Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

MANS0N

Re: Retro

Post by MANS0N »

Evo me motam se po ovoj bazi i dalje,nigdje nisam otisao.Vrijeme se pokvarilo,pa cekamo da bude bolje,jer kada su oluje ovdje bude gadno.Tako kazu,mada ja to jos nisam vidio.Tako da krecemo mozda sutra,mozda prekosutra.Ja sam u fazonu-svejedno mi je.Ovi imaju dobru teretanu i MWR(to je nesto kao zabavni centar,sa kinom plejstejsnovim,bilijarom,internetom na koji moras doduse cekati,poker,ma sta ti naumpadne.Ogromne sale u jednom mega satoru.Nije lose.Jutros sam bas valjda zbog ovog posta sto sam napisao sinoc,il kad vec pomagao crncima buseci im mete jer ne mogu nista zivo pogoditi,pa se onda ni ne kvalifikuju i mogu izgubiti posao.Ja pridjem da pregledam i probusim je par puta metkom u ruci.Prvo sam probao da ovoga jednog ispravno naucima,ali nema sanse.Covjek jednostavno antitalenat.Ma lazem narkomanski,pomogao sam i sebi,bio sam se poceo smrzvatai jer ovdje puse vjetar koji ulazi u kosti.Inace smo smjesteni u nekom kurcevom smjestaju i dosta je hladno,jer samo jedna klima radi.Ali to je dan dva pa cu prezivjeti.Malo me zeza kad treniram,pa dodjem da se istusiram i poslije u krevet,nekako smrznem se.Apstinencija je u savrsenom stanju,emocije su bas kako treba ,a jos svasta radim sto ne bih trebao,valjda od dosade.Kinjio sam neku dvojicu sa kojima radim,jednostavno mi se ne svidjaju,ali sam danas malo popustio.Jebiga nista mi ne rade,a nisu krivi sto su takvi kakvi su.A smotani su brate.Ono nasi ljudi,pa ssve je nekako sporo i ,ma joj.Necu da se lozim.Ja vas koristim kao podjelu,valjda ste skontrali to do sad?:)
Ovdje naravno nema sastanaka i kada sam ono sinoc napisao osjetio sam se bio tako extra.Kada idem na trening,samo trcim i tucem vrecu,necu da dizem tegove iz nekih mojih razloga.Cekam da se smjestimo za stalno negdje ,pa cu poceti.Imam dvojicu partnera,jednog decka iz Bg i on je neki majstor Dziudjice,valjda se ovako pise i drugi nas mahalac,samo dize tegove.Ovaj prvi je pravi sportista i stalno me pegla za ishranu,jer ja svasta jedem.Jebiga,poceo sam izbjegavati hljeb i ugljikohidrate.Ma lazem,ali kontam. :D Sa njim cu napraviti program cim se negdje zadrzimo malo duze ,sto bi mogla biti slijedeca baza.Sa Amerikancima ide sve super,svidjaju mi se jer su odmjereni i profesionalni i ne zele da se pretjerano druze.Ne zelim ni ja. :) Danas me je jedan pitao sta da radi kada izadje iz marinaca,kako da pristupi u ovu kompaniju za koju ja radim,bilo mi je sega.Nisu bas preplaceni. :) Ne znam,ispunjen sam i okej.Bio je jedan koji mi je smatao ali on ostaje ovdje u ovoj bazi tako da se Visa Sila pobrinula i za to.Tim je sad manji,ali efikasniji siguran sam.Ne znam sta da napisem vise,fali mi cura,jebiga znate kako je,ali nista ozbiljno.Mogu izdrzati.Imam cilj i odradjujem ga.Ma fale mi sve mirnodobske stvari i sav komod i moj zivot,ali kao sto rekoh uopste ne idem tim putem u glavi,niti se zanimam tim emocijama.To je tako i necu bezveze da se mucim.Nisam bezosjecajan samo sam praktican.Mislim da je sve drugo pilavljenje. :)
Haj dsad istice mojih pola stra na netu,moram da vidim jos neke stvari.
Pozdrav veliki za mog drugara Edu. :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
Edo

Post by Edo »

goldy wrote:
sta manson radi dole
Krade naftu :-D
Do suza.Hahahaha :lol:
MANS0N wrote:
Pozdrav veliki za mog drugara Edu. :)
Hvala ti druze :) Da ne spamamo temu,puno te pozdravljam,kao i svi moji,bas si nam cesto na umu i samo mozemo reci da te Bog poslao :) Hvala za sve i uzivaj! 8)
Poruka za mlade: Manite se spida,koke heroina!
MANS0N

Post by MANS0N »

Hahaha,ja maloprije,poslije rucka,ulazim u spavaonu i hocu nesto da uzmem,kad na komsijinom krevetu AA literatura.A i bio mi je malo sumnjiv. :)
Nisam ga nista pitao,ali sam uzeo,prelistao,one male brosure su to,i krenem vani kad njegov najbolji drug me pita sta sam to radio.Rekoh ,nista razgledam i vidim ovome frka i ja mu namignem,i kazem znam ja mnogo stvari.Hehehehe,mogu mislit koja im je sad frka.A momak je iz Banja Luke i ono zivio je u Americi i sta ja znam,kad kruzi flasa ,preskace ga. :D
Eto nadjoh sebi drugara,ali i sastanke jer je ovaj tu brosuru pokupio negdje ovdje u MWR-u,sto hoce reci da negdje toga ima.
Mada ste mi vi nekako drazi. :D
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
goldy

Post by goldy »

..
Last edited by goldy on Mon Jun 29, 2009 8:48 pm, edited 1 time in total.
ex-perica

Post by ex-perica »

oprostite,ali gde si ti ZLAtNA?
MANS0N

Post by MANS0N »

Ovaj je opet fulio terapiju. :D
Sinoc dok sam se vozio kroz Bagdad,naumpalo mi je stotinu puta kako je ova apstinencija cudna stvar.Da je nisam ostvario i da se nisam uhvatio programa,nikad ja ne bih ovdje bio.Nema sanse.Bagdad nocu je preljep i svuda su palme i nekako je sve mnogo ljepse i romanticnije.Posto ovdje nema mnogo oblaka,mjesec se uvijek vidi i nekako sve je posebno.Jako sve podsjeca na Sarajevo u ratu,za toplih junskih noci,svuda su mahalski punktovi i straze i ljudi su po ulici.Mi pratimo klijenta,tj on je sa nama u kolima,mi vozimo ,joj ma kako ovo da napisem a da ne bude ono bas preseravanje? :D
Jer vidite u cemu je fazon,mi se stvarno vozimo u tim velikim fordovima exursion,blindama sa ganerima na prednjem i zadnjem(ganer je mitraljezac na nasem),stitimo i prevozimo te klijente koji su uglavnom neki iracki inzinjer ili neka tako pametna glava.Prolazimo kroz punktove,imamo ona blicajuca svjetla i ono sve je kul.Meni jest sta ja znam,svidja mi se osjecam se korisnim a i jako sam dobro placen.Klijent mi9 je jako zahvalan i uglavnom su to neki dobrocudni cikice.Adrenalin i sila su tu i ono momci sa kojima su super su,ima tu raznih oportunista,ukrajinaca,srba,bugara,juzno afrikanaca...ma svega...i imamo tim.Danas sam u komandi jedne baze bio i sjedio u sobi od Eagle eya,valjda se tako pise,i ono sjedim i tu su gomila ekrana ogromnih na zidovima,sa onim manjim unutar njih,veliki displeji kompjutera...ma jebote!I ja narkoman tu. :D Ono treba da crtamo neke mape da ih unosimo u gps ,meni pokazuju kako i sta a meni u glavi samo hahaha,ma na zidu ispred jedne trebe stoji Boze daj mi mir...(na engleskom naravno),ono ne mogu b da vjerujem,koja koincidencija!Treba mora da je...ono meni prolazi kroz glavu,ali ovaj me zove da se skoncentrisem na ovaj ekran koji se sav sad pretvorio u mapu nebitno cega...a prije na tren smo se smijali crncu na strazi kako kopa nos,zumira ga na kilometar jebote!
Mislim nije sve tako idealno,prije toga se nisam tusirao tri dana,sto je u ovim uslovima manogo i ono spavao sam ponekad i na nosilima,ali nekako svidja mi se.I jasno mi je bez poniznosti i programa nista,sav sam donji.Ovako Visa Sila ce da mi ostvari svaku zelju,uvijek je.Inace sada dok ovo tipkam sam manje od kilometra od Sadr sitija a tamo americka vojska jos tuce avionima,i spavacu tu.Mozda ostanem ovdje neko vrijeme,jer tako mi je i bilo predvidjeno ugovorom,ali vidjecemo.Citam svasta na ovom forumu kao i uvijek i pomislim da li se isplati stvarno biti mangup samo u svoj glavi?Zasto malo ne rizikovati,ko zna,mozda kada droga otpadne i sve te suplje bude prilike i za pravi zivot.NIje bitno kakav,ali jeste bitno da je istinit i realan,da se mozes ponositi njime.Pozdrav!
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

Zavidim ti brate na tim palmama, kod nas je danas -20C...nego, kontam nesto, spominjes kako vas ima sa svih strana...ne znam dal' se ko sjeca onog lika sa foruma, Rentona, sto se lozio na legiju stranaca?...sta bi uostalom sa njim?...
zamisli majke ti scene, ono naletis na njega u sred Iraka :D ...
Samantha

Post by Samantha »

pa zono gdje ti zivis. ja sam mislila da si ti negdje na floridi?????
Be Yourself. Everyone Else Is Taken!
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

kakva florida ba, midwest... Luna je juznije cini mi se...
pa ovo i nije regularno uopste, nego kao neki arkticki talas iznenada naletio, nemam pojma...jbte mogu da zamislim kako je vama...znam samo da meni ledi govno u guzici...nego, opet zachatavam...
heroinapg

Post by heroinapg »

DJE STE DOBRI LJUDI
Post Reply