Trodonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
check021
Posts: 94
Joined: Mon Nov 10, 2008 7:18 pm

Trodonska terapija

Post by check021 »

Danas sam dosao iz Metadonskog Centra u NS-u,gde su mi (zbog godina u kojima se jos mozak razvija a to je do 25-e,ne zbog narko staza) ispisali Trodon na 10 dana,i karantin.Posle toga,test ne opijate i to je to... U terapiju su uvedene sledece stvari:

Terapija: F 11.25

Prva cetiri dana:3x3 Trodon (50mg) :idea:
Peti dan:3+2+3
Sesti dan:3+1+3
Sedmi:2+1+3
Osmi:1+1+3
Deveti:1+2
Deseti:1+1
UZ TO:
Lorazepam 2,5mg :!:

Leponex (1/4) :!:

Karbapin(ili "m",ne znam tacno) (doza ne znam) :?:

Flormidal (2 uvece) :smt083

I jos neke...Pogledacu detaljno dijagnozu pa cu vas uoputiti,ako vas zanima...


Zanima me vase misljenje da li ce uspeti ovo,ukoliko se svega drzim kako treba??

Kada sam stojao ispred met.centra cuo sam razne price,pa i price da se Flormidal (tableta) moze rastvoriti i napraviti u vidu rastvora za I.V ... da li je to moguce? :!: :?: :shock:

Pozz,,
eksica

Re: Trodonska terapija

Post by eksica »

Eto prijatelju,o tome smo ti mi govorili a ne što smo te smatrali ovakvim ili onakvim kao što si ti npr smatrao nas ali nema veze,.tu smo da pomognemo....to što su ti prepisali je čist kretenluk a evo i zašto.
Taman da si navučen na 2-3 grama dopa a ne vjerujem,no to je sad nebitno,sasvim ti je dovoljno da prvi dan uzmeš ujutro 3 i naveče 3,drugi i treći dan isto tako...četvrti dan 2 ujutro i 2 naveče,peti dan 2 ujutro i jedan naveće,,šesti dan jedan ujutro i jedan naveče.....u međuvremenu ako budeš imao bolove,previše trzaja nogama,popij brufen slobodno jer ako budeš pio toliko trodona koliko su ti oni prepisali,imaćeš posle trodosnku krizu koja je ODVRATNA,gora od heroinske a uz to od trodona se dobijaju i epileptički napadi,sama sam ih imala jedno 7 puta.Pij neki antidepresiv ,sedetiv i ja bih ti lično najtoplije preporučila baš zbog trodona EFTIL retard,to je psihostabilizator i na recept je besplatan.
kriza će ti trajati u vrh glave nekih 5-6 dana i ti si dječko čist,mislim fizički ali dalje nastaje ozbiljniji dio liječenja a to psihoterapija uz određenu terapiju.
ja sam se uvijek sa 2-3 grama uspjevala skinuti sa kutijom trodona jer sve ostalo je navlaka na isti....što znači katastrofa od kostobolje.Da,za bolove ti mnogo može pomoći i diklofenet,tako nekako se zove.
User avatar
Sagitarius
Posts: 1189
Joined: Mon Dec 26, 2005 2:07 pm

Re: Trodonska terapija

Post by Sagitarius »

Kada sam stojao ispred met.centra cuo sam razne price,pa i price da se Flormidal (tableta) moze rastvoriti i napraviti u vidu rastvora za I.V ... da li je to moguce? :!: :?: :shock:
Upade mi u oko...
eksica

Re: Trodonska terapija

Post by eksica »

ne slušaj nikad priče ispred sl centara,gore su od lovačkih.
nego kako ti rekoh jer na žalost imam veliko iskustvo sa tim nesretnim trodonom.

Prvi dan:ujutro 2,u podne 1 i naveče 2
Drugi dan: jutro 2,podne 2 i naveče 2
treći dan:jutro 2,podne 2,naveče 2
četvrti dan:jutro 2,podne 1,naveče 1
peti dan:jutro 2,podne 1,naveče 1
Šesti dan:ujutro 1,u podne 1,naveče 1
sedmi dan:ujutro 1,naveče 1

umeđuvremenu ako budeš osječao bolove ili trzanje nogu,popij brufen,ili diklonekank...pij terapiju koju su ti dali,predpostavljam da je u pitanju neki antidepresiv jer to moraš piti,i neki sedetiv kao i nešto za spavanje......pročiće to dobro,samo ne padaj u paniku kako će ti biti malo i ne histeriši kad se malo naježiš,ne budi pičkica....proletiće to i zjan da je fizička kriza mačiji kašalj naspram psihičke.....zato pametno posle tih 6 dana
User avatar
PsyTechGirl
Posts: 2083
Joined: Sat Dec 27, 2008 10:36 pm
Location: U tri p.m. ...

Re: Trodonska terapija

Post by PsyTechGirl »

Ma ti si BUDALA chek021 !!!
Samo čitam šta pišeš i ne verujem ..
Slučajno sam i ja iz istog kraja, "frajeru" i možda bih i mogla znati o čemu pričaš.. (za razliku od ovih seljaka iz Bosne, Hrvatske i ostalih krajeva lepe naše, jel da ??)
Samo što ja nisam iz Bečeja od kog treba do Novog Sada pet dana jahanja, nego sam iz centra Novog Sada, znači 10min preške do centra i to!!!
Ali ne vidim šta ti hoćeš time da kažeš ??
Kao ti si mnogo opasniji i prošao si mnogo više nego bilo ko ovde, ma koliko imao godina ??
Ma bre shvati da je SVAKA PRIČA ISTA samo su "junaci" u filmu drugi ..
Mislim, stvarno si mi digao pritisak .. Ne znam samo gde sam ja bila u toj celoj priči i kako ti se nisam našla medju ostalima da ti i ja kažem koju ..
Ali dobro, mogu i ovde ..
Uuhhhhhhh, kako si me iznervirao .. Baš bi bilo loše da nisam imala gde sve ovo da ti napišem popizdela bih.. A pp mi je nekako kurvanjski.. Pogotovo za ovakvu temu!!
I neko negde reče.. (tj mnogi na mnogo mesta, ali dobro..) - ti si u stvari došao ovde iz straha i u nadi da će ti neko reći baš ono što ti želiš da čiješ i da ćeš se tako osećati bolje.. Ali NEĆEŠ, 'ebem mu mater!!!!!!
U stvari možda i uspeš sebi da zamažeš oči na neko vreme, ali te neminovno čeka pad, propast i vrlo brza i nelagodna smrt ..
Ma mislim, stvarno se proseravaš što si uopšte i postavio ovako glupa pitanja ..
Uspeo si da se celom forumu digne kosa na glavi, svaka čast !!!

Bolje malo sedi, posveti vremena sebi i svom životu.. Makar eto recimo sat vremena.. Razmisli dobro o svemu - ko je tebi šta rekao, šta si ti kome rekao i sastavi celu situaciju .. Jer KURVANJSKI se biti to što si ti sada.. Pizda koja nije u stanju da se izbori i izadje na kraj sa tom govnetom, nego ćeš mu dozvoliti da se ceo život vuče za tobom ??
A ta spika "ti ćeš ovo, ti ćeš ono..", veruj, ali VERUJ da od toga nema ništa ..
Ne zato što si ti veća pi*ka nego ja ili bilo ko drugi - mi smo svi isti i imamo iste šanse i prilike..
Ali je pitanje ko će kako svoju iskoristiti ..
Ma i ja kenjam ovde kao da će biti neke vajde .. Ti si već otišao u qrac (čitaj počeo da se raspadaš)..
Pa jel to budućnost kakvu ti planiraš za sebe ??
Jer, druga ti nije na vidiku, ako se ne usudiš i uhvatiš se u žestok koštac sa tim govnetom.. Nije lako, ali nije ni nemoguće !!!!!!!!!!

Ja sam recimo, dok sam bila u tvojoj fazi kuckala..Baš puno kuckala.. To mi je pomagalo da saverem i oduzmem neke stvari a i ljudi su bili oko mene koji su sve to već prošli i sigurno mi samo mogu pomoći svojim iskustvom i savetima ..
To i tebi preporučujem ..
Zatvori se bre u kuću na nekoliko dana, isključi telefon, baci karticu i ,miruj ..
Verj da ti je u prvom periodu samo to potrebno, a ne neki tamo metadoni i pi*ke materine ..
Ne znam, u svakom slučaju se nadam i verujem da ćeš naći svoj način, ali ako ne preduzmeš nešto ŠTO PRE ko zna šta će biti dalje ..
Jer veruj da si već uveliko u situaciji gde ti "GORI POD NOGAMA" ...
Uhhhhh, ajde molim te daj malo skontaj sve pa onda idi dalje .. Ovo je ipak malo ozbiljnije od bilo koje druge stvari ..


p.s. sorry što sam udavila :lol:
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
User avatar
draguljce
Posts: 163
Joined: Fri Nov 24, 2006 2:54 pm

Re: Trodonska terapija

Post by draguljce »

Eto dobio si opet opijatsku terapiju. <<<<<<<<za met. sam znao da ga neces dobiti, ali eto, sad udri po terapiji kako ti je doktor rekao i stisni zube, za 5-6 dana pripremi mozak da nista ne dobija, kupi sebi NALOREX i ostani cist najmanje do kraja zivota!! Puno srece!!!
eksica

Re: Trodonska terapija

Post by eksica »

ŠTO CURICA MOJA IZ nOVOGA SADA KAŽE......reci svojima da te zaklkučaju u kuču,oduzmu ti telefone,dobro zatvore balkone i prozore.....uzmi jednu kutiju trodona ako si već toliko navučen,par sedetiva i antidepresiva i peti dan udri po nalorexu
User avatar
draguljce
Posts: 163
Joined: Fri Nov 24, 2006 2:54 pm

Re: Trodonska terapija

Post by draguljce »

Pa momak ima 19. godina!! mZasto da shvati sa 25-30 da je pogrijesio!!
BOLJE SPRIJECITI NEGO LIJECITI!!
tictac1
Posts: 55
Joined: Mon Feb 02, 2009 1:14 pm

Re: Trodonska terapija

Post by tictac1 »

sto nisi dobio metadon, ili heptanon haha, na kraju ha?nisi uspio doktora uvijeriti u tu spiku?

neznam ja se ne kuzim bas u te pilseve, ali leponex kolko znam se daje shizofrenicarima, zasto ga je tebi doktor dao? ne razumim, ali dobro valjda doktor zna, samo sto ti je reko zasto ti nece dati hep/met? jesi mu prezentirao onu divnu ideju da nosis met kuci? sto je na to reko?

ja mislim da je to previse tableta za nekoga ko je em relativno kratko navucen, em ima tolko godina, ali dobro ti najbolje znas sto ti pase,ali ovo sto ti je cura iznad napisala sve stoji.

i samo bi jos pitala zasto ako ti vise nije do drogiranja i zelis prestati s time zauvijek, zasto se raspitujes kako se neka tableta moze furati, tableta da su predvidene za furanje bi bile u tekucem stanju, a ne kapsule koje se uzimaju oralno jel tako, sto je po meni onda glupost furati se u venu s necim sto nije predvideno za to, zasto jer ima kao bolji efekt, mos misliti, to ti je samo psihicki, a jos mi je najbolje kada se neko fura sa hepovima, vidjela sam kako vene izgledaju od tog kreca unutra, jer nemaozes ti nikako izvaditi sav krec iznutra, i onda ti to spali vene i zacepi ih uzas. tako da samo ti uzimaj svoje tablete kako ti je prepisano, i nemoj kemijati na svoju ruku. i ja da sam na tvom mijestu ako si u mogucnosti bi potrazila jos jednom misljenje, sto znaci otisla kod jos jednog doktora, jer nije bas ni da oni znaju najbolje pa bolje dvoje nego jedan, i onda bi odvagnula sto je bolje. imas net, googlaj malo te tablete koje si dobio pa ces vidjeti sto ustvari pijes, pa ti mozda onda dode iz guze u glavu.

sretno
check021
Posts: 94
Joined: Mon Nov 10, 2008 7:18 pm

Re: Trodonska terapija

Post by check021 »

Komisija je dala svoje misljenje i jos jedan psihijatar je dao svoje misljenje ovde blizu mog grada.Tako da je komisija od jedno 10-15 doktora dalo terapiju s kojom se psihijatar dr.Bor slozio.Metadon nisam dobio SAMO ZBOG GODINA,to je izricito rekla.Citiram:"Nemoj da mislis da ti ga ne damo zbog tvoj "narkomanskog staza",jer smo mi pre za spreciti nego leciti,vec zbog tvojih godina.Borise ti imas 19 godina,a mozak ti se razvija do 25-e.Ako bi ti sada prepisali metadon,na kucno lecenje,jer ne zivis u NS-u,ni M od MOZGA ti ne bi ostalo.." tako kaze glavna sefica komisije. Ja sam se slozio..i pitali su me da li hocu da me stave u bolnicu ili zelim kuci sa trodonima...Ja rek'o kuca+karantin...I evo 2. dan,uspeva...Ide polako...Ali sve mi je taaaako spppoooroo u pm! Ja se posle bojim NALOREX-a...on je blokator,a sta ako ja jednom samo posustanem i uzmem heroin?Da umrem jbt?sta onda?
Post Reply