Još jedna suovisnička priča...
Da, zvuči jednostavno, baš kao klišej "Sve se može kad se hoće". Zapravo kako moj dragi kaže i je jednostavno: samo odlučiš da nećeš više nikad uzeti i to je to, nema tu neke filozofije. Tek je prošlo nekoliko dana od kad se počeo skidati, ali nadam se da će se i dalje držati ovog stava. Kako mi je lijepo vidjeti ga s većim zjenicama...
Ne sme odustati ni za sta.......ako je labilan uvek ce naci razlog za ovo ili ono.....moras uvek biti uz njega i drzati ga kad god padne u depresiju ili u misli tipa: "Ovo nista nema smisla", "Nista mi ne ide od ruke"......zivotni udarci su teski ali treba nauciti da se sa njima izborimo! I uvek je lakse kad imamo nekog uz sebe! :-k
Ma bice sve OK.....
Pozdrav.............
Ma bice sve OK.....

Pozdrav.............
Hvala na podršci!
Trudim se da budem uz njega uvijek, kad god zatreba, sinoć su mi se oči sklapale, usred noći on bi pričao (teško spava po noći, čak i uz normabel), a meni se spava, ne mogu gledati. Danas imam težak ispit na faksu, ali mislim si: već kad ima potrebu da razgovara o tome i teško mu je, ne mogu mu sad reći "Ej, meni se spava, pričat ćemo sutra" i razbudila sam se i slušala ga dok se i njemu nije počelo spavati, a to je potrajalo. Drago mi je da vidim da ima jaku volju, mislim da će uspjeti, trudi se da mi kaže sve što osjeća, i vjerujem da mu to pomaže da si još bolje sve posloži u glavi, da neke stvari smjesti u prošlost. Bit će dobro, još da danas prođem taj ispit, pa ću mu se na nekoliko dana moći još malo više posvetiti... I jedva čekam sutra da idemo na sastanak kod doktorice, da čujem šta će ona kao stručnjak reći o tome kako napreduje.
Trudim se da budem uz njega uvijek, kad god zatreba, sinoć su mi se oči sklapale, usred noći on bi pričao (teško spava po noći, čak i uz normabel), a meni se spava, ne mogu gledati. Danas imam težak ispit na faksu, ali mislim si: već kad ima potrebu da razgovara o tome i teško mu je, ne mogu mu sad reći "Ej, meni se spava, pričat ćemo sutra" i razbudila sam se i slušala ga dok se i njemu nije počelo spavati, a to je potrajalo. Drago mi je da vidim da ima jaku volju, mislim da će uspjeti, trudi se da mi kaže sve što osjeća, i vjerujem da mu to pomaže da si još bolje sve posloži u glavi, da neke stvari smjesti u prošlost. Bit će dobro, još da danas prođem taj ispit, pa ću mu se na nekoliko dana moći još malo više posvetiti... I jedva čekam sutra da idemo na sastanak kod doktorice, da čujem šta će ona kao stručnjak reći o tome kako napreduje.
To je za smirenje, ali koristi se protiv nesanice. Info:
http://www.farmakologija.com/materia/n_c_an.htm
Mi smo iz Hrvatske, pa nam se vjerojatno lijekovi drugačije zovu. To je valjda nešto slično Apaurinu (diazepam). Uspije s njim (10mg) odspavati otprilike 4 sata (kako koji dan), poslije se stalno budi, a strah ga je uzeti više, jer od osam radi pa da ne bi zaspao na posao ili bio previše usporen. Danas popodne idemo kod doktorice pa ćemo je pitati da li ima nešto bolje, on je čuo za neki Dormicom.
http://www.farmakologija.com/materia/n_c_an.htm
Mi smo iz Hrvatske, pa nam se vjerojatno lijekovi drugačije zovu. To je valjda nešto slično Apaurinu (diazepam). Uspije s njim (10mg) odspavati otprilike 4 sata (kako koji dan), poslije se stalno budi, a strah ga je uzeti više, jer od osam radi pa da ne bi zaspao na posao ili bio previše usporen. Danas popodne idemo kod doktorice pa ćemo je pitati da li ima nešto bolje, on je čuo za neki Dormicom.
Kod doktorice je prošlo vrlo dobro. Prije nego smo ušli u ordinaciju, priznao mi je da je u subotu ponovo uzeo heroin, pa nismo ni radili test. Bar je priznao, i nije nas pokušao zavarati. Ta ista doktorica je radila s njim i prvi put kad je bio na odvikavanju prije nekoliko godina nakon čega je nekih 5 godina bio čist. Objasnila mi je kako je to išlo prvi put, kako je dolazio neko vrijeme uzalud svaki tjedan, često recidivirao i onda kad je jednom konačno odlučio, tada ga više ništa nije moglo zaustaviti i sve je počelo da ide kako treba. Ona misli da je potrebno da još dvije - tri godine (a njemu je jučer zapravo tek bio peti dan) nakon početka apstinencije treba redovito dolaziti svaki tjedan u centar, koliko god se to činilo besmisleno i dosadno nakon nekog vremena. To je zato da se pronađe točan uzrok zašto je uopće došlo do toga da se počne drogirati, odnosno što je dovelo do toga da to počne ponovo nakon 5 godina. Za normabele, apaurine i ostale tablete za smirenje/spavanje kaže da su jako adiktivni i da ih se treba riješiti što prije. Tako da je noćas probao umjesto 10mg popiti 5mg i spavao je isto kao i sa 10, kaže da nije ni najmanju razliku osjetio. Večeras će probati bez normabela, sutra ionako radi samo do podne, pa i da ne prospava noć, nije neki problem. To je to, ako se još nešto sjetim, napisat ću naknadno. Pozdrav!