zahvaljujem u svakom slucaju...
Moderator: sanela
Baba Naca wrote:Vizavi - znaci prekoputa (odnosi se na dve osobe koje sede pr. za stolom vizavi jedna druge i razgovaraju)
Apropo - znaci: u vezi tog problema ( i to bi bila adekvatna rec za "ono" gore napisano) kod Zone
Al se Bakuta promudrila, lepo ja vozim ONO ispod, a? Ovo sve ide naravno uz pardon svima,
narocito Sonjici kojoj hocu da kazem svoje iskustvo o pokusaju prestanka pusenja:
Ja sam cula za ovo i odmah otisla tamo
Ul. Doktora Subotica broj 5 (prekoputa karadjordjevog parka)
Centar za zastitu zdravlja (poslednji sprat mislim peti)
Kurs za ostavljanje cigareta izuzetno uspesno vodi Doktor, kardiolog Petar Borovic.
Kurs traje 7 dana, ides svaki dan i placa se (nesto sica)
1. Prvog dana svi polaznici tog nedeljnog kursa vade iz dzepova cigarete i upaljace i predaju ih dokzoru na sto! (on ih posle prodaje, xe, xe, joke)
2. Sve se svodi na ISHRANU, i menjanje mnogih pravila (tipa navika gde si najradje sedeo dok pusis i tako to)
3. Zabranjeno: zvake, kafa, senf, biber, i vestacki seceri tipa pudinzi i jos kojesta, zaboravila sam
4. Dobijas uputstva za svaki dan posebno - vezbe disanja uvece na prozoru ili napolju pola sata
5. Frotiranje celog tela mokrim peskirom, pravilno- od kraja udova ka srcu
6. Zastupiti u ishrani najvise: sampinjone, golice(seme od bundeve ljusteno- posipati po punu saku u svaku salatu), musli, samo i jedino crni ili integralni hleb, puno oprane i oljustene sveze sargarepe na tone dnevno, suve smokve, sljive i suvo grozdje, svo voce i povrce, i n n n
Kunem ti se da sam se posle prvog dana vracajuci se sa tog kursa pitaja JBT zivot sto li sam ja pusila toliko godina i ni jednog jedinog trenutka nisam ni pomislila na cigaretu (tri meseca)
E da zaboravih: VAZNO
Vodu uvek piti odstajalu iz neke flase sa sobne temperature, u neogranicenim kolicinama, ali NIKAKO posle jela, a pre jela OBAVEZNO BAR PO 2 CASE
UDAVI TE JA ... IDI UVERI SE KAKO JE PROSTO, AKO IMAS ZELJU DA PRESTANES
jA SAM POCELA PONOVO DA PUSIM ONOG TRENUTKA KADA ME MRZELO DA SE BAVIM SOBOM, ZDRAVOM HRANOM I KADA SAM POPILA PRVU KAFU, JBG.