Covek se navukao...
Moderator: sanela
Re: Covek se navukao...
Klara,svaka ti cast....skidam kapu za ovaj post.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
e jbg. kad bi narkomani toga bili svesni...
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
Pa to mislim, koliko su ustvari zapravo u problemu i sta rade ljudima da ne kazem roditeljima... Dobro kaze preispitivac, dok je haj, on nema blage veze u stvari ni sta ga ceka ni ko je ni gde...bedak
Vudd hvala, znaci mi to od tebe-stogog kriticara. U nasoj prepisci sam ti pokusavala objasniti svoj stav, ali izgleda nisam bila dovoljno jasna i precizna...
Winston85 kaze :"kad bi narkomani bili svjesni u kolikom su problemu...", a ja dodajem i kad bi roditelji bili svjesni toga...Najlakse je reci (a u tom trenutku to izgleda najteze): "Nema od njega nista-on je odlucio propasti". To je linija manjeg otpora. Roditelj mora biti stijena, policajac, psiholog, mirna oaza, kriticar, samokritican, slusalac, poustljiv, strog, pun ljubavi-i sve to u isto vrijeme. Ja sam sebi prije, otprilike godinu dana rekla: "E, izucices je iz ovoga ili neces biti ziva!"....Ziva sam. Sad,mislim da znam reagovati, ali sad sam jos vise ogorcena na medije, politicare, drustvo, nevladin sektor...opasno mi idu na zivce njihove prazne price, plakati za "Dan protiv droge", statisticki podaci izneseni na konferencijama za stampu...ne vidim pravog djelovanja. Ni komune nisu dovoljno prezentovane javnosti. Zato sam pozdravila Sasino pojavljivanje na B92 u nadi da ce ljudi koji su prevazisli problem uciniti nesto na planu toga da se roditelji na pravi nacin upoznaju sa problemom i nacinom djelovanja, pa da uticu na svoje dijete raznim metodama (nisu svi slucajevi isti i nema univerzalnog recepta) da to dijete pocinje dolaziti "svijesti u kolikom je problemu"
Winston85 kaze :"kad bi narkomani bili svjesni u kolikom su problemu...", a ja dodajem i kad bi roditelji bili svjesni toga...Najlakse je reci (a u tom trenutku to izgleda najteze): "Nema od njega nista-on je odlucio propasti". To je linija manjeg otpora. Roditelj mora biti stijena, policajac, psiholog, mirna oaza, kriticar, samokritican, slusalac, poustljiv, strog, pun ljubavi-i sve to u isto vrijeme. Ja sam sebi prije, otprilike godinu dana rekla: "E, izucices je iz ovoga ili neces biti ziva!"....Ziva sam. Sad,mislim da znam reagovati, ali sad sam jos vise ogorcena na medije, politicare, drustvo, nevladin sektor...opasno mi idu na zivce njihove prazne price, plakati za "Dan protiv droge", statisticki podaci izneseni na konferencijama za stampu...ne vidim pravog djelovanja. Ni komune nisu dovoljno prezentovane javnosti. Zato sam pozdravila Sasino pojavljivanje na B92 u nadi da ce ljudi koji su prevazisli problem uciniti nesto na planu toga da se roditelji na pravi nacin upoznaju sa problemom i nacinom djelovanja, pa da uticu na svoje dijete raznim metodama (nisu svi slucajevi isti i nema univerzalnog recepta) da to dijete pocinje dolaziti "svijesti u kolikom je problemu"
pozz Klara... Slazem se sa tobom u potpunosti, moram da dodam, kad si vec spomenula Saleta. Ja pokusavam u svom selu koje ne da vrvi od narkomana i droge, pa ne bi verovala. Jos jednom moram da ti odam priznanje na koji nacin prilazis tom problemu. Tako je, podici svest roditeljima kakva je to u stvari mentalna bolest. Niko o tome ne prica. E, zato sam ja odlucio da organizujem sa Saletom tribinu o prevenciji i borbi protiv narkomanije. Izmedju ostalih tema posebno bih izdvojio "Saveti roditeljima" naravno na Saletov nagovor. Ovo je selo, ima preko 6000 stanovnika, svi se znaju... Kad nekom spomenem da treba org. tribinu samo me poklope cekicem po glvi. A sto se medija tice, pa tu je bar sve kristalno jasno. Sluge rezima. Jbg. Da hoce oni bi podigli svest o tome, a ne iformisali, uhapsili ovoga ili onoga. Lep pozzz....