Otac

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

jana
Posts: 585
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:47 am

Re: Otac

Post by jana »

Psihoterapija?
Pa,ne moze me skrpiti nikakva psihoterapija poslije iskustava koje imam.Problem je socijalne prirode.Osoba koja kroz konzumaciju postaje asocijalna,na jedan nacin obiljezena,treba da nastavi zivjeti,ici u skolu,radjati djecu,zasnovati porodicu..Nije porodica u stanju to rjesavati sama.
User avatar
amyna
Posts: 121
Joined: Sat Jan 19, 2008 2:37 pm
Location: Dalmacija u mom oku

Re: Otac

Post by amyna »

Otac , nema što da se izvinjavate ovdje jer pišete onako kako vam dođe i tek ste počeli iznositi dugogodišnju moru . Napokon je to izašlo vani , makar na ovom forumu gdje vas nitko ne osuđuje , niti vašeg sina , naravno . Živimo u 21 stoljeću i koliko god mislimo da napredujemo , milijun puta se zapitam jel to uistinu tako . Meni se čini obrnuto . Razgovor u obitelji je najvažniji , i kad prestane galama , stanite , jedno drugo poslušajte i odlučite kako dalje . Skoro sve su vam napisali suovisnici , bivši i sadašnji ovisnici ( tu sam ja ) , i znate kako dalje . No , opet , sve je na njemu , što on odluči i kad on shvati , nažalost !

Vama , vašoj ženi i kćerki je potreban mir , ili bar prividan mir u kojem ćete pokušati biti obitelj koja funkcionira kao obitelj . Vjerojatno , jedno vrime bez njega . Stručna pomoć njemu je neophodna u ovoj fazi , jer izgleda da gubi kontrolu , a vaša tolerancija pri kraju .

Koliko god supruga bila jaka i hrabra ( vjerujem da jest ) , majčino srce teško podnosi sam pogled na njega takvog . Gledam svog i mislim kako bi meni bilo ... vjerujte , saosjećam sa svima vama , sa suprugom najviše i želim puno sreće i konačno zdravog sina .

do čitanja
...JA SAM ZADNJI ROMANTIK NA OVOM SVIJETU ŠTO SE SPORO KREĆE I ČEKA KRAJ...
User avatar
Otac
Posts: 319
Joined: Thu Jan 01, 2009 10:07 pm
Location: EU - ne mojom krivicom

Re: Otac

Post by Otac »

Znamo da je muka tek pred nama, ali nadamo se da cemo izdrzati.Zahvaljujuci u velikom djelu vasim iskustvima i vasoj pomoci... to nam daje snage...Zvao me je ponovo, spusto sam slusalicu. rekao je da ce doci sa policijom...

Da imamo kcerku, ,ide u skolu i zivi normalno... dugo su jedno drugom bili sve... ali se polako udaljuju, ...Ona je za to da ga izbacimo (s nadom da ce se lijeciti) Manje pati od nas, ali cijela obitelj je u tom vrtlogu, daje nam podrsku, pokusavala je da ga uvede u svoje drustvo no oni su nasem sinu naravno bili dosadni jer nisu pricali o drogama, iznajmljenim BMW sedmicama itd... (ovo sam naucio od Saše...)

Hvala vam svima koji mi pisete i odgovarate na moje postove, kamo srece da sam neke stvari koje sam od vas naucio znao prije 7 godina. Vjerujem da nebi otislo tako daleko.Zelim vam sve dobro ovoga svijeta i nadam se da cete svi uspjeti rijesiti svoje probleme....
Last edited by Otac on Thu May 28, 2009 12:08 am, edited 1 time in total.
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
User avatar
PsyTechGirl
Posts: 2083
Joined: Sat Dec 27, 2008 10:36 pm
Location: U tri p.m. ...

Re: Otac

Post by PsyTechGirl »

E moj dobri Oche.. Time shto je uwredio momka washe kceri isto mozete da widite koliko to wishe nije on.. Pocheo je da wredja i izbegawa ljude koje woli.. to ne walja nikako !!
Pazite, sad je prawo wreme za uraditi swe shto mislite da je na bolje.. Kontam da josh nije prekasno, tj da ste na wreme.. Prema tome - naoruzajte se dobrim i kwalitetnim stwarima i u napad/odbranu .. kakogod ..
Ogroman pozdraw za Was i samo se jawljajte.. Shto wishe pishete, to ce Wam stwari biti janise ..
Ogroman pozdraw i puno mislim na Was ..
Shaljem Wam pregrsht energije, sa sigurnoshcu da ce to swe na kraju biti kako treba.. Samo napred u boj protiw tog zla !!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
User avatar
Otac
Posts: 319
Joined: Thu Jan 01, 2009 10:07 pm
Location: EU - ne mojom krivicom

Re: Otac

Post by Otac »

...Cetvrtak navecer primio sam poruku, treba mu zdravstvena kartica jer ga popodne nisu primili kod doktora .... i nije imao 10 Eura (u njemackoj se za svako tromjesecje mora jednom platiti 10 eura kad se ide lijecniku) Odnio sam karticu i supruga je ubacila u postanski sanducic kod njegove cure, jos smo bili u autu na putu kuci zove me njen otac, kaze da je nasao karticu ali da nas sin nije kod njih..... nije dozvolio da spava kod njih i njegova kcerka je uzela 2 deke i rekla da ce spavati u autu. Spavali su kod slovenca s kojim se moj sin od 13. godine drogirao.Petak ujutro 08:50 zvoni telefon, javljam se on je... ajd me saslusaj... treba mi 10 eura za doktora, ako ne odem izgubit cu skolu (odjednom je skola vazna) spustio sam slusalicu.. Zove naizmjenicno na kucni telefon i mobitel. Nazvao sam suprugu i dogovorili smo se da mu dam tih 10 eura , samo da nemoze nas optuzivati da je zbog nas izbacen iz skole.... Bacio sam mu 10 eura sa balkona i okrenuo se.... Poslao sam mu poruku slijedeceg sadrzaja: "Nemoj nas vise zvati niti zvoniti, s nama mozes RAZGOVARATI samo kad doneses negativan test na sve droge napravljen kod gospodina M. (u savjetovalistu za narkomane) i naravno ako ne izgubis skolu" Odgovorio mi je : "A sta cu mjesec dana dok se ne ocistim?" moj odgovor je bio "pitaj gospodina M" Gospodin M. mu je vec nudio smjestaj zajednicki sa ostallim ovisnicima koji se lijece ili cak sobu samo za njega ... Nedamo mu vise unutra, planiram sa suprugom skoknuti na dan dva bilo kuda ... da malo odahnemo... Brige i tuga ostaju... nadamo se da smo ispravno postupili, na drugi nacin se nije moglo s njim razgovarati, svjesni smo rizika i mogucih posljedica, uzdamo se u Boga...evo sad ce 4 sata ujutro , ja sam za kompjuterom, a supruga je konacno zaspala.. u dnevnoj sobi...
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
User avatar
Big Mama
Posts: 252
Joined: Tue Dec 30, 2008 5:41 pm
Location: HR

Re: Otac

Post by Big Mama »

Uf, teško je ali na dobrom ste putu! Puno sreće :-D
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
astrid
Posts: 132
Joined: Fri Jan 02, 2009 5:22 pm

Re: Otac

Post by astrid »

gosp.otac moje misljenje je da ste dobro napravili. samo netreba mu mjesec dana da se ocisti, to je jos jedna njegova manipulacija, on je za 10 ak dana cist na sve opijate na testu. tako da to je vjerojatno htio kod vas s time izazvati zaljenje sto ce on tako dugo. eto samo da znate da ne padate na te manipulacije. rekla sam vec narkomani su izvrsni manipulatori, morate svaku njegovu rijec provijeriti.....

drzte se, vi i supruga i vas sin i kcer. pozdrav
AnAna_mo
Posts: 1637
Joined: Tue Aug 26, 2008 3:08 pm
Location: Mostar, BiH

Re: Otac

Post by AnAna_mo »

Deset dana-u vrh glave na sve osim trave. Vidjet cete da na svakom uputstvu od testa pise da kod svakodnevnog pusenja treba proci i do tridesetak dana.
Potpis.
User avatar
amyna
Posts: 121
Joined: Sat Jan 19, 2008 2:37 pm
Location: Dalmacija u mom oku

Re: Otac

Post by amyna »

AnAna_mo wrote:Deset dana-u vrh glave na sve osim trave. Vidjet cete da na svakom uputstvu od testa pise da kod svakodnevnog pusenja treba proci i do tridesetak dana.
Točno . Ali ima još jedna kvaka , triba ga pratiti što se tiče i kilaže , jer recimo, ako naglo mršavi iz masnih stanica koje se otapaju izlaze svi otrovi iz organizma , tako da se marihuana zna vidjeti i godinu dana nakon uzimanja . Postoji nekoliko vrsta testera koji znaju oscilirat u rezultatima , ali to bi bilo najbolje kada bi zajedno otišli di tog gospodina M. i napravili test . Pomorci kod nas imaju obavezno testiranje svakih 6 mjeseci i pouzdano znam da je te testove nemoguće prevarit , oni jesu malo skuplji ( cca 700 kn - 100 eura ) .
...JA SAM ZADNJI ROMANTIK NA OVOM SVIJETU ŠTO SE SPORO KREĆE I ČEKA KRAJ...
User avatar
Sagitarius
Posts: 1189
Joined: Mon Dec 26, 2005 2:07 pm

Re: Otac

Post by Sagitarius »

dr. amyna iz magazina Red Carpet
Post Reply