TESTOVI NA HEROIN

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Sagitarius

Re: TESTOVI NA HEROIN

Post by Sagitarius »

Legendaran je slučaj,jednog starog doktora sa Zavoda,koji je liku dao nemexin,nakon što je vidio negativan test na dop.
Test na metadon mu nisu napravili.
Poslije,šta je bilo,ne treba puno nagađati :D
(ono,smiley je tu,ali tom liku baš i nije bilo do smijanja,slijedećih 12tak sati).
iwana

Post by iwana »

Sagitarius wrote:Legendaran je slučaj,jednog starog doktora sa Zavoda,koji je liku dao nemexin,nakon što je vidio negativan test na dop.
Test na metadon mu nisu napravili.
Poslije,šta je bilo,ne treba puno nagađati :D
(ono,smiley je tu,ali tom liku baš i nije bilo do smijanja,slijedećih 12tak sati).
to i je tragedija sto, bar ovdje kod nas na otoku glavnu rijec imaju lijecnici koji veze nemaju. podijelili su nas u dvije grupe oni kojima kao ima spasa i oni kiji su na dozivotnoj terapiji. kritrij je koliko imas godina i koliko imas staza.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

iwana wrote:to i je tragedija sto, bar ovdje kod nas na otoku glavnu rijec imaju lijecnici koji veze nemaju. podijelili su nas u dvije grupe oni kojima kao ima spasa i oni kiji su na dozivotnoj terapiji. kritrij je koliko imas godina i koliko imas staza.
*ebiga,nije ni njima lako,i vlastite obitelji smo u stanju dovest do očaja,a zamisli kako je doktoru,koji dnevno priča s 20-30 narkomana.
iwana

Post by iwana »

ma imas pravo,iako ovdje se puno ne prica, dodjes prijavis se na terapiju, svako toliko das test i to je to. pogotovo ako su te smjestili u one dozivotne, valjda smatraju da se vise i nema sta ispricati. barem nista novo
Sagitarius

Post by Sagitarius »

iwana wrote:ma imas pravo,iako ovdje se puno ne prica, dodjes prijavis se na terapiju, svako toliko das test i to je to. pogotovo ako su te smjestili u one dozivotne, valjda smatraju da se vise i nema sta ispricati. barem nista novo
Ja sam imao sreće,što mene i moju dragu,vodi jedna dr.,koja je vidila,da mi dolazimo,jer želimo nešto konkretno,učinit sa našim životima,a ne,samo nažicat dizanje terapije,ili zamijenit sub,metadonom,da bi se mogli i "bonus" šlagirat s vremena na vrijeme.
Nikajlo

Post by Nikajlo »

e, a ja sam čuo da kod nas u Novom Sadu ladno šoraš u klonji sa garijem koji te posmatra sve vreme..kao, da ne bi slučajno doneo tudju mokraću i izigrao test..
el to moguće?
ne vredi mi da pitam novosadske "kolege" komane, jer je to pravilo, navodno, od nedavno..
Mauriko

Post by Mauriko »

Ziva istina...
Ja mislim da je svuda tako... Baki udje prvi, poneseti ti posudicu...
Who dares, wins !
Nikajlo

Post by Nikajlo »

e, onda sam ga ugasio!!!!
KOLIKO ONO beše treba da prodje da se paja izgubi iz organizma?

pijem po litar limunade sa propolisom, kapsule NONIja i LIV.52.

šta još da uradim, da se detoksiram na brzaka i "prodjem" test?

heeeeeeeeeeeeelp!
znam da sam zasrao, al....
Nikajlo

Post by Nikajlo »

Sagitarius wrote:Vitamin C "pomaže" za nešto drugo,vezano uz testove na urin. 8)

za šta?
ako je od pomoći, davaj savet, plz!
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Nikajlo wrote:
Sagitarius wrote:Vitamin C "pomaže" za nešto drugo,vezano uz testove na urin. 8)

za šta?
ako je od pomoći, davaj savet, plz!

Pa taj rad, šibaj tečnost, limunade, vitamine.. Sećam se meni je keva davala tonu tečnosti ..
Sem toga, mislim da drugo ništa ne možeš a da bude prirodno, zdravo i korisno..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Post Reply