Otac
-
Re: Otac
Vi ste sada u takvom stanju u kojem mozete ucititi korake, najgore do sada za Vaseg sina! Brinete za njega, sto je sasvim razumljivo. Patite zbog njegove bolesti... ali ne smijete popustiti! Mogu samo da pretpostavim kako Vam je, ali, nemojte manipulisati sami sa sobom! Ukoliko biste mu dali novac, garderobu (koju moze da proda i za dobijeni novac da kupi drogu), namjestaj (koji moze da proda i za dobijeni novac da kupi drogu), tehniku (koju moze da proda i za dobijeni novac da kupi drogu)... "umirićete" svoju briznost i njemu stvoriti teren za nastavak drogiranja!!!
Ne znam ciji je komentar bio da bi trebalo da mu date za hranu da ne bi krenuo u kriminal?! To je isto kao kad biste sinu dali drogu da je uzima kod kuce da ne bi izlazio napolje jer je hladno!
Koliko god ranjivo zvucalo, to je, postovani Oče, tako! Zato se strpite, svaki dan ste sve blizi!!!
Ne znam kakva je situacija sa njegovom curom (da li je od pomoci i sl)... Ne znam, razmislite da li valja, pa mu napisite jedno pismo. Napisite sta osjecate, da ste spremni da se borite zajedno sa njim, da ste tu za njega... I da su vrata Vaseg doma otvorena za njega ako zeli (ako imalo zeli) da se lijeci, uz postovanje terapije i savjeta ljekara! Pa mu pismo posaljite preko cure. Ne znam, to je samo predlog!
I, postovani Oče, znam da Vam nije ni do cega, ali ako Vam porodica (Vi, supruga i kcerka) oboli, kakve ce koristi imati Vas sin od svih vas?! I kakve cete koristi imati od vas samih?!
Zato posjetite ljekara, svo troje! Ne tonite u svoj ocaj misleci da vam niko ne moze pomoci! Mozda vam (Vama i porodici) novi ljekar da nove instrukcije, mozda ispravnije, djelotvornije!!!
Ja sam mozda bila gruba u svom komentaru, ali, samo zelim da razumijete!
Bog da Vam pomogne! I pomoci ce. Pomaze!
Ne znam ciji je komentar bio da bi trebalo da mu date za hranu da ne bi krenuo u kriminal?! To je isto kao kad biste sinu dali drogu da je uzima kod kuce da ne bi izlazio napolje jer je hladno!
Koliko god ranjivo zvucalo, to je, postovani Oče, tako! Zato se strpite, svaki dan ste sve blizi!!!
Ne znam kakva je situacija sa njegovom curom (da li je od pomoci i sl)... Ne znam, razmislite da li valja, pa mu napisite jedno pismo. Napisite sta osjecate, da ste spremni da se borite zajedno sa njim, da ste tu za njega... I da su vrata Vaseg doma otvorena za njega ako zeli (ako imalo zeli) da se lijeci, uz postovanje terapije i savjeta ljekara! Pa mu pismo posaljite preko cure. Ne znam, to je samo predlog!
I, postovani Oče, znam da Vam nije ni do cega, ali ako Vam porodica (Vi, supruga i kcerka) oboli, kakve ce koristi imati Vas sin od svih vas?! I kakve cete koristi imati od vas samih?!
Zato posjetite ljekara, svo troje! Ne tonite u svoj ocaj misleci da vam niko ne moze pomoci! Mozda vam (Vama i porodici) novi ljekar da nove instrukcije, mozda ispravnije, djelotvornije!!!
Ja sam mozda bila gruba u svom komentaru, ali, samo zelim da razumijete!
Bog da Vam pomogne! I pomoci ce. Pomaze!
- PROČITAJ ME
pozdrav gos. Oče...kao prvo kako ste vi
onda kako napreduje sin, da li se želi mjenjati
ja idem za komunu za dan dva, pa rekoh dok sam još tu da vam zaželim još jednom najbolje, da istrajete.... vidim kako se mojima cjepa srce što nisam uspjela da se ovdje izlječim, zaista sam pokušavala, ali nije išlo.. zato ima komuna... fridričeva, veliki pozdrav i hvala na toplim iskonskim riječima...... naravno da idem radi sebe, tek sada to shvatam, i prihvatila sam činjenicu da ću ostati koliko god bude potrebno.... ja ne idem tamo samo da budem čista neko vrijeme.... odlazak od svojih voljenih u nepoznato, za mene je ogroman korak... zato idem tamo sa ciljem da se lječim i shvatim, prihvatim što je moguće ozbiljnije.... želim totalnu promjenu u životu, samo ako je nastavim ovako željeti doći će i do željenih rezultata.... pozdravljam vas.... Oče čuvajte svoje zdravlje i vaše žene...... vidim da ne padate na njegove fore i nemojte, jer mi smo klasični manipulatori, ma to vam je već poznato.... srećno....

Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
Ja i supruga zelimo ti puno srece, ko zna mozda tamo sretnes i naseg sina , nadam se , potrudi se da izdrzis, duzna si to i svojoj obitelji i sebi. Samo se izlijeci. Mi bi se mogli pomiriti da naseg sina nikad vise ne vidimo, samo nek se izlijeci. toliko ga volimo, a ubjedjen sam i tvoji roditelji tebe... imaj to uvijek na umu... SRETNO!PROČITAJ ME wrote:pozdrav gos. Oče...kao prvo kako ste vionda kako napreduje sin, da li se želi mjenjati
ja idem za komunu za dan dva, pa rekoh dok sam još tu da vam zaželim još jednom najbolje, da istrajete.... vidim kako se mojima cjepa srce što nisam uspjela da se ovdje izlječim, zaista sam pokušavala, ali nije išlo.. zato ima komuna... fridričeva, veliki pozdrav i hvala na toplim iskonskim riječima...... naravno da idem radi sebe, tek sada to shvatam, i prihvatila sam činjenicu da ću ostati koliko god bude potrebno.... ja ne idem tamo samo da budem čista neko vrijeme.... odlazak od svojih voljenih u nepoznato, za mene je ogroman korak... zato idem tamo sa ciljem da se lječim i shvatim, prihvatim što je moguće ozbiljnije.... želim totalnu promjenu u životu, samo ako je nastavim ovako željeti doći će i do željenih rezultata.... pozdravljam vas.... Oče čuvajte svoje zdravlje i vaše žene...... vidim da ne padate na njegove fore i nemojte, jer mi smo klasični manipulatori, ma to vam je već poznato.... srećno....
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
- PROČITAJ ME
Hvala oče, ja imam divne, razumne i mlade roditelje i ako je meni 27 god. jako im je teško što se nisam uspjela ovdje izboriti uz njihovu veliku podršku.... najteže je mom tati sada, majci i bratu naravno.... ali ja sam uvjek bila tatina ćerkica, i on još uvjek ne može sebi da dođe da idem u reto.... jako mu je teško, a mene duša boli što sam im ovo priredila...ali ja idem da se lječim, pa ne idem u nedođiju.... moj dragi otac je bio spreman sve u životu da mi da, iako moram priznati ništa mi ne fali, čak su mnogi moji nazovimo prijatelji i poznanici jako ljubomorni na mene jer imam sve u životu, samostalna sam od svoje 19te god. sama svoj gazda.....držim frizerski salon imam radnika... ma kud će bolje.... tata mi je kupio i prostor, napucao ga maksimalno..... ma sve za mene, ali ja nisam uspjela sama, i ovdje u ovoj bolesnoj sredini da se izborim, zato idem svjesno, svojom voljom da se promjenim iz korijena, jer mi je to zaista neophodno...... nadam se i želim da vaš sin dođe pameti i na vrijeme sebi prizna problem, pa i vama naravno.... vi svi roditelji ste za mene veliki borci i heroji...a, mi djeca ćemo to tek saznati kada budemo imali djecu jednog dana..... ja možda i uskoro kada se vratim iz reta...... jer imam dogovor sa dečkom kada se vratim čista da osnujemo porodicu...... to me raduje i uliva mi dodatnu snagu..... mnogo vas pozdravljam i vašu žene naravno.... Jaca...
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
ovo je istina draga moja...PROČITAJ ME wrote:....a, mi djeca ćemo to tek saznati kada budemo imali djecu jednog dana......
Gosp. Otac kako Vam je sin, kako ste Vi, supruga i kćer? Nadam se da su stvari krenule na bolje, makar znam koliko Vam je teško i koliko patite. Znam jer mi je još uvijek u mislima tuga u očima mojih roditelja. Na žalost, to sam vidjela dosta kasno ali sam vidjela!
Želim Vam svu sreću ovoga svijeta.
Veliki pozdrav i podrška iz Hrvatske...
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Jucer me nazvao njegov sef,kaze da ce ga izbaciti iz skole, da su mu ocjene dobre ali ima puno neopravdanih izostanaka... Nude mu da umjesto trogodisnje zavrsi jednogodisnju skolu, dat ce mu otkaz zakljucno sa 28.02 a od 03.03 moze poceti ponovo ali jednogodisnju skolu... Rekao sam mu da tjedan dana neznam gdje je (drogu mu naravno nisam spominjao) Rekao mi je da ce ga nazvati i pricati s njim, a ja sam odgovorio da ne vjerujem da ce se javiti, da nisam siguran dali ima telefon.... Nakon 5 min zove me opet i kaze da je razgovarao s njim i da ce doci danas u 9:00 sati na razgovor kod njega, i da bi zelio da i ja dodjem... Nisam otisao, nisam bio siguran da ce i on doci, a u dogovoru sa suprugom odlucio sam da ne idem. Prepusten je sam sebi, do sada je radio sta je htio i nase savjete je odbijao i smatrao tlacenjem... Sad moze raditi sta hoce.Jos uvijek ne dolazi po stvari, ne znamo gdje je , a i ne trudimo se da saznamo..(ne zelim da cuje da ga trazimo) Jutros 09:15 zove njegov sef, kaze da je on upravo kod njega i pita gdje sam ja i hocu li doci... Rekao sam da necu, da mi je dosta ustajanja svako jutro da vidim dali je tisao u skolu ili na posao, da mi je dosta praznih prica i njegovog ponasanja .Rekao mi je da je sin prihvatio ponudu skole da napravi jednogodisnji kurs , znaci od ponedjeljka ide na posao (praksu) rekao sam da mi je svejedno sta ce napraviti, da je to njegova stvar i njegov zivot...Ocekivao sam da cu u toku dana dobiti poruku tipa :"Hvala tata" ili slicno jer je to imao obicaj napraviti kad bi odbili platiti mu dugove ili dati novac, no poruka je ovaj put izostala.Zena je bila kod lijecnika , na bolovanju je, dobila je tablete za smirenje koje pije po potrebiu (vrlo rijetko) malo smo dosli sebi...Bol oko srca ostaje , ali nadamo se, cak stovise ubijedjeni smo da smo na pravom putu......Prije 10-ak dana narucio sam knjigu "Igre koje igraju narkomani (Interliber.com - Internet knjizara Sarajevo) nije jos stigla, nadam se da ce nam biti od pomoci....Pozdrav!
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
-
nazalost izgleda da je ovisnicka strana njega preovladala pa mu nece biti problem da zapostavi obrazovanje i krene ko zna kojim putem.polazeci od sebe oce ja samo znam da bi u toj situaciji sve vracao inatom.on nemoze nikako pod pritiskom vas se izleciti,nije to takva bolest.on je taj koji mora odluciti a kako je krenulo...bogami...ulica je veoma zajebana.
mozda kada bi vi mu bar dali hranu(uz sankcionisanje svega ostalog)video bi da mu pomazete kada je na dnu i mozda bi tada pre proradilo to u njemu jer ovisnik ima veoma iskrivljen pogled i naravno da ne vidi tu pomoc...neznam,odbacen covek od svih nema sta da izgubi...
mozda kada bi vi mu bar dali hranu(uz sankcionisanje svega ostalog)video bi da mu pomazete kada je na dnu i mozda bi tada pre proradilo to u njemu jer ovisnik ima veoma iskrivljen pogled i naravno da ne vidi tu pomoc...neznam,odbacen covek od svih nema sta da izgubi...