zabrinuta_pg wrote:Da posaljem e-mail

a nece ni da se jave na onaj tel u bloku 5. pokusavam vec par dana bezuspjesno
Broj telefona Centra za mentalno zdravlje je promijenjen. Novi broj telefona je 020/481-928
Mozete zakazati pregled kod ljekara svakog radnog dana u vremenu od 08 do 20 sati.
zabrinuta_pg wrote:Mozda je tesko ali daj priznajte da su narkomani u CG. prepusteni sami sebi. Imala sam prije par dana u kuci 2 narkomana sa fizickom krizom a nisam se mogla obratiti ni jednoj instituciji kako bi neko dosao i dao im nesto protiv bolova, za spavanje... svejedno.
Mozda je tesko priznati da smo svi mi na ovom svijetu prepusteni sami sebi. Uglavnom. Odluka o prestanku drogiranja je odluka koju svako mora donijeti sam za sebe. Kao sto je svako od nas odluku o pocetku drogiranja sam donio.
Mi ne mozemo i mislimo da nijedan clan Anonimnih nikome ne bi predlagao bilo koje lijekove za krizu, spavanje i ostalo. Za te stvari postoji ljekar.
Mi pomazemo jedni drugima da zivimo trijezno, ne lijecimo jedni drugima krize i ne propisujemo ljekove!
zabrinuta_pg wrote:Mozda ta grupa i funkcionise ali treba doci do nje. Ljudi koji su tamo koliko imaju godina narkomanskog staza u prosjeku? Sta su sve prosli da bi dosli do te tacke? Muka mi je od sve ove price. Ne znam na koga da izdusim i ko je kriv a svi smo krivi kao gradjani a onda i sve institucije zajedno sa drzavom.
Grupa sigurno funkcionise! Prije desetak dana smo Vam predlozili da nas kontaktirate putem maila, ali to niste uradili. Do nas je moguce doci i spremni smo svakome ko ima iskrenu zelju da bude cist da pomognemo.
Nije bitno koliko ko od nas ima "narkomanskog staza", bitna je zelja svakog od nas da budemo cisti i da smo svi na istom putu.
zabrinuta_pg wrote:25 clanova e pa jadno da jadnije ne moze biti, pokrite se usima nemate se s cim hvaliti
Ok.!
Ajde racunajte ovako:
Prvo, dvadeset i pet zivih ljudi koji bi, moguce, danas bili mrtvi da grupe ne postoje!
A onda:
Svaki clan je dnevno zloupotrebljavao minimum jedan gram heroina (oko 20 eura u novcu).
25 clanova puta 1 gram = 25 grama (500 Eura)
25 grama puta 30 dana = 750 grama (15.000 Eura)
750 grama puta 12 mjeseci = 9 kilograma! (180.000 Eura)
180.000 Eura manje za finansiranje nove proizvodnje droge, terorizma, nelegalnog oruzja koje ubija i djecu, trgovinu ljudima, sve lose stvari koje ljudski um moze da zamisli!!!
Ovome treba dodati i cinjenicu da smo tokom drogiranja dnevno trosili cesto i mnogo vise novca od 20 Eura uzetih za ovu racunicu...
Veliki Pozdrav!