METADONA CE BITI ZJBT PRICE VASE

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Beobandit

METADONA CE BITI ZJBT PRICE VASE

Post by Beobandit »

Ovu siu mailovi, kada im jbt mrtvu decu u grobu salju za 2 sata, nisam promenio rec tako mi sestre injenog zdravlja sem sto sam iprezime skinuo. Ali ovajlikstomi salje jeizuzetno korektan, onaj aleksandar njemu bi...
Evo 2 maila.

Poštovani gospodine ....,

uveravam Vas da je procedura obnove registracije izvedena sa maksimalnom odgovornošću i u najkraćem roku otkada smo primili dokumentaciju za ovaj predmet. Mogu samo da ponudim izvinjenje u moje lično ime što ja, kao jedan od zaposlenih u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije nisam imao pravu infomaciju u datom trenutku, ali to ni na koji način ne utiče na postupak obnove registracije, niti je on na bilo koji način usporen, čak naprotiv.
Jako mi je žao što je i Vaše zdravlje ugroženo ovom nestašicom i još jednom Vas uveravam da činimo sve što je u našoj moći da u zakonskim ovirima i okvirima naših nadležnosti rešimo nastalu situaciju čiji smo samo jedan od činilaca.
Beobandit

Re: METADONA CE BITI ZJBT PRICE VASE

Post by Beobandit »

Poštovani gospodine .....,

proverio sam informaciju i potvrđeno mi je da je Metadon oralne kapi, rastvor 10 mg, u pakovanju bočice od 10 ml proizvođača Hemofarm AD u postupku obnove registracije odnosno dozvole za stavljanje leka u promet. Ovaj postupak se sprovodi u Agenciji za lekove i medicinska sredsva Srbije po ubrzanom postupku i očekujem da se okonča u narednih nedelju dana. Izvinjavam se što se tek sad javljam po ovom pitanju, i takođe želim da Vas obavestim da je Vaša inicijativa svakako pomogla da se procedure koje zavise koliko od proizvođača, toliko od Agencije maksimalno prilagode ozbiljnosti situacije. Nadam se da će se blagovremeno nestašica ovog neophodnog leka okončati i da će pacijenti dobiti neophodnu terapiju.
Napominjem takođe da je nadležnost Inspekcije Ministatrstva zdravlja da kontroliše promet lekova i sankcioniše svako uočeno ili prijavljeno izdavanje lekova koji se izdaju isključivo na lekarski recept bez istog.
Zahvaljujem još jednom na Vašoj inicijativi i ostajem na raspolaganju za sve buduće upite.

S poštovanjem,
Beobandit

Post by Beobandit »

Idi bre Voyageru vec sam ceprkao po recpetima zakucne bombe da parkiram u Nemanjinu ulicu i gledam iz Parka prekoputa vatromet.
A dotle dobrodosli u zemlju Gudriju.
Salim se ja malo lupetam nema sile da uzmem nindzu sada. Ma nema samo ne provaljujem zbog cega mije ovo sto ni morfin ne moze da smiri.
Jedan stariji lik je rekoa da to ostaci Metadona izlaze iz kostiju i da tu nema pomoci sem 180 kapi.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:22 am, edited 3 times in total.
Beobandit

Post by Beobandit »

Neznam koliko je to mg ne mogu da racunam 5 komada od 16 mg od 4 ujutru do 2 popodne sam popio. Plus 200 mg diklofenaka. Plus nimulid. Jurnistu sampio na sat ili 2 po jednu. Oko 16 h postaloje podnosljivije da mogu da se setam kao panter u kavezu a da ne padam na krevet svakih 5 minuta, \
Hemofarm Kurtoni gde su Metadoni!!!!
Sta ima jos od tezih opijata od Valorona, staaaaaaa???
Sada samm video na BE92 Metadoni u prodaji za dan-dva tim recima.
Muke nase nAslae su put do javnosti. Znachi sada mi je jasnije nego ikada, kristalno jasno, sa opijata NIKADAAAAAA, A MOZDA NI TADAAAAAA.
znam Voyo da Jurnista radi posao al ne moze da postigne sve, zenice nemam, ne vide se ovo je prvi put u mojoj petnestogodisnjoj kraijeri da ja imam male zenice a u krizi sam, ne bas ali ne znam sta je ovo. Aimao sam ja teske heroiske, kadasam u 3 ujutru isao u pidzami kod dilerke u transu sam lezao na krevetu dok su me trazili, Februar, vena nigde, koza lica naborana kao koza pomorandze od krize. Imao sam i posle kada sume nosili u Drajzerovu, ali tada sam uvek mogao i u toj krizi da se napnem zadnjim atomom snage, pozurim, potrcim, ovo nema teorije....

Ma nemam ja zudnju vise ni prema cemu ni prem Metadonu imam samo zelju da ovo stane, da osetim dejstvo Metadonau kichmi i da se najedem kao svinja i legnem da spavam 3 dana i 3 noci eto tu zelju imam. Jer jedem pola jabuke koju ne mogu da kriske odsecem jedva, malo prepecenog hleba i 2-3 solje nane ili kamilice to je sve, stomak krci, ali ne moze daprodje hrana do njega odmah izbacujem cim dodje do grla, a iz nosa se samosliva onako imas trip da se gusis ona odvratni.

Mada po uputstvu Jurnista kao trebala da je jacha. Pise ISTINSKI NARKOTIK, Anikako smanjivati sam, obavezno javiti se lekaru da smanjuje.
Usta sam se uvukao gospode. IMA 3 ona neka znaka pun crveni trougao ona ona 2 s kao metadon i posle toga veliki znak (!). Alijebiga naviklo se telo na Metadon, cudan je on kada krenes slabo sta pomaze.
Vazno da su bar nesto rekli, a BE92 ako kaze za dan-dva oni ce da ih zovu da vbivid sta je bilo. Dobro je cuti, lakse i tako zznati.
SVETOSAVSKA ZVONA ZVONE DA POZDRAVE METADONE!!!
Tako da je to to bice za dan-dva reko Tomica.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:02 am, edited 1 time in total.
Beobandit

Post by Beobandit »

A Voyageru sta jos ima u Srbiji tako, Dolantin, sta ne razumem se, Val se ne pravi vishe Hemofarmov jel da.
Radio je 3 sata ali je rasturao, kao pajser.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:02 am, edited 1 time in total.
Beobandit

Post by Beobandit »

ZNACHI FENTANIL AMPULE, KOJE DA TRAZIM RECI MI SAMO, DA SE NE LEPIM ONIM SRANJEM.
SALIM SE SA FENTANYLOM NE BI SMEO DA SE ZAJEBAVAM POGOTOVU UBRIZGAVANJEM DRUGO ON DRZI VEOMA KRATKO TAKO SAM CUO SEM TIH FLASTERA.
STA JE PO TEBI NAJBOLJE ZA SKIDANJE KRIZE OD OVOGA STO SI NAVEO I KOJE MILIGRAMAZE ZA 40 MG METADONA. JER JA SE TOTALNO NE RAZUMEM U TO.
SEM JURNISTE NARAVNO, IMA LI NEKIH KAPI JAKIH SLICNIH VALORONU.
MISLIM JA NISAM U KRIZI ALI SAM NESPOSOBAN DA IZADJEM ISPRED ZGRADE RECIMO, ALI ZA METADON VIDECEMO STA KADA I KAKO.
Mene vise nista ne piutaju jer znajuda nisam cimach bio, da nisam dolazio dan ranije, cak nekada dan kasnije, pa pitaju gde si ti recepti su ti u kartonu. Tako da sada cim pomenem onaj vadi onu zutu knjizicu i samo se zgledaju. Pa nema jbt sta, koji k. Metadon tolike godine. Ja cu da kazem sta misliteda je mnogo, prepisite neki lek koloko misliteda treba, podignite ija lezim ovde u ordinaciji ne izlazim pa mi dajte, pa merite pritisak i ostale parametre krize da vidite jer sam drogiran ili sam i dalje u krizi.
Englezi su se zajebavali tako, zajebavali, isprobavali sve zive kombine ne bi li bolesnici bili zadovoljni radom i ne tumarali po gradu za heroinom ipod lekovima i na kraju se rekli fabriko pravi diacetilmorfin i gotovo. Samo kada vidim na slikama ono pakovanje maleckih ampula sa malo belog praha na dnu sa ampulama vode, ganovima svaki dan druga boja, oni ekstra tanki, eksta ostre iglice, ona plasticna lomilica za ampule, pa kutijica gde se nosi ampulasa hidromorfonom da se nrazbije, pa folije koje kada trazis jer znaju da prelazis sa gana na foliju, pravi fabrika folije za pusenje, papire za smrkanje, ko predje na foliju recepti za metadon. zivota mi imam ja sajt salju mi sve kako izbace knjizice, kako i gde pronaci venu, koje vezbe uraditi da iskoce, tablete sa vitaminom c umesto limuntusa. A mi borba za registrovani lek.Mislim iskreno se ne bi drogirao heroinom, metadon mi je olji nekako.
Ja kada sam pisao kako je kod nas covek osecam da je hteo da zaplace. Oni tamo iznajmljuju sale dovode sve najvece strucnjakekoji pricaju sve sta kako. Kazuzavisnicimma ajde eto sve smo vam dali samo bacajte upotrebljene stvari u tacno odredjena mesta. Onda se svi ti ganovi stave u plasticne flase od koka kole ili nece ga i tako se nosi na unistavanje. Sve napuni se koliko moze da stane. Ali isto nekiheroin dobvijaju u centrima, a neki nose kuci. Uvideli su opasnost i da nema leba drugacije, i pogledas to i pogledas rusku katastrofui shvatis da atomske bombe vise nisu potrebne da sami sebe jedu.
Zapad moze sve da unisti odmah sada samo im kaze u pravu ste vi i mi cemo da ukinemo Metadon evo sada sutra u nedelju za koji mesec dok se narod skine.
Za Metadon kazu pa to mora, to je lek, kaze oni ne zele da se vi lecite onda. To je onda mafija koja upravlja izdavanjem Metadona i ostaloga.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:01 am, edited 1 time in total.
Post Reply