draguljce wrote:Mene je Zoloft zajebavao 2. godine!! Kad doktoru kazem da mi ne pase, on mi samo povecao dozu na 2. tablete ujutro!! SRANJE KROZ GUSTO GRANJE!! Tek mi nedavno promijenio antidepresiv i taj mi je super dobar!! Tako da svaka osoba za sebe!! Moras naci odgovarajuci antidepresiv, mozda jwe i stariji od Zolofta, ali da tebi odgovara.
Moje skromno mišljenje,po onome što sam osjetio,kad sam pio takve antidepresive(oni što ih treba pit 20tak dana,da "prorade"),je,da su to gori otrovi od opijata.Pio sam Portal(jeftinija varijanta Prozaca) i Zoloft.
Kad su "proradili",osjećao sam nekakvu "radost",bio pomalo euforičan,a nuspojave-nesanica(prepisan Sanval za to),gubitak apetita i debljanje(to nikako nisam uspio povezat,izgleda kontradiktorno),osjećao sam se slično,kao na laganom extasy-u.A kad sam prestao,sve te depresije i apatije,koje je taj antidepresiv "rješavao",su me lupile 10 puta jače.Sjećam se da mi je nakon 6 mj. Portala,trebalo nekih 20tak dana da se emocionalno stabiliziram.
Uglavnom,nikako mi se ne sviđaju lijekovi iz te grupe,jedini antidepresiv,koji mi je stvarno "pomogao",kad sam bio na rubu nervnog sloma,u istražnom zatvoru(posljedica boravka tu i 3 mjeseca intenzivnog surlanja koke),je bio Xanax.Ali,kako se u zatvoru,sve svodi na neke rutine,tako sam i ja "rutinski" pio taj Xanax nekih 3,5 mjeseca.Kad sam izašao iz istrage,spucala me kriza,prema kojoj su opijatske,mala beba.Brat me vozio na hitnu tu noć,nisam se mogao micati,koliko sam bio ukočen i u napadima panike.Uglavnom,brrrrr.