Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.
Ja ih znam par,bili na 15-20 tableta,sredili 5ticu,otišli na neku vikendicu,prebacili s meta na hors,i nakon 5 dana kao novi.
Zvuči nemoguće,biti u sredini gdje živiš,gdje su dileri,ali nije neizvedivo.
3 meseca nije mnogo tako da kriza nece biti bas jaka
8 mjeseci,kolega,8 mjeseci.
A kriza od meta,isto je nenormalno nepodnošljiva,i s tako malih količina.
Čovječe,ja sam s 25mg,nakon 3.5 mjeseca(počeo s 75mg,pa piramidalno 5mg tjedno dole),mjesec dana krizirao,kao nikad u životu.Nisam spavao,možda 20h,u tih mjesec dana.Uspio bih zaspat na pola sata,kad bi me "sašilo" 10tak apaurina od 10mg.
Ima ljudi,koji se s meta prebace na hors,lakše im otkrizirat.
da da 8 meseci ne znam odakle mi tri! u svakom slucaju ja bolje da sto pre krene sa skidanjem, a sto se tice vracanja na heroin mislim da joj to ne bi bilo pametno. a naravno da je laksa heroinska kriza, ja bas zbog toga i ne volim metadon duze od 10ak dana. i to piramidalno smanjivanje doze kod opioida je veoma diskutabilno.
i to piramidalno smanjivanje doze kod opioida je veoma diskutabilno
Pa meni je pomoglo da skinem sub,podosta lako,u odnosu na heroinske i metadonske krize.Spuštao sa 16mg na nulu nekih pola godine.
Od Nove Godine,evo sad će treći mjesec,polako osjećam onu normalu,nema jutarnjih depresija,nesanica,još sam i radio za vrijeme te krize.Jedina pomagala su mi bili apaurini i katapresani.
Sad dolaze neki drugi problemi,više životni,nego u vezi droge.
i to piramidalno smanjivanje doze kod opioida je veoma diskutabilno
Pa meni je pomoglo da skinem sub,podosta lako,u odnosu na heroinske i metadonske krize.Spuštao sa 16mg na nulu nekih pola godine.
Od Nove Godine,evo sad će treći mjesec,polako osjećam onu normalu,nema jutarnjih depresija,nesanica,još sam i radio za vrijeme te krize.Jedina pomagala su mi bili apaurini i katapresani.
Sad dolaze neki drugi problemi,više životni,nego u vezi droge.
meni su ta normala i vracanje starih osecaja dosli kao ponovno rodjenje. mislio sam da bez heroina nikad vise necu biti normalan. sta da ti kazem drzi se i sto manje "lekova" to bolje. ma bice bre sve dobro,ma mi smo se samo malo vise uplasili od normalnog zivota nego sto bi trebali.
hvala svima sto ste se zainteresirali za moji sluchaj:)..(sluchaj, kako ovo zvuci medicinski:)))
inace danas sam bila na malo duzi razgovor kod mog doktora i rekla sam sta mislim, sta zelim i da sam se dosta namucila da bih se samo vrtila u krug..tako da pristao je u roku od 3 do 4 nedelje da se spustim na 10mg ili 5 mg meta pa onda da mi naprave detoksikaciju...iskreno jedva cekam,jer pocinje da mi stvarno smeta to sto sam na metu..spava mi se, mlitava i nemogu da radim (a posla imam puno, pogotovo nakon sto sam sredila zivot)..
inace hvala na podrshci..svima..nadam se da cu jos imati sta da pisem ovde..naravno lepih stvari...
p.s.jel neko ima iskustva sa pegasys-om?(za hep C, imam ga vec bog zna koliko vremena i fazi sam ispitivanja da mogu da dobijem taj lek..inace po sastav je ribovirin mislim)
pozzz svima i puno hvala jos jednom
Ignorance is bliss but not everyone is blessed with ignorance.
Izvinjavam se sto nisam procitao bas sve (vecinu postova-saveta),ali mogu devojci da kazem da u Beogradu ,moze da se SUBOXON,(subottex plus blokator),kupi-nadje na najskupljoj klinici, ali i za 5 evra po komadau (8 mg),moje iskustvo,od danas zavrseno,kada je taj program skidanja u pitanju. ponavljam skidanja,ne prelaska na njega.
eto,i Perica se konacno skinuo! jos ni sam ne verujem da je tako.
Samo zelim da pomognem ako to ovoj devojci treba.
Petar
heheh..bolje duplo da ode nego da ne ode uopste:)))
inace hvala ti za savet...bila sam pre nedelju dana u beogradu kod mojih i da se raspitam o subu..kako, sta ,gde..ali, nisam imala vremena(morala sam hitno u skoplje jer jos uvek sam na metadonu...samo na 20mg ali ipak sam) tako da planiram za oko 2 do 3 nedelje da opet idem pa probacu da razmotrim i ovu opciju sto si ponudio...makar bio sub toliko skup,mislim da vredi da probam...
Ignorance is bliss but not everyone is blessed with ignorance.
Prvo draga devojko,20 mg meta uopste nije malo,a drugo pet evra je dzabe, posto na ulicu suboxon od 8mg. kosta i do 40 evra komad. Malo ce da zvuci ludo,ali ko mi samo kaze ,ovde da ima za ispod 20,castim zdravim zivotom.
Mislim da ti i nisi jedan deo o suboxonu shvatila. to sto je u hrvatskoj dzabe,to je deseta prica. a,i ti za ovo o cemu sam ti pisao i ne moras licno da dodjes,moze neko od tvojih,ako su u tom fazonu da ti pomognu.
Peta
Last edited by perica perica on Thu Mar 19, 2009 11:41 pm, edited 1 time in total.
tako da planiram za oko 2 do 3 nedelje da opet idem pa probacu da razmotrim i ovu opciju sto si ponudio...makar bio sub toliko skup,mislim da vredi da probam...[/quote]
Misli da ne nudim opcije i kombinacije,vec pomoc ,jer sam se ja spasao ,a zasto ne bi i ti ,jer metadin,je druga najgora stvar u Beogradu.