim nijansama bolju supstituciju od metadona.On ima blago antidepresivno djelovanje,ali dužim uzimanjem se to izgubi.Ideš s jednog opijata na drugi,najbolje ti je procijeni zajedno s doktoricom,da li ti to stvarno treba,a s te količine hepa stvarno bez problema se možeš prešaltat na sub,bez da se mrcvariš skidajući tabletu-dvije tjednima.Ja sam primjetio,kad sam uzimao metadon,da sve ispod 25mg,je samo mrcvarenje,jer ne pokriva više cijeli dan,a ista kriza je s 5 na nulu,kao i s jedne na nulu.