ZNAK-PODZNAK

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

goldy
Posts: 333
Joined: Tue Nov 04, 2008 7:19 pm

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by goldy »

.
Last edited by goldy on Thu Jul 02, 2009 11:27 am, edited 1 time in total.
AnAna_mo
Posts: 1637
Joined: Tue Aug 26, 2008 3:08 pm
Location: Mostar, BiH

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by AnAna_mo »

Cao Falco, kaj delas, kak je v Sloveniji?.... :D

VODENJAK
Vjeciti sanjari, osobe koje kao da ne zive sada i ovdje, vjecito sa nekim nevjerovatnim obrazlozenjima i razlozima. Nije lako biti Vodenjak...Ako imaju potrebu i razlog prkosit ce citavom svijetu svojim ponasanjem i svojim izgledom. Nemojte ih pitati zasto, oni imaju svoje razloge.
Ljubitelji slobode, mogu biti veoma zanimljivi i duhoviti. Sujeta je veoma vazna stvar u njihovom zivotu, tako da cesto mogu biti preoptereceni sobom i svojim djelima. Ljudi rodeni u ovom znaku cesto bez razloga potonu u svoju tugu. Malo je potrebno da postanu nesnosni cak i sebi samima, a kamoli drugima u njohovoj blizini. Cesto ih mozete naci potpuno izolirane od svega. Nepopravljivi su romantici, ali na neki svoj, cudan nacin.
Humani su, vole ljude, vole zivot i svoju slobodu. Vas prijatelj u znaku Vodenjaka ce uvijek biti uz vas i pomoci vam na pravi nacin ako ga zamolite za to.
Kod Vodenjaka je zanimljivo to sto uvijek djeluju neocekivano i nikada ne mozete znati kako ce reagirati. Zato od njih ocekujte sve i uvijek. Nikada ne mozete biti spremni na sve moguce razloge koje ce vam pruziti kao objasnjenje.
Veliki borci za ljudska ljudska prava i covjecnost, spremni su da uskoce u nevjerovatnmu opasnost ako je nekome potrebna pomoc.
Ako netko povrijedi njihov ego, postaju nemilosrdni i spremni na kaznu za to zlodjelo. Osjecaji koje posjeduju krajnje su cudni i neobicni. Intuicija je cesto vodilja kojoj slijepo vjeruju, i rijetko u tome grijese. Vodenjaci imaju svoje jasno zacrtane ciljeve koje moraju ispuniti, bez obzira sta je potrebno da ih ostvare.
Ponekad je veoma tesko da otkriju svoje prave osjecaje, jer cesto pomjesaju ljubav i prijateljstvo. Takoder je istina da se velike ljubavi kod Vodenjaka radaju iz prijateljskih veza. Zato ih je tesko pratiti i razumjeti.
Ljubazni su, pravedni i nepredvidivi.
Intelekt je kao i sve vezano za njih - poseban. Sve sto donosi novosti i inovacije u radu i drustvu u kojem zive za njih je izazov. Obicno su orginalni i genijalni, a posto su i mastoviti, cesto mogu biti izumitelji.
Temperamentni su, svoje zivce i nagone mogu da savladaju, ali su im reakcije nepredvidive. Lako planu i izgovore mnige rijeci koje im uopce nisu bile na pameti.
Ljubav koju Vodenjaci mogu prihvatiti mora biti slobodna. bez mnogo pitanja i objasnjavanja, bez ljubomore koja ih gusi i vrijeda. Kod njih je sve pitanje povjerenja.

MUSKARAC VODENJAK
U drustvu muskarca Vodenjaka uvijek je ugodno, nasmijano i duhovito. Vole druzenje i zabavu, i ne mare koliko ce ih kostati ta zabava.
To su vjeciti buntovnici koji ni jednog trenutka nece brinuti o tome sto ih susjed cudno gleda. To ce za njih biti zabavno i nece o tome voditi brigu. Ako im netko nanese zlo i stvori probleme u njegovom zivotu, nece se svetiti. Uvijek zaboravlja one ruzne zivotne stvari, a pamti one dobre. Ima potrebu da u svemu potrazi nesto sto jos nitko do sada nije nasao. Ako njega pitate, u svemu postoji neka tajna koja ceka samo njega.
Sklon je izuzetnoj intuiciji pa lako cita misli svojih sugovornika i odlicno procjenjuje njihov karakter i osobnost. Spremni su na sve sto im se dogada jer osjecaju svaku tesku situaciju prije nego sto se dogodi.
Muskarac Vodenjak je sasvim svjestan svojih vrijednosti. Njegov ego je ogroman i stalno ga treba hraniti.
Na cudan nacin zna ovladati zenama. Zaljubljeni su u ljubav i u principu nikad ne vara. On vodi brigu o svome izgledu i ponasanju. Seks je jos jedna prelijepa stvar u njegovom zivotu. U mislima cesto odluta nekoj svojoj davnoj, prvoj ljubavi koju moze opisati u detalje. Na neki nacin ostavlja poseban prostor u svome srcu za tu, nekada davno prozivljenu ljubav.
Jer, on je nepopravljivi sanjar.

VODENJAK/BLIZANCI
Rasipnik, koji prezire sve materijalno je covjek ovog tipa. Okrenut ljudima, ljubavi, riziku i kocki, veliki je ljubavnik i zavodnik sa velikim brojem djece. Slabih je zivaca, ali mu inteligencija pomaze u rjesavanju svih problema. Dobar je sportas i voli uciti nove stvari. Ova kombinacija Vodenjaka i Blizanaca cesto je karakteristicna za genijalce, pronalazace i izumitelje.

POZNATI VODENJACI:
Jules Verne, Schubert, Lincoln, Charles Dickens, Luj XV., Mozart, Edgar Manet, James Dean, Paco Rabanne, Bob Marley, Farah Fawcett...
Potpis.
AnAna_mo
Posts: 1637
Joined: Tue Aug 26, 2008 3:08 pm
Location: Mostar, BiH

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by AnAna_mo »

Hajd kad svima pisem, mogla bih i za sebe, znam da ima jos Blizanaca na forumu, evo npr, Naca i ja smo isti datum...Ima li jos iko? Anybody??? Ja sam Blizanac/Strijelac...:D

BLIZANCI
Ako ste se pitali s kim to vas Blizanac razgovara nocu dok spava, mozete slobodno da odahnete. Pa to je samo njegov jedini, pravi i vjerni prijatelj - Blizanac. Covjek koji svaki put iznova preispituje svoje odluke i dopusta svojoj dvolicnosti da izabere stranu. To su skoro uvijek po njemu pogresne odluke. "Mozda je trebalo uraditi bas ono drugo"?
Pored sebe imate osobu koja se vjecito dvoumi i premislja, koja vodi veliku borbu izmedu tealnosti i iluzije.
Na ulici cete prepoznati Blizanca sigurno po ocima koje nevjerovatnom brzinom prelaze sa objekta na objekt, a da ni sami ne znaju sta traze. Izuzetno su radoznali, vole sve da vide, dodirnu i prouce, ali ne i da poprave ono sto pokvare. Zapoceto cesto ne dovrse. U mnogim zivotnim pitanjima su povrsni. Njihov mozak toliko brzo i aktivno radi da im je potrebno vise odmora nego ostalim ljudima.
Blizanca nemojte ni pokusati da vezete za jedno mjesto i da mu date jedan zadatak koji treba da obavi. Po prirodi stvari, paznju ce mu privuci bas ona stara masina za kosenje trave u garazi. I popravi ce je , ali zato ce polica zbog koje je i usao u garazu ostati nedovrsena. Sigurno ce vam obecati da ce je zavrsiti, samo ne sada. Napravit ce nekoliko sala i na svoj racun, sarmirat ce vas toliko da cete poceti da se smijete, iako ste ovog puta obecali da necete odoljeti njegovoj osobi. Pa dobro, bar ce pokositi travu....jednog dana!
Covjek koji mnogo postize rijecima, ubjedivanjem i slatkorijecivoscu je roden u znaku Blizanca. Nemojte se ljutiti na njga kada se ne pojavi ispred kina u koji vas je on osobno molio da dodete. On je samo slucajno navratio u prodavnicu i vidio novi alat kojivec dugo trazi i malo se zadrzao. Ne brinite, zovnut ce vas i reci da ce kasniti na pocetak filma. Takva je priroda blizanaca, uvijek ocukujte dvije mogucnosti. Tko zna sta sve moze da mu privuce paznju i prodavnici igracaka. Silno ce se zabaviti promatrajuci kako je sastavljena neka igracka. Pa i on bi mogao takvu istu napraviti kod kuce. Kuca!?! Pa kod kuce je trebalo da bude jos prije sat vremena jer bas danas u goste dolazi cijela obitelj. U kucu ce uci kao da se nista nije dogodilo pricajuci kako je danas imao tezak dan. Zatim ce napraviti nekoliko dobrih sala i sve ce mu biti oprosteno.
Velika je zagonetka ako pored sebe imate Blizanca. Nikada ne mozete sigurno znati sta misli i cemu se nada. Teze idealima i rijetko kada znaju prepoznati pravu priliku ili pronaci pravo vrijeme za nesto. Rijetko ce lagati, oni ce samo dodati svoje detalje u slucaj koji vam izlazu. Tako je ljepse i zanimljivije. Ponekad im nedostaje strpljenja, jer uvijek ih cekaju novi izazovi. Sve moze biti dobro, ali sta ako postoji i bolje?
Prevarit cete se ako mislite da nisu dobri ljudi. Posteni su do beskraja. Osim trgovackih poslova, odlicno se snalaze u poslovima vezanim za razgovor sa ljudima, jer kao sto je vec receno, lako ubjeduju ljude u svoje stavove.
Znajte, vjeciti pobjednik roden je u znaku Blizanca. (juuupii!)

ŽENA BLIZANCI
Kaze se da zena Blizanci vrijedi za nekoliko zena. I nije cudno, jer u njoj postoji nekoliko razlicitih karaktera s kojima nije lako izaci na kraj. Nikada necete biti sigurni koja je trenutna faza kroz koju prolazi i je li zavrsena ona od jucer.
Potrebno joj je da se divite njenoj duhovitosti i da shvatite da je u stanju da o svemu poprica sa vama. Sposobna je da voli kao nijedna druga zena, ali je takoder dovoljno sposobna da vlastitim radom zaraduje i vise nego sto joj je potrebno.
Nikada dosadna, uvijek pronade nacin da nesto promijeni. Ako nista drugo, promijenit ce sebe i prilagoditi se muskarcu koji je u nju zaljubljen.
Ako imate zenu Blizanca za prijateljicu, budite ponosni. Ona stvarno cijeni prijateljstvo o odan je drug. Spremna je da vas prati gdje god da ste posli, samo promjene radi. Sto se nje tice, kazite samo vrijeme i mjesto i ona je vec stigla. Tesko da se od nje moze ocekivati da vas iznevjeri kao prijatelja. Jedino sto bi mogli da izbjegavate da joj potrazite je dosljednost. Ne zamjerite joj sto je jucer rekla da ce doci i donijeti vam psa, za kojega je zamolila da ga pricuvate dok je ona van grada. U zadnji tren je odustala od puta. ali vas je zaboravila obavijestiti. Znate vec da cete joj sve oprostiti, jer ona zna da vas natjera na to.
U braku je kao i u zivotu - raznolika. Muskarac koji je ozenjen zenom u znaku Blizanca, imat ce nekoliko razlicitih zena uz sebe. A sve vrijeme ce ostati vjeran jednoj. Ona ce biti izvrsitelj svih vasih zelja ako ste zabavni i zanimljivi.
Nemojte je previse gnjaviti i opterecivati, i bit ce divna.
Kao majka ona je brizna i efikasna, svojoj djeci je nabolji prijatelj.
Nije tesko voljeti zenu Blizanca. Pokusajte da joj pruzite sigurnost i mirnu luku, kojoj ona u tisinu, duboko u sebi tezi.

BLIZANCI/STRIJELAC
Pravda je ono sto pokrece ovaj tip Blizanca. Najmoralniji i naposteniji od svih Blizanaca. Voli ljude i njihova prava. Kao takav rano postaje poznat u javnosti i s lakocom postize uspjeh. Cesto ima dva braka. Svaki posao pred ocima javnosti savrseno mu odgovara. On je covjek od povjerenja, ali cesto ima dvojne interese. Novac lako zaraduje kroz trgovinu i ekonomiju.

POZNATI BLIZANCI:
Bob Dylan, John Kennedy, Schuman, Stravinsky, Dante Alghieri, Albrecht Durer....
Potpis.
User avatar
Falco
Posts: 213
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:15 am
Location: republika,Slovenija,...SFRJ......

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by Falco »

hey,.Ana,...hvala ti,..zanimljivo sve to ,..hm :D

..Sta radim?,..pa sad me uhvatila neka post-praznicna depra i nisam nikakav,...

pozz...
tryin" to be the best of me,...
User avatar
Falco
Posts: 213
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:15 am
Location: republika,Slovenija,...SFRJ......

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by Falco »

Vjeciti sanjari, osobe koje kao da ne zive sada i ovdje, vjecito sa nekim nevjerovatnim obrazlozenjima i razlozima. Nije lako biti Vodenjak...Ako imaju potrebu i razlog prkosit ce citavom svijetu svojim ponasanjem i svojim izgledom. Nemojte ih pitati zasto, oni imaju svoje razloge.

Ljubitelji slobode, mogu biti veoma zanimljivi i duhoviti. Sujeta je veoma vazna stvar u njihovom zivotu, tako da cesto mogu biti preoptereceni sobom i svojim djelima. Ljudi rodeni u ovom znaku cesto bez razloga potonu u svoju tugu. Malo je potrebno da postanu nesnosni cak i sebi samima, a kamoli drugima u njohovoj blizini. Cesto ih mozete naci potpuno izolirane od svega. Nepopravljivi su romantici, ali na neki svoj, cudan nacin.



...hej,.Anic,..tu si me ftrefila 100 posto,...pogotovo ono o tugi i o tome kako uvijek nesto sanjam,..pogotovo sa otvorenim ocima,...

...ps: nadam se da si dobro,...pozz
tryin" to be the best of me,...
User avatar
sanela
Posts: 4005
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by sanela »

Ima li račića ovdje?
Ja sam Rak/Strijelac
rođena u petak 13. jula :)
mvp
Posts: 173
Joined: Sun Aug 10, 2008 10:00 pm
Location: YU

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by mvp »

16 juli cetvrtak...
trice i kucine
AnAna_mo
Posts: 1637
Joined: Tue Aug 26, 2008 3:08 pm
Location: Mostar, BiH

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by AnAna_mo »

Sanela, ne znam ima li ovdje Rakova...Moja mama i dvije prijateljice su Rakovi i stvarno su slicne jedne drugoj, imaju neke zajednicke karakteristike...
Napisat cu!

RAK
Obitelj i tradicija imaju veliki znacaj u njihovim zivotima. Pokazuju postovanje za starije i razne uatoritete. Njihova neodlucnost je odraz straha koji nose u sebi, te cesto preispituju svoje odluke.
Rakovi su osobe koje se povlace u sebe, noseci sa sobom u duboku tisinu svu patnju koju osjeca, osobe koje u roku jednog sata prelazi iz jedne u drugu fazu. Samoca je ono sto im je tada potrebno pa se povlace u svoju sobu i slusaju muziku veoma glasno. Vjerovatno da nebi culi svoj glas razuma koji im uvijek salje racionalna rjesenja. Ali tada im to nije potrebno . Moraju malo da se povuku i puste da prode prava oluja. kasnije nadu najbolje rjesenje, i kada pobjede strahove u sebi dopuste da budu voljeni - jer njima je ljubav pokretac svega.
Intelekt Rakova je intuitivan i pronicljiv. Pametni su i sve upijaju, svaku rijec, mozda im zatreba u situacijama kada vas budu iz nekih svojih razloga testirali. Oslanjaju se na svoje osjecaje i dopustaju da im intuicija ponekad i pokvari nesto sto je moglo biti dobro. U sebi nose strah od svega sto bi ih moglo povrijediti.
Zene i muskarci rodeni u ovom znaku moga vas dovesti do najdubljeg ponora, a zatim vas samo jednim osmjehom spasiti. Njima se sve s lakocom oprasta. Ako uspiju savladati vjecito prisutan pesimizam koji moze da im upropasti mnogo lijepih stvari, ako pokusaju savladati svoj unutrasnji glas koji ih stalno upozorava da se mogu izgubiti u stvarnom svijetu - mogu se naci na najljepsim mjestima ovoga svijeta, bilo da je u pitanju prijateljstvo, ljubav, uspjeh...
U prijateljstvu su veoma odani i nemojte nikada pokvariti ovakav odnos. Sta god da se dogodi, nemojte staviti cijenu onome sto imate. Njima nije bitno za koliko ste ih prodali. Za Rakove vise ne postojite, a koliko ste procijenili vrijednost vaseg prijateljstva, to nije ni bitno.
U svakom drustvu snaci ce se sasvim lijepo, i ako postoji razlog, smijat ce se od sveg srca.
Veoma su prilagodljivi i suosjecajni. Ako imate Raka pored sebe, sigurni ste da imate nekog tko ce vas uvijek saslusati i pomoci vam.
Ali ako u sebi nosite zlobu, ako volite svadu i neslogu, budite sigurni da ce se truditi da vas ignorira.
Oni su ugladeni, pomalo egoisticni i senzitivni. Posjeduju snazna osjecanja, jaca od volje i intelekta, ali ako se tu umijesa predosjecaj koji moze sve pokvariti, uzalud je sve.
Ukoliko je u vasoj firmi novi zaposlenik Rak, budite mirni. Marljivo ce raditi i napredovati koliko moze, ali ce ocekivati da i njegova placa ima istu putanju napredovanja. Napredovanje u svakom poslu na njih djeluje izuzetno stimulativno.

RAK/STRIJELAC
Osobe visokog morala, okrenute pravdi i ravnopravnosti. Oprezni su, i prije istupanja u javnost najprije dobro ispipaju teren. Cjelokupno znanje steceno tijekom zivota koriste da bi drugim ljudima pruzili pomoc. (Zar ova recenica nije ziva istina sto se tice nase Sanele?) Vole da putuju i na tim putovanjima skupljaju mudrosti i iskustva koja sjedinjuju sa najvecom moralnoscu.
Potpis.
User avatar
sanela
Posts: 4005
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by sanela »

Hej, Ana, hvala ti puno... :D
AnAna_mo
Posts: 1637
Joined: Tue Aug 26, 2008 3:08 pm
Location: Mostar, BiH

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by AnAna_mo »

Nema na cemu. :D

PsyTechGirl, kazes mama ti se bavi astrologijom, horoskopima i to... De mi reci ukratko kako se izraduje natalna karta, sta treba za to, tko to radi, gdje i ostalo sta znas.
Ukratko [-o< :D
Potpis.
Post Reply