Yesenia wrote:[quote="Otac
U pravu si, sprijeciti nismo mogli,
Da li ste sigurni? Niko se ne radja kao narkoman, niti postaje, odnosno vrlo retko, u zrelim godinama.
Mozda ne bi bilo lose da vi malo preispitate sami sebe, cisto da bi mogli da mu pomognete ako to ikada bude zeleo. Ubedjena sam da ukoliko zelite da pomognete svome detetu da se promeni, morate prvo da donekle, promenite i sebe..nikada nije kasno..[/quote]
Recenica glasi:
[/quote]U pravu si, sprijeciti nismo mogli, ili tacnije nismo znali, sada nam ostaje samo borba da ga izlijecimo, ali to ne ovisi puno nama... nazalost[/quote]
Ja mog sina ni nasto nisam tjerao niti prisiljavao, nozda bi bilo bolje da jesam? Po tvojoj teoriji bi djeca sa nesretnim djetinjstvom trebali postati svi narkomani, medjutim pravila nema , iste sanse imaju i oni koji nemaju nista kao i oni koji imaju sve?Oprosti ali morao sam se nasmijati na slijedece:
Vjerujes li stvarno u to? Upitaj djete od 5 godina sta zeli.Barbiku i Kena? Kucu?Macu?Zdrijebe?Stvarno smijesno.... Tvojom metodom dobije se samo razmazeno dijete kao moj sin.Yesenia wrote: Mogli su verovatno to da sprece vec kada sam imala, recimo, 5 godina. Da su me samo tada pitali sta ja zelim, bilo bi dovoljno. To je neki najraniji period moga zivota koga se secam da sam bila nesrecna, mozda sam bila i pre toga ali se ne secam.
Lako je biti general nakon bitke... svi mi znamo sta smo trebali uciniti ili sta smo propustili napraviti da sprijecimo nesto kad se to vec dogodi... I uvijek se nadje neki pametnjakovic da kaze : "e trebao/trebala si...." ili "nebi on meni..."
Izgleda da nisi citala moje postove od pocetka, nije on postao narkoman jucer, nego sa 13 godina, kad je poceo sa travom... Vidim da trazis razlog u nama... nismo ga mi napravili narkomanom kao ni tvoji roditelji tebe, mozes im to predbacivati koliko hoces, od pocetka smo se borili s time kako smo znali, mozda ne ispravno ali uvijek u najboljoj namjeri.Mi se jesmo promijenili, on nas je prisilio da se mijenjamo.Zapostavili smo prijatelje , ne idemo nikud, neznamo se veseliti, sjedimo u stanu ili hodamo ulicom kao dva zombija... Vec sam nekoliko puta napisao ali eto za tebe ponavljam:volimo naseg sina kao Boga, ali smo odlucili da s nasom ljubavlju ne pomazemo da se dalje drogira.Spremni smo mu pomoci u svakom trenutku, ali sada pod nasim uvjetima, a ne pod njegovim kao sto je bilo do sada.Yesenia wrote: Da li ste sigurni? Niko se ne radja kao narkoman, niti postaje, odnosno vrlo retko, u zrelim godinama.
Mozda ne bi bilo lose da vi malo preispitate sami sebe, cisto da bi mogli da mu pomognete ako to ikada bude zeleo. Ubedjena sam da ukoliko zelite da pomognete svome detetu da se promeni, morate prvo da donekle, promenite i sebe..nikada nije kasno..