help me,please
Moderator: sanela
help me,please
nakon visegodisnjeg konzumiranja heroina,odlucila sam pred 4 god registrirati se pa sam dobivala metadon,a sada sam vec vise od 2 god na subutexu,no moj pravi problem je sto sam u 5 mj trudnoce pa me zabrinjava da li moja bebica nece imati problema sa respiratornim sustavom jer znam da na taj dio subutex djeluje,a bojim se da mi se beba nece ugusit nakon rodenja ili za vrijeme,...ne znam da li ce biti u stanju samostalno disati,....bila sam na 6 kom pa 4,a sad sam na 1,5 pa ako netko ima vise saznanja o tome neka mi odg,,molim vas jer sve sto sam do sad pricitala je nedoreceno,hvala,pozz 

Re: help me,please
nazalost sam igloman pa sam prvih 3 mj intravenozno konzumirala sub,nadam se da nije toliki bed,.....jer prva 3 mj nisan znala da sam trudna jer mi je menstrualni sustav bio nereguliran 

- Sagitarius
I mene ovo zanima,draga mi je na Subu isto kao i ja.
Vezano za trudnoću,za metadon ima opširnih informacija,svodi se na to,da se trudnicu održava na malim dozama,jer kriza je pogubnija za plod nego metadon.
Takvo dijete se rodi u apstinencijskoj krizi,pa mu daju neke sedative i malo metadona prvih nekoliko dana.
Šta ćeš,tužno,ali činjenica je da ako majka ostane u krizi dok nosi,dijete može imat ozbiljne deformacije u razvoju,pa od dva zla se bira manje.
Za subutex nema baš puno informacija,i dosta su proturječne,valjda nije istraženo.
I mene bi zanimalo više o tome.
Vezano za trudnoću,za metadon ima opširnih informacija,svodi se na to,da se trudnicu održava na malim dozama,jer kriza je pogubnija za plod nego metadon.
Takvo dijete se rodi u apstinencijskoj krizi,pa mu daju neke sedative i malo metadona prvih nekoliko dana.
Šta ćeš,tužno,ali činjenica je da ako majka ostane u krizi dok nosi,dijete može imat ozbiljne deformacije u razvoju,pa od dva zla se bira manje.
Za subutex nema baš puno informacija,i dosta su proturječne,valjda nije istraženo.
I mene bi zanimalo više o tome.
Mislim da način konzumacije nije toliko bitan,iako je igla najštetnija općenito.Ja sam nekoliko puta to učinio sa Subutexom,i vidim da nema smisla,bezveze.nazalost sam igloman pa sam prvih 3 mj intravenozno konzumirala sub,nadam se da nije toliki bed,.....
- Zona Sumraka
sunrise ima iskustva sa subom i trudnocom iz prve ruke...
izvini ali ti si luda skroz na skroz cuj nas dosla da pita pa majkumu nismo mi doktori ovde nadi nekog dobrog dr.i neka ti sve fino pojasni,nemoj da se naljutis ali ovo ti je najbolji savjet.a mi ti mozemo mozda reci svoja licna iskustva ali nesto drugo toje cista suplja vjeruj ti meni.jer ko ovde da ti kaze kako ce uticati na tvoje djete subotex ili bilo koja druga tableta i ako je to neka djevojka prosla moze reci svoje iskustvo ali smo svi razliciti tako da ti je najbolje da pitas nekog dobrog dr.i puno srece u trudnoci i nakon nje.mislim da je ovo najbolji savjet a ti kako hoces.
nema ljutnje tako ti je.
nema ljutnje tako ti je.
Borba za presednika!!!BORBA wrote:izvini ali ti si luda skroz na skroz cuj nas dosla da pita pa majkumu nismo mi doktori ovde nadi nekog dobrog dr.i neka ti sve fino pojasni,nemoj da se naljutis ali ovo ti je najbolji savjet.a mi ti mozemo mozda reci svoja licna iskustva ali nesto drugo toje cista suplja vjeruj ti meni.jer ko ovde da ti kaze kako ce uticati na tvoje djete subotex ili bilo koja druga tableta i ako je to neka djevojka prosla moze reci svoje iskustvo ali smo svi razliciti tako da ti je najbolje da pitas nekog dobrog dr.i puno srece u trudnoci i nakon nje.mislim da je ovo najbolji savjet a ti kako hoces.
nema ljutnje tako ti je.
trice i kucine
Sgt
dijete dobiva neke minimalne doze tipa 0.00xxx morfina ako je potrebno,zato i daju metadon draze jer ne moze dijete dobiti sub kao terapiju. to je jedina terapija za djecu.
ako je mama bila na morfiju tipa kompenzan ili substidol ili na dopu ili na vecim dozama met-a onda je kao normalno da kriza kod bebe traje do 6 tjedana. U tom periodu ce oni poceti s jednom dozom i vidjeti kako beba reagira. dal se trza,znoji,jede,pisa,kaki,spava normalno. Ako pogode dozu,super. Onda se prati kroz par dana kako beba funkcionira i tocno pisu kad su im pelene promijenili,dal je beba samo piskila ili i kakila,koliko je spavala,da li place,da li je smirena,svaki dan se vaze to je must! Isto tako,kad je beba vec na dozi i pocne spustanje opet se sve gleda. Plus je to da beba mora tocno toliko hrane dobiti sto oni smatraju ispravnim jer ako dobije vece kolicine hrane onda joj se mora povisiti doza morfina.
Kriza kod bebe je,zavisno od doze, mala,manja nego od meta.
Moja mala nije imala krizu,Hvala Bogu ali smo je opet zadrzali u bolnici bas zbog te predostrznosti i sto su i oni htjeli biti sigurni da je sve ok.
Od dojenja nema nista,odmah dobis pils da ti se mlijeko povuce i to je to.
dijete dobiva neke minimalne doze tipa 0.00xxx morfina ako je potrebno,zato i daju metadon draze jer ne moze dijete dobiti sub kao terapiju. to je jedina terapija za djecu.
ako je mama bila na morfiju tipa kompenzan ili substidol ili na dopu ili na vecim dozama met-a onda je kao normalno da kriza kod bebe traje do 6 tjedana. U tom periodu ce oni poceti s jednom dozom i vidjeti kako beba reagira. dal se trza,znoji,jede,pisa,kaki,spava normalno. Ako pogode dozu,super. Onda se prati kroz par dana kako beba funkcionira i tocno pisu kad su im pelene promijenili,dal je beba samo piskila ili i kakila,koliko je spavala,da li place,da li je smirena,svaki dan se vaze to je must! Isto tako,kad je beba vec na dozi i pocne spustanje opet se sve gleda. Plus je to da beba mora tocno toliko hrane dobiti sto oni smatraju ispravnim jer ako dobije vece kolicine hrane onda joj se mora povisiti doza morfina.
Kriza kod bebe je,zavisno od doze, mala,manja nego od meta.
Moja mala nije imala krizu,Hvala Bogu ali smo je opet zadrzali u bolnici bas zbog te predostrznosti i sto su i oni htjeli biti sigurni da je sve ok.
Od dojenja nema nista,odmah dobis pils da ti se mlijeko povuce i to je to.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.