ADHD i droga.

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Henri

Re: ADHD i droga.

Post by Henri »

ide nekako, samo počeo sam se kockati. texas hold´em...ne na fejsu već lajv, sto, čipovi...i ostalo. dobar sam 120 € još uvijek,,, al me vuče. poker, ko bi rekao sa mojom diskalkuliom. a nisam loš...pozzz svima.
sanela

Post by sanela »

Henri wrote:ide nekako, samo počeo sam se kockati. texas hold´em...ne na fejsu već lajv, sto, čipovi...i ostalo. dobar sam 120 € još uvijek,,, al me vuče. poker, ko bi rekao sa mojom diskalkuliom. a nisam loš...pozzz svima.
To ti je opasno....
Henri

Post by Henri »

slažem se, al na sitno ja to, tj onako s frendovima, vopi i kartanje :wink:
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

http://0.r.msn.com/?ld=2vfoqxrhCgI3USD2 ... vDmOvPiAs=

Nadjoh ovo i setih se tebe.. Pozdravljam..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
winston85

Post by winston85 »

molim prisutne na forumu da mi prevedu sta znaci ovo ADHD? :roll:
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
Baba Naca

Post by Baba Naca »

winston85 wrote:molim prisutne na forumu da mi prevedu sta znaci ovo ADHD?
O, ne, ponovo!!!
Iskren pozdrav, dragi Henri!!! :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
sanela

Post by sanela »

winston85 wrote:molim prisutne na forumu da mi prevedu sta znaci ovo ADHD? :roll:
Attention-deficit hyperactivity disorder - ADHD

Poremećaj pažnje i hiperaktivnost... to je poremećaj koji se dijagnosticira skoro svakom djetetu u Americi i onda ga kljukaju tabletama od djetinjstva i naprave od njega narkomana.

To nema veze s tobom Henri, nego čisto onako...
Henri

Post by Henri »

sanela wrote:
winston85 wrote:molim prisutne na forumu da mi prevedu sta znaci ovo ADHD? :roll:
Attention-deficit hyperactivity disorder - ADHD

Poremećaj pažnje i hiperaktivnost... to je poremećaj koji se dijagnosticira skoro svakom djetetu u Americi i onda ga kljukaju tabletama od djetinjstva i naprave od njega narkomana.

To nema veze s tobom Henri, nego čisto onako...
hiperkinetski sindrom postoji, i slazem se to ...rizikuju puno, klinac na metilfenidatu nikako ne moze imati normalno djetinstvo. skoro kao da dajes djetetu kokain,
koji radi bez euforije, samo brzina. meni je to bilo potrebno, jer sam ozbiljno mogao da zaglavim na kokainu. istina je da moze da vrsi funkciju istu kao metadon za heroinske ovisnike,tj
pomaze tretiranju kokainske zavisnosti na isti nacin. vjerujem da ima mnogo onih koji se bore sa ovisnoscu o koki i nekim drugim brzinama, a da bi im npr. concerta promijenila zivot bukvalno.
vrlo brzo se izgubi zudnja za drogom, i mozak se vrati u normalu. najbolje je u slucaju kad zaista postoji deficit, jer onda unormali osobu. taj deficit jeste na nekom mikronivou u mozgu ali
dovoljan da zakomplikuje zivot baš. nakon svega, lakse se fokusiram na nesto, nestrpljenje se pretvorilo u strpljenje, odsustvo impulsivnih reakcija, vise stvari kompletno obavim...dobra strana.
nesanica, gubitak apetita (ne u mom slucaju), anxioznost na kvadrat ponekad (pomaze mi xanax, po potrebi), i jebena droga je...lose strane. desilo mi se da sam greskom popio rinasek ( zbog sinusa) a on sadrzi efedrin, pa mi je postalo jasno zasto se smatra padom na doping testu kod sportista, dobar workout se da utrostruciti, tako da je i kombinovanje sa drugim lijekovima zeznuto. postujem terapijsku dozu od 36mg longrilis ujutru, normalno prodje dan i ako sam smoren to je okej, desi se da se ne smorim pa navece popijem espreso i onda cijelu noc poker...na kraju xanax. iako sam sa metilfenidatom u istom krugu kao i sa drogom, ipak sacuvao me zesceg zla i sveo upotrebu narkotika na minimum, meni izgleda neophodan da razmisljam strejt.
pozz svima
Henri

Post by Henri »

Henri wrote:...na kraju xanax.
:shock: :lol:
na upozorenje psihijatra, naglo sam ga izbacio. za dan sam se počeo bukvalno tresti.
izuzetno neprijatan oblik fizicke krize. nisam ni otišao čak na neku visoku dozu, 2 mg isključivo pred spavanje, ništa po danu. u trajanju od dva mjeseca .
doza smiješna! al ja sad odgovorno tvrdim da je zenex smeće, koje ne treba upotrebljavati duže od tri sedmice. jer stvara i fizičku ovisnost.
na sreću upozoren sam od od nekog čije mišljenje visoko cijenim na vrijeme tako da nisam napravio pravu štetu. ja još mogu dodati da nikako nije
lijek za na svoju ruku probavanje, bez konsultacije...uopšte nisam vjerovao da je to moguće od xanaxa, mislio sam priče ovo ono. a ustvari zayeb teži.
pozz svima.
Post Reply