weed state of mind

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

preispitivac

Re: weed state of mind

Post by preispitivac »

lacontra wrote:Ono sto mi bas nije jasno, zasto imam osjecaj kao da ces postati bezveznija osoba ako prestanes
Nikako. Zasto bih postao losiji? Necu da budem licemer pa da kazem da mi je zao sto sam vario, naprotiv, secam se kilometara dobrih stvari, ideja, osecaja na travi. Ali, isto tako se secam i krajnjih uzaludnosti, opadanja etickih vrednosti(ja nisam vernik, stavise, naglaseni sam ateista, i onda sam uvek ulagao u ono eticko u sebi, cisto da ne budem anarhista :) ), mojih nebrojenih lazi, paranoja i nepostojecih slika koje sam projektovao u glavu. Toga zelim da se oslobodimk. Strejt cak jasnije uocavam finese izmedju dobrog i loseg, mada, nisam u stanju da se zagledam u senku i da vidim napad generala Kastera na indijance, ali...prezivecu i bez tih crtanih filmova.

Treba razlikovati intelektualizam od kvaziintelektualizma. Od trave ljudi budu "veci hipici svesti", manje rigorozni, u stvari, svaka ideja se cini grandioznom, kitnjastom i hiperzanimljivom pa i prihvatanje razlicitih percepcija bude prenaglaseno. Svaka ideja moze da me zainteresuje preko granice uobicajenog kad sam naduvan ali ne moze kad sam strejt. Sta to govori? Govori da dolazi do pomeranja praga vrednosnog sistema, postajemo NAIVNIJI, lakomisleniji, kako hoces, i dozlaboga detinjastiji. Padamo na bilo kakve vrste sugestija, sto ce reci da je i karakter slabiji. A razmisli samo zasto si u stanju da se nalozis na svaku ideju, teoriju? Zato sto odredjenu vrstu energije koju u tom trenutku posedujes usmeravas na samo misaoni deo licnosti i nisi u stanju jebeno da se pomeris, vegetiras u poluprirodnom polozaju (garantujem zivotom da imas problem sa donjim delom ledja ili sa vratom) i samim i to je ona cuvena fizicka mrzovolja dugogodisnjih varioca. Ali, da zaobidjem fizicke posledice, draze su mi one psihicke. :)
Meni licno su ljudi postali ogroman smor. Pricaju mi neke stvari koje me ne interesuju, ubijaju sa Velikim Bratom, teretanom, kao nekim napijanjima, ludilima od provoda, kresanjem riba(ribolovacke price :) ) - ovde mislim na strejt ekipu.
Realno je, da ja ne zelim da prihvatim stvarni zivot, da sam se ucaurio u svoje suzeno stanje svesti, da ne pruzam sansu nicemu novom (!), da su mi ambicije propale sto kilometara pod zemlju i da nekako postizem homeostazu kad se navarim i zablenem u komp ili u krosnje. Ne kazem da treba da gledam reality show sranja, ali treba da dam ljudima sansu, da uvidim da neko moze imati 5 losih ali i 5 dobrih osobina ( a ja secem kao macem i odmah precrtavam sa spiska za najmanju pogresku) a sam sebe kad pogledam, pun sam sranja. Treba uspeti postojati posle toliko trave, priznajem, zajebano je to, uci sad u svet ljudi koji nikad nisu "presli sa druge strane svesti", pa kad te neko gleda kad se mucis da se skoncentrises a ti mu nikako ne mozes objasniti zasto ne mozes, treba naterati sebe da radis i najbanalnije procese, moras da prospes kantu, skloniti praznu kesu sa stola, carape jednostavno ne stoje pod krevetom, zvaka nije cetkica za zube, itd...

Zadnja stvar koje mogu da se setim sad a da mi smeta je bas ovo, ako je iko procitao. Prosto ne mogu da verujem koliko sam u stanju da se proseravam. Mislim da sam ispisao gomilu nepotrebnih recenica sad, da je moglo sve jednostavnije da se kaze, da ne detaljisem ovako kao opsednut, da......ma vidite....gubim se u pisanju, govoru, razmisljanju. Komplikujem stvari. Stvari su daleko jednostavnije nego sto ih travuljari vide. Garant je tako. Samo treba prestati i bice bolje.
Lacontra, probaj sa ranim ustajanjem - to je meni pomoglo. Nema vise do ranih jutarnjih, ustanes u 7 i sledecu noc padnes u krevet u 10 i tako u krug. Ujutro krenes kroz kucu i gledas sta ima da se uradi, i najvaznije, mozes li nekome olaksati neki njegov posao ako bas nemas svog. Neko je napisao ovde na forumu (mislim da se lik potpisao Jazavac) da bivsi dzankiji mogu mnogo izdrzljiviji u poslu da budu, da imaju bolje reakcije nego ostali, da...pregledaj njegove postove, naci ces, jako je dobro srocio. U svakom slucaju, bolje je zabataliti sve te rizle i hedove, da ne serem vise... Pozdrav od hiper paranoida :)
Jurim rep
Post Reply