moram priznati da je i mene ista stvar otreznila...sta cu kada sam jebeni emotivac.MANS0N wrote:.Tu prestaje romantika.Mene trijezne suze majki.[/b]
Retro
Moderator: sanela
-
Re: Retro
Manson, mislila sam samo ovo da ti napisem, ali. Ali je ali. Budi dobro i dobar.MANS0N wrote:Ti jos samo da izadjes iz kuce.![]()
na 01 Mar 2008, 02:42
Danas cu zapaliti svijeċu za sve pokojne, spokojne pokojne, za sve narkomane koje su tajno sahranjivali, koji su dan poslije “isteka” implatanta uzeli Heroin…posebno za Mog Prijatelja, brata Duška, koji je poginuo, bio zavistan od heroina-chist pred Bogom 5 godina, mene od tog zla odvlachio (nakon njegove pogibije sam uzela ponovo)-prije 2 ipo godine Duško je činio sve da spriječi da se njegovom bratu ne daje, prodaje droga. Poginuo je on-a trojica momaka u kolima su ostali živi-NJegovi 90% i dalje ne vjeruju da nije bio drogiran. A na sahrani je 10% populacije bila policija.
Duka-Duke-Vojvodo-Neka te Andjeli čuvaju-veċ to rade, al posebno danas...
Sanela, molim te ne brisi ovo s moje "stare ispovijesti"(Brzo cu i sama zamoliti da se bise-ili stagod odgovara
-
Uh gdje sam propo!Jedva se nadjoh,slabo se pise.Nego hajde da se malo pojasnimo...zasto sam ja ovako lud?
Hajde sto mi nevaljaju ovi sto se drogiraju,hajde i za ove sto su na odrzavanjima,ali sta je sa ovim cistim svijetom?I to jos N.A.
Pa ovako....ja vam pomazem jednoj curi,kao sto znate.I ona ,ja i moja djevojka zivimo u jednoj kucici na vrhu brijega.I neki se ljudi radjaju zli.To je jedino sto je moj otac dobro govorio,jedina njegova uzrecica(a odnosi se na mene ,naravno) koja je pogadjala sredinu.Prostor za manipulacije je ogroman.Mogu sta hocu, i gazda sam vazda.A moja priroda je losa.I jos kada mi sponzor onako poludi,pa zar moze bolje?Onda se javi copor "apstinenata" i pricaju mi o "programu" i "oprostu i razumjevanju za sve i svakog".I ja se tu bas fino nadjem.Nisam bas neka lafcina,ni blizu kao Yugo,ili moj ludi sponzor,ali eto ljudi na pocetku apstinencije su jako osjetljivi,labilni,povodljivi,veze nemaju o pravim vrijednostima,zagorili,...ma ubili se za manipulaciju.Jos ako citaju ovaj forum sa svim kretenskim likovima punim ljubavi,tolerancije i razumjevanja,koji veze nemaju ni o cemu i sve im je relativno...ma joj!
Jos ja spasavam zivote, jebote.Ko mi ne bi dao?
Samo....spasavam li?Tako se zivoti gube.Tako sve ode u kurac (bukvalno) i onda Boze moj,ja trebam da se pravim lud,kao nisam znao.A znao sam i znam.Zato i pisem.Njukameri se sutra drogiraju,ili postaju robovi ,u svakom smislu,covjeka koji im je "pomogao".
Ne zanimaju mene citati iz programa,jer ja sam rodjen los,to na mene ne djeluje.Ni leteci medvjedici, ni srca sto skakucu.
Kazu za ovaj forum glup i da nema neku svrhu.Meni ima.Za mene sam ja svrha.Jebe me se za vas,manje -vise sviju.Ja i onako ne umijem iskreno da volim,nikog osim sebe.Ali hocu da se trudim.Hocu da pokusam da uradim nesto dobro.Nesto sto ne ukljucuje i moju korist.To je meni jako tesko i kada procitam ove krelce sto citiraju paragrafe,pomislim da je sve jednostavno.Pokajacu se i zdravo.I zato ,zbog njih i zbog cuvene recenice moga sponzora "to nije N.A." ja od sada nisam vise N.A. ja sam Anonimni Sljivar.

Hajde sto mi nevaljaju ovi sto se drogiraju,hajde i za ove sto su na odrzavanjima,ali sta je sa ovim cistim svijetom?I to jos N.A.
Pa ovako....ja vam pomazem jednoj curi,kao sto znate.I ona ,ja i moja djevojka zivimo u jednoj kucici na vrhu brijega.I neki se ljudi radjaju zli.To je jedino sto je moj otac dobro govorio,jedina njegova uzrecica(a odnosi se na mene ,naravno) koja je pogadjala sredinu.Prostor za manipulacije je ogroman.Mogu sta hocu, i gazda sam vazda.A moja priroda je losa.I jos kada mi sponzor onako poludi,pa zar moze bolje?Onda se javi copor "apstinenata" i pricaju mi o "programu" i "oprostu i razumjevanju za sve i svakog".I ja se tu bas fino nadjem.Nisam bas neka lafcina,ni blizu kao Yugo,ili moj ludi sponzor,ali eto ljudi na pocetku apstinencije su jako osjetljivi,labilni,povodljivi,veze nemaju o pravim vrijednostima,zagorili,...ma ubili se za manipulaciju.Jos ako citaju ovaj forum sa svim kretenskim likovima punim ljubavi,tolerancije i razumjevanja,koji veze nemaju ni o cemu i sve im je relativno...ma joj!
Jos ja spasavam zivote, jebote.Ko mi ne bi dao?

Samo....spasavam li?Tako se zivoti gube.Tako sve ode u kurac (bukvalno) i onda Boze moj,ja trebam da se pravim lud,kao nisam znao.A znao sam i znam.Zato i pisem.Njukameri se sutra drogiraju,ili postaju robovi ,u svakom smislu,covjeka koji im je "pomogao".
Ne zanimaju mene citati iz programa,jer ja sam rodjen los,to na mene ne djeluje.Ni leteci medvjedici, ni srca sto skakucu.
Kazu za ovaj forum glup i da nema neku svrhu.Meni ima.Za mene sam ja svrha.Jebe me se za vas,manje -vise sviju.Ja i onako ne umijem iskreno da volim,nikog osim sebe.Ali hocu da se trudim.Hocu da pokusam da uradim nesto dobro.Nesto sto ne ukljucuje i moju korist.To je meni jako tesko i kada procitam ove krelce sto citiraju paragrafe,pomislim da je sve jednostavno.Pokajacu se i zdravo.I zato ,zbog njih i zbog cuvene recenice moga sponzora "to nije N.A." ja od sada nisam vise N.A. ja sam Anonimni Sljivar.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sta je bilo s tvojim sponzorom? koliko je on bitan tebi i tvome zivotu? kako pocinje ta veza i kakvim bivaju kasnije vasi odnosi, jel dodje do prijateljstva ili kakav je odnos, i kako se postaje sponzor, koji su uvjeti za to?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
- Zona Sumraka
tesko mi je da povjerujem da ne osjecas nikakvu satisfakciju u pomaganju...a i da radis to sto radis iz cistog ego tripa, sto bi mi uostalom bilo normalnije nego da je iz nekog altruizma, zar u ovom slucaju finalni rezultat nije bitniji od motiva?
Jeste Zono,ali tesko je non-stop biti svjestan i pametan.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Sta djeca znaju o zavicaju?150e?Da uzeo sam ih i otisao u provod,sa Senadom Koreancem.Nas dvojica smo bili jednini NA clanovi u Bosni tada.Prije toga ,godinama ,su se sastanci odrzavali kod mene u stanu.Dovodio sam narkomane sa ulice i dijelio sa njima.Moja djevojka me je cesto mrzila zbog toga ,ali svejedno,ja sam imao taj jedan uspjeh.Koreanca S.Tako da kada su nam u Trogiru dali pare i rekli ovo je da pokrenete sastanke u Sarajevu i za pomoc NA,ja sam ih uzeo i cista srca razgulio sa S. u Dubrovnik,ne zbog tih para ,vec jer smo svakako isli.Ne mislis valjda da je 150 eura dosta za provod u Dubrovniku?sto se tice moga sjebavanja to nekako sada ispada ok. jbemlga, nisam birao na koga cu da odlepim, samo se desilo. moj sponzor kaze: "hvala bogu da si human, da imas emocije i da nisi uzeo nista dok su ti se kojekakve stvari izdesavale. malo ljudi ostane cisto kada se tako nesto dogadja ", tako da sada mozemo da radimo na tome iz jednog novog ugla. izgleda da ce na kraju ipak dobro da se svsi i sigurno cu iz svega ovoga izaci jaci za jedno neverovatno iskustvo, koje nikad pre u zivotu nisam osetio i koje me je razbucalo me kao beba zvecku. ako nesto uspem i da naucim... ihaaaj...
tako da bas ti hvala za tvoje sazaljnje ali mi nije potrebno, cuvaj to za negde drugde.
tebe sam voleo vise nego moju rodbinu razbacanu po kojekakvim vukojebinama u bosni, ali nekako si brate moj pljuno i posrao se po tome bas onako na kvadrat. sada vise nisam siguran sta osecam prema tebi. nekako vise neku prazninu nego bilo sta drugo. dobro ajd da i zanemarimo to sto si se posrao po meni, ali sto i po svima ostalim koji su ti se nasli u blizini i pruzili ti ruku. bas ono kao kad ker pobesni i pocne da ujeda sve oko sebe, pa i onoga ko ga je hranio. jbga...
sledce. kazes da izuzetno volis da stvari nazivas onako kakve jesu i da nema zajebancije kod tebe. ajde onda da da se vratimo na onog tipa sto je ukrao pare. probaj ovu jednostavnu racunicu: 150e-150e=0e, 0e+0e nije 150e jeli ispada da u kasici ima 0e? izgleda kao tako. sad ako taj neko opravdava nedostak tih para (koje su potrosene na provod) sa necim sto nije placeno nikakvim novcem, sto je BESPLATNO i sto je ostvareno zaslugom nekih drugih ljudi, to se meni cini kao da neko laze samog sebe. koliko sam mogao dosada da vidim ti si bas specijalno zapeo da se svakome sve kaze bas onako kako jeste. tako brate moj ajde budi covek i u ovom slucaju pa mu lepo kazi kako stvari stoje.
dali treba da ulazimo u druge slucajeve? ako hoces mozemo i o tome pricati. kazes volis sve da se kaze onako kako jeste, pa hajde onda.
samo da ti se jos jednom napomene, nisi ni Isus, a ni Alexandar. ti si samo jedna obicna bivsa narkomancina koja nema pojma o zivotu, kao i velika vecina nas. dobrodosao u NARCOTICS ANONYMOUS...

Ja sam kriv,jer sam Senadu rekao,da cemo se sad provest,ali da kad se vratimo moramo omasoviti sastanke i naci nezavisnu prostoriju.I tako je i bilo.U procesu sam potrosio barem deset puta vise na popisani NA,jer cak i danas ja sam jedini njegov stalni clan.I ako ja ne dodjem sutra na sastanak ,ne ostavim infrastrukturu i ostalo,jako je diskutabilno hoce li biti NA u Sarajevu.Istina je da su se moje pare i NA pomjesale,ali to se desilo jako davno jer smo ovdje ja i NA isto.Ja bih volio da neko drugi to preuzme,ali jako.Ti u Londonu imas svaki dan 300 sastanak,ili sedmicno ne sjecam se vise,tako da pojma nemas o cemu ja pricam.
E sad nesto drugo.Ti si budala.Prvo ,ovo sto iznosis ovdje je podjela sa sponzorom.To se ne radi.Necu te puno napadati,jer vidim da ne kontas,ali ja nikad tvoje tajne nisam iznosio.Ni javno,ni privatno.Raspitaj se budaletino malo.Da imas imalo mozga,znao bi da sam neke stvari radio jer te volim i jer si se zaljubio u djevojku koja se drogira.Jako.Kada sve ovo bude juce,pretpostavljam da ces da mi dodjes i kazes hvala jer sam te spasio da ne uradis glupost.Ali ti to neces napraviti zato jer si picka.Ti si jedan jako neiskren covjek ,koji je malo pricao da sam u pravu,malo vise da nisam.Kako bi ti se opsesija Tijanom vracala,naravno moje rijeci bi bivale glupost.Sada cu nesto da ti kazem,reci Bogu hvala sto imas ovakvog sponzija,jer sam mogao onu noc da te ostavim i da senis oko nje,pa na kraju i da joj se pridruzis,jer to bi bilo to.Umjesto toga utrpao sam te u auto i odvezao za Beograd.Pitaj ostale,nisam bio sam.Kretenu,najvjerovatnije sam ti spasio zivot,a ti ovdje iznosis tajne koje sam ti kao sponzi u povjerenju i radeci korake rekao.Posto ti predstavljas NA ja sam ,kao sto rekoh Anonimni Sljivar.I bas mi je drago sto smo NA opalili po usima,kad ste takvi.I da ove cure sa kojima sam bio nisu kurve,vec sponzoruse,nije daleko,ali ko im je kriv kada su me zamjenile za hadjiju.

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
kao prvo uopste nisam o tebi pricao nego u trecem licu, a sad sto si se ti tu pronasao to je tvoj problem. a i odjedanput si postao senzitivan na sponzor-spozee odnose. dok si ti baljezgao o svemu i svacemu nisi na to mislio, nego bas nekako sad.
nije mi namera da se sa tobom ovde prepucavam, kao sto sam to vec vise puta naglasio. samo moram da ti napomenem da sebi pridajes preveliko znacenje, a vrlo si sitan i nemas pojma sta radis. moj najtezi period kada sam bio najblizi padu je bio u Subotu uvece kada ti nisi bio u blizini, a ne u Ponedeljak. tako da se prilicno zanosis ako mislis da si ti moj spacilac i da sam samo zato sto si ti bio tu ostao cist. to u Ponedeljak nije bilo ni priblizno bolno kao sto je bilo u Subotu, vec sam bio nekako navikao...
tako dragi mansone budi mi ziv, zdrav i uzbrdo brz...
nije mi namera da se sa tobom ovde prepucavam, kao sto sam to vec vise puta naglasio. samo moram da ti napomenem da sebi pridajes preveliko znacenje, a vrlo si sitan i nemas pojma sta radis. moj najtezi period kada sam bio najblizi padu je bio u Subotu uvece kada ti nisi bio u blizini, a ne u Ponedeljak. tako da se prilicno zanosis ako mislis da si ti moj spacilac i da sam samo zato sto si ti bio tu ostao cist. to u Ponedeljak nije bilo ni priblizno bolno kao sto je bilo u Subotu, vec sam bio nekako navikao...
tako dragi mansone budi mi ziv, zdrav i uzbrdo brz...