MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

tam
Posts: 18
Joined: Sat Aug 08, 2009 7:44 pm

MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by tam »

Pozdrav svima!
Strašno sam rastresena i ne znam se kome obratiti.
Moj dečko je lječeni narkoman.
Živimo zajedno već godinu dana i mislim da se opet drogira. Ispričat ću Vam neke razloge moje sumnje, pa bih voljela ako mi možete reći šta mislite.
Moje sumnje su prvenstveno počele zbog njegovog neprestanog kljucanja. Kljuca dan i noć, pada mu cigara iz ruku, spalio je sve živo itd... Kljuca u svakakvim položajima i uvijek kaže da je umoran... Napominjem da jako rijetko radi jer ima svoju firmu pa radi kad mu se da (a to je otprilike 3 dana u mjesecu)...
Spava strašno loše... Non stop se budi, ide zapalit cigaru, pa malo prošvrlja do podruma...
Stalno se zatvara u podrum i meni pristup nije dopušen.... kaže mi da mogu doć, a kada dođem brže bolje izmisli neku ispriku da se vratimo u kuću... U podrumu sam viđala spaljene papire (ili nešto deseto), uglavnom nešto dolje pali...
Našla sam mu papirnatu malu vrećicu sa nekim bijelo-sivim prahom (sakrivenu u finim čarapama koje nikada ne nosi)... slučajno sam razvrstavala stvari, slagala i to je palo van... Rekao je da je to nešto za srce od nekog tipa koji je radio s njime još dosta davno... Kada sam ga pitala zašto mu nije vratio, rekao je da mu je htio pa da je zaboravio itd...
Stalno se nalazi s nekim tipom čiji broj mobitela već znam napamet (a on ga nema izmemoriranog)... Tog čovjeka nisam nikada vidjela iako sam ga više puta zamolila da idem s njim kada mu je išao "posuđivat pare"... Uvijek ga zove kada mi kaže da ide po neki materijal za posao ili nešto slično (a kasnije u pozivima vidim da ga je zvao čim je izašao iz kuće).
Hvatam ga u lažima svaki dan i više ne znam šta napraviti... Sigurna sam da me ne vara jer su mu izlasci iz kuće kratkotrajni, ali česti.
Često se zatvara u kupaonicu i čujem kako nešto šuška... Kada ga pitam šta radi kaže mi da brijem itd...
Rekla sam mu da želim da idemo na vađenje krvi i rekao je da može... Kako se bliži ponedjeljak stalno me muva i pokušava mi nabiti grižnju savjesti što mu ne vjerujem i sl.
I da... seksualni život nam je jako rijedak....
Pomozite nam.
jana
Posts: 585
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:47 am

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by jana »

Nema niko ko moze«vama« pomoci.Jer «vi« zapravo i ne postojite.Postojis ti,kao paravan,da je sve u redu,u drustvenom smislu.Ono,djevojka,ili zena,ili nesto izmedju,biznis,vjerovatno uz to ide i dobra sminka,kao garderoba,kuca,auti,motori,i tako to...Okreni se malo oko sebe,i razmisli.
tam
Posts: 18
Joined: Sat Aug 08, 2009 7:44 pm

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by tam »

Nismo takvi. Vozimo jeftin autić i ne patimo na materijalne stvari. I to što netko ima firmu ne znači da je pun para, to samo znači da preživljava.
jana
Posts: 585
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:47 am

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by jana »

Tam,onda trazi od njega da suradjuje,i da se izvuce iz takve jedne situacije,odlaskom na lijecenje.
User avatar
anfakabl
Posts: 898
Joined: Thu Jul 30, 2009 2:07 pm

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by anfakabl »

Čitam i sa blamom se prisećam svojih kljucanja, izlazaka na blic samo po šemu, zakjučavanja u sobu, kupatilo...
O progorenom nameštaju, odeći, dekama da ni ne pričam.
Najgore mi je jer tek sada vidim koliko sam samu sebe zavaravala da ljudi ništa ne vide, ccc, ma strašno.
I ja sam kao izgovor koristila umor, ganju, slične gluposti.
Nadam se da će se iščupati iz sranja, JAKO mi je žao što moraš prolaziti kroz to.
Zapravo me u ovom ružnom svetu najviše pogađaju suovisničke priče, toliko ljubavi prema nama groznim sebičnim
džankijima, koje zanima samo kako da se urade...Tužno mi je jer gomila nas uopšte nije razmišljala koliko boli nanosi
svojim dragim ljudima. Ta misao me znala probosti, oduzeti mi dah, ali bi je svaka nova doza začas prigušila
all that I want is to play
LAPAD
Posts: 2
Joined: Thu Aug 13, 2009 1:33 pm

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by LAPAD »

Znas sto, preskocit cu sve kako je doslo do toga (ovdje pricam iz vlastitog iskustva) gdje ste trenutno ti i tvoj mladic. I evo kako smo to moja djevojka i ja poceli rjesavat.

Prvo, ja sam bio dosta dugo navucen, ali isto tako i spreman da se skinem sa heroina. Greska koju svi narkomani rade jest ta sto misle da ako se skinu sa heroina (ne uzimaju ga recimo 10 dana) da su rijesili problem. I svi mi smo mislili kako je kontrola napokon u nasim rukama. Greska!!
Ja sam ti imao posve iskren razgovor sa svojom djevojkom (koji se ne bi dogodio da mi nije nasla znas vec sto), te smo se dogovorili da se javim u centar za lijecenje ovisnosti. Prvo sam mislio ako to zeli ok, mada se meni bas i nije islo. Nakon prvog odlaska mi se cak i svidjelo, jer sam ugledao tracak nade za mene, za nas.
Srecom sam u centru imao poznanika koji mi je predlozio i sastanke sa psihologinjom, takodjer u centru za lijecenje ovisnosti, sto sam prihvatio. Prvo sam isao sam, u zadnjih mjeseci idem sa curom (pricamo o svemu, osobni problemi, posao, nasa veza, buducnost, itd..). I mogu ti reci da se danas osjecam milijun puta bolje nego kada sam bio navucen.
Na terapiji sam, subutex 4mg dnevno, i tako vec 9 mjeseci. U pocetku mi je bilo uzasno, znojenje, nesanica, nagle promjene raspolozenja... Ali prebrodio sam i to.
S time da prije nisam bio svjestan koliko se moj odnos sa curom promijenio. Zajedno smo vec 8 godina, i trenutno zivimo skupa. Dok sam bio navucen, nase druzenje se svodilo na kafu od pola sata u nekom bircuzu, a i tada bi cijelo vrijeme razmisljao samo i jedino o heroinu...
Sada? Izgubio sam njezino povjerenje, koje ce se jednog dana, nadam se i vratiti. Vjerojem da joj nije bilo lako spoznati da je veliki dio nase veze jedna ogromna laz. Ta laz koju sam ispaljivao u treptaju oka, samo da nista ne posumnja. To laganje u oci bez imalo oklijevanja. Sto vjerojatno i ti prolazis sada.
Vjeruj mi, momak s kojim si sada treba strucnu pomoc. Ja bez nje ne bi uspio. Nagovori ga, pa makar da podje samo jednom, ali neka spozna da ima izlaz. Ne znam koliko je on zaglavio, jeli to svakodnevno, par puta tjedno ili cak par puta dnevno kao ja jedno vrijeme... Ako vec bude spreman na suradnju, dogovorite se da ga imas pravo malo spijunirat (dok ne dokaze da ozbiljno misli). Citaj mu poruke, provjeravaj pozive... Ja sam svojoj curi cak dao i bankovnu karticu, tako da nisam imao nikakvih novcanih izvora osim nje. 50-100 kuna dnevno, sasvim dosta. Pitaj ga nekad na sto trosi, nema se sto ljutit jer treba shvatit da je to za njegovo dobro.
I nemoj mu postavit nerealna ocekivanja. Shvati da ako on to hoce, naci ce nacina kako sredit pola grama, gram ili koliko vec. Uzet ce na teku, negdje ce izmust lovu. Ali nece to moci raditi dugo ako mu ti budes kontrolirala novac.
Ja sam, iskreno receno, posrnuo 3-4 puta dok sam bio na terapiji. Nije lako, tko god kaze drugacije laze! Zamisli da cijeli bozji dan mislis samo na jednu stvar, kako doci do nje. Otvoris oci kad se probudis i prva stvar koja ti proleti kroz glavu bude: ZOVI GA!! Skidanje sa heroina je totalno zajebano, ne uspiju svi u tome.

Eto toliko od mene. Onako sam nabacao rijeci bez nekog posebnog reda, nadam se samo da ce vam moje iskustvo pomoci u ovom problemu.

Ako te nesto vise zanima, slobodno pitaj pa ti odgovorim kad opet budem online...
tam
Posts: 18
Joined: Sat Aug 08, 2009 7:44 pm

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by tam »

Hvala na podršci. Pokušat ćemo sve sredit... Već je jednom bio na odvikavanju tri godine i sad je kao 4 godine čist.... čemu služe aluminijske folije? primijetila sam da mi krade iz kuhinje i kasnije sam ih našla u podrumu....
User avatar
Boban
Posts: 1536
Joined: Fri Aug 03, 2007 12:01 pm
Location: Vojvodina

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by Boban »

tam wrote:Hvala na podršci. Pokušat ćemo sve sredit... Već je jednom bio na odvikavanju tri godine i sad je kao 4 godine čist.... čemu služe aluminijske folije? primijetila sam da mi krade iz kuhinje i kasnije sam ih našla u podrumu....

za pusenje Heroina.
User avatar
Zona Sumraka
Posts: 1552
Joined: Fri Apr 15, 2005 10:50 pm
Location: SA/USA

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by Zona Sumraka »

chasing the dragon...Boban je u pravu, decko ti se bez sumnje drogira...
NEMOČNA
Posts: 5
Joined: Fri Aug 14, 2009 10:17 pm

Re: MOLIM VAS POMOĆ... MISLIM DA SE MOJ DEČKO DROGIRA.

Post by NEMOČNA »

ne budi slijepa....ne vjeruj previše...sve što si napisala je tipično ponašanje jednog ovisnika!
Post Reply