pomoc!

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

elzi

Post by elzi »

hvala na odgovoru,ali ja nisam za socijalnog radnika.Trudim se sama da mu pomognem.Ponekad je jako tesko!Pricamo stalno i on nije uzimao nista cetri dana(speed).Djeca ga jako cine nervoznim pa ih ja nekako sklanjam sto vise mogu.Djete ko djete sve ga interesuje jako ga vole i hoce da se igraju s njim ,ponekad se poigra,ali je jako nervozan.Cula sam da od speeda si jako nervozan,pa je valjda to od toga.MENE JE SAMO STRAH DA NE PREDE NA NESTO JACE!!!!!!!!!Pozdrav svima
azraaa

Post by azraaa »

ono jeste istina da su vecina socijalnih radnika kod nas u bih zivi moroni, ali zavisi gdje odes u koji centar. ja ne znam, evo sama studiram socijalni rad i imam momka narkomana!?!!! ko bi reko....ne znam sta da ti kazem, tesko je kad si sam s toliko velikim problemom. odi kod socijalnog radnika, barem da se s nekim ispricas, ne moraju ti oni rijesavati problem, reci im da ti je potrebno mentalno praznjenje, i pokoji savjet. jer meni se cini da je tebi to potrebno. a svojoj djeci si najpotrebija kao normalna i zdrava licnost, a ne da poludis. na djeci se to najvise odrazava, oni sve kupe kao male spuzvice, pamte stvari koje mi zaboravimo odmah. moras njih spasavati od teskih situacija.
elzi

Post by elzi »

Ma pun mi je k...c narkomana i toga da im se pomogne,kada oni to nece!!Ko ce nama pomoci koji to gledaju,i tih stresova sa kojim ne znam kako da se vise nosim,molim odgovor
elzi

Post by elzi »

pa kod njega je se i pojavila velika psihoza,nervoza od konzumiranja alkohola i droge(hemija).Cula sam da od leponexa se spava po dva dana i da smiruje.Apaurin ne djeluje 10mg.Sta mi savjetujete?
elzi

Post by elzi »

Ma ne mogu biti ni nervozna,ni tuzna,o depresiji da ni ne govorim jer imam taj strah da ce ga moje takvo stanje navesti da se drogira.Sve svoje negativne osjecaje trpim u sebi!!!
elzi

Post by elzi »

Interesuju me testovi na drogu?na koju drogu ih ima i kako se koriste iz apoteke,i cjena
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Postoji test na sve vrste droga i on košta oko 1000din.
Elzi dobronamerno ti kažem - nemoj uzimati leponex :!: Zašto :?: Moja sestra od tetke ga je pila jedno vreme(bila je u problemu zbog LSD-a).Dok ga je pila bila je kao biljka.Iskreno.
Posetite nekog specijalizovanog psihijatra...Ima ih :!:
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
elzi

Post by elzi »

ima li neko iz sa.da mi napise za testove za drogu?Jedno vrjeme kada je se skido sa alkohola je uzimao lexilium,totalna depra mu je bila.Kaze da je se htio namjerno zabit sa autom u provaliju,covjece u tom periodu je pio tablu cjelu.Ma gutao ih je ko bombone
sanela

Post by sanela »

elzi wrote:ima li neko iz sa.da mi napise za testove za drogu?J
Elzi, u svakoj apoteci možeš kupiti testove za drogu - to su ovi Multi Gnost na više vrsta droga. Mislim da koštaju oko 20 KM.
star

Post by star »

Elzi, pa vi se stvarno vrtite u začaranom krugu, a pri tom deca najviše stradaju! Koliko traju sva ta skidanja tvog muža, sa alkohola, droge, tableta i depresija? Možeš li ti to odlučno preseći ili ne? Po neki put je mnogo produktivnije preseći na vrme nego produžavati agoniju?! Iz tebe već govori ogorčenost i vidi se da si na izmaku snaga. Nisi mu ti mama da ga teraš na testove! Ukoliko je došlo do toga da te laže i ne priznaje ti, a već si i sama dovoljno o svemu naučila da bi ti bio sumnjiv, nemaš ništa od toga što ćeš mu i "dokazati" da je neiskren! Pokušaj da obaviš sa njim razgovor odraslih i da mu objasniš da je vreme da preuzme svoju ulogu oca i glave porodice, a ne da i on bude dete! Kada ne vidiš drugi izlaz, radikalni potezi pomažu!
Post Reply