ne pravis dobro sebi i drugima?!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

star

Post by star »

"Uvekza" treba da znači "za" ili "protiv"? Hipotetički postavljaš stvari, želiš ubediti nas u nešto ili sebe? Za šest meseci nećeš biti izlečen! Možda ni za šest godina! Sve zavisi od prilike koja će ti biti pružena!
Želiš postaviti neke teorije koje malo toga imaju zajedničkog sa sadašnjicom! Proširenje svesti, putovanje u petu dimenziju, otvaranje novih vidika, ritualno uzimanje narkotika...bez griže savesti, bez povređivanja drugih..."Šta koga briga ŠTA ja radim, ne povređujem ja NJIh, već isključivo sebe!"- dobro opravdanje, ali isto tako nema veze sa realnošću!
Droga i narkomanija ( nije se to tako zvalo), šamani, Kastaneda, putovanja unutar sebe i unutar drugih...možda je bilo nečeg sličnog, samo što se tad droga brala sa drveta. Nije je smislio čovek. Nije bila ubica. U najgorem slučaju, olakšavala je smrt. Naravno da svako ima pravo na svoj izbor. Ne znam samo zašto su retki oni koji stoje iza svoje odluke i svog stava? Možda zato što treba živeti? Svest i socijalno ponašanje koje podrazumeva ZAKONE i DRUŠTVENE NORME ( kao propisani oblik ponašanja) , odvajaju čoveka od drugih primata. Bog nije zabranio jabuku, niti je neki "kurcoglavi u vlasti" zabranio tebi da se drogiraš! Bog je pokazao Adamu i Evi da treba da snose POSLEDICE ukoliko odluče da prekrše ZAKON. Bez zakona, vladao bi haos! Društveni napredak, jbg sine! Da ne izedoše tu jabuku, šetali bi goli po raju i dan danas i ne bi se stideli svoje golotinje. Možda bi svet bio lepše mesto za život, a možda i ne! Ne bi sigurno sad kuckao po kompjuteru! E, tako i taj "kurcoglavi" ne brani tebi da budeš čovek sa stavom. "HOĆU DA SE DROGIRAM!HOĆU DA MI BUDE LEPO!" Taj ti je samo zabranio da na nepošten način dođeš do svog zadovoljstva. Ako si sposoban i spreman da snosiš posledice zarad zadovoljstva i toga da se boriš da budeš ono što želiš, nema problema! Mogu te poslati u zatvor, ali te ne mogu naterati da promeniš mišljenje! Vidi ovako:
Dok sam se drogirala, sama sam zarađivala za svoju drogu, sama sam napravila kuću, izdržavala sebe i muža! Obaveze prema društvu, porodici izvršavala sam u potpunosti. Nikada niko nije imao prava da mi kaže kakva trebam ili moram da budem, jer nisam bila zavisna noi od koga! Jedino što mi je postalo teško da budem zavisna od NJEGA - heroina! Nije bilo zadovoljstva, već isključivo naredbi i zahteva! Promašili smo eru, to je problem! Da sam živela nekoliko hiljada godina unazad, mogla sam da ostanem žena sa stavom! ne bi morala da kupujem dop od dilera ( pružim ruku i uberem), ne bi morala da radim ( i tada se radilo, ali onoliko koliko si mogao da pojedeš), ne bih morala da plaćam struju, komunalije...Koga briga što se ja drogiram!?
uvekza

Post by uvekza »

Kontam ja tvoj stav i tvoje stanoviste, ali ja trazim malo univerzalnije odgovore, znaci sta vazi za sada da vazi za "vjek i vjekove" ;)

Ja sam morao da se sakrivam medju zgrade, i da cvikam kad palim joint, da se paranoisem kad naidjem na puba zato sto imam rizle u dzepu itd. A moj sin mozda to nece morati da radi jer ce biti legalno. Znaci to je prolazno, promenljivo.

E to je ono sto ti nazivas "realnoscu", ona je stalno promenljiva i samo je pitanje u kom periodu zivis, sto ne znaci da to jesi ti.

Uostalom, ne mogu vise da raspravljam, pogotovu ne sa nekim ko izjednacuje bozije sa ljudskim zakonima tj. "kurcoglave na vlasti" sa bogom.

Nisam te samo razumeo ono na pocetku u vezi toga da izlecenje zavisi od prilike koja ce mu se pruziti?
I love you, but I don`t like you.
sunrise

Post by sunrise »

STAR, sta zamaras covjeka?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
sanela

Post by sanela »

sunrise wrote:STAR, sta zamaras covjeka?
:)
zvrky

Post by zvrky »

:-D
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
uvekza

Post by uvekza »

sunrise, cestitam na 1000om postu!
sunrise

Post by sunrise »

Hvala Dragi, nisam ni primijetila. Za nekih godinu i po sam stigla do 100o posta, hehe, trudim se nema sta
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
uvekza

Post by uvekza »

I, jel si se prestala ponasati kao ona za koju smatras da jesi?
star

Post by star »

uvekza wrote:I, jel si se prestala ponasati kao ona za koju smatras da jesi?
Bar hipotetički?
star

Post by star »

uvekza wrote:
sunrise, cestitam na 1000om postu!
Očigledno nisam razumela šta je pisac hteo da kaže?! Otud i smaranje. Nemojte me ostaviti u mraku neznanja, objasnite mi...
Post Reply