Cigarete

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Zona Sumraka

Re: Cigarete

Post by Zona Sumraka »

:D ma u redu je ba...uzevsi u obzir koliko godina zivim preko bare, dobro je da uopste znam da sastavim i jbnu prosto prosirenu recenicu...

zahvaljujem u svakom slucaju...
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Ma ljubim te ja Zonce moje Zamfirsko
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Sonja

Post by Sonja »

Baba Naca wrote:Vizavi - znaci prekoputa (odnosi se na dve osobe koje sede pr. za stolom vizavi jedna druge i razgovaraju)
Apropo - znaci: u vezi tog problema ( i to bi bila adekvatna rec za "ono" gore napisano) kod Zone

Al se Bakuta promudrila, lepo ja vozim ONO ispod, a? Ovo sve ide naravno uz pardon svima,
narocito Sonjici kojoj hocu da kazem svoje iskustvo o pokusaju prestanka pusenja:

Ja sam cula za ovo i odmah otisla tamo

Ul. Doktora Subotica broj 5 (prekoputa karadjordjevog parka)
Centar za zastitu zdravlja (poslednji sprat mislim peti)
Kurs za ostavljanje cigareta izuzetno uspesno vodi Doktor, kardiolog Petar Borovic.
Kurs traje 7 dana, ides svaki dan i placa se (nesto sica)

1. Prvog dana svi polaznici tog nedeljnog kursa vade iz dzepova cigarete i upaljace i predaju ih dokzoru na sto! (on ih posle prodaje, xe, xe, joke)
2. Sve se svodi na ISHRANU, i menjanje mnogih pravila (tipa navika gde si najradje sedeo dok pusis i tako to)
3. Zabranjeno: zvake, kafa, senf, biber, i vestacki seceri tipa pudinzi i jos kojesta, zaboravila sam
4. Dobijas uputstva za svaki dan posebno - vezbe disanja uvece na prozoru ili napolju pola sata
5. Frotiranje celog tela mokrim peskirom, pravilno- od kraja udova ka srcu
6. Zastupiti u ishrani najvise: sampinjone, golice(seme od bundeve ljusteno- posipati po punu saku u svaku salatu), musli, samo i jedino crni ili integralni hleb, puno oprane i oljustene sveze sargarepe na tone dnevno, suve smokve, sljive i suvo grozdje, svo voce i povrce, i n n n

Kunem ti se da sam se posle prvog dana vracajuci se sa tog kursa pitaja JBT zivot sto li sam ja pusila toliko godina i ni jednog jedinog trenutka nisam ni pomislila na cigaretu (tri meseca)

E da zaboravih: VAZNO
Vodu uvek piti odstajalu iz neke flase sa sobne temperature, u neogranicenim kolicinama, ali NIKAKO posle jela, a pre jela OBAVEZNO BAR PO 2 CASE

UDAVI TE JA ... IDI UVERI SE KAKO JE PROSTO, AKO IMAS ZELJU DA PRESTANES
jA SAM POCELA PONOVO DA PUSIM ONOG TRENUTKA KADA ME MRZELO DA SE BAVIM SOBOM, ZDRAVOM HRANOM I KADA SAM POPILA PRVU KAFU, JBG.

Thanks Naco, koliko ti dodjem za ovaj kurs :-D :wink:

Pozz,

S.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Dodjes mi SVOJU CISTOCU. Ljub
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
moonlight9187

Post by moonlight9187 »

Jao, cigarete... Ja mnogo pušim, ali stvarno preterujem ponekad. Imam 17 godina, krijem se od mojih, pa pušim kad nisam kod kuće, u školi mi obavezno ode jedna pakla, u grad kad izađem ponekad i dve... Pali cigaretu za cigaretom, a posle prve ruke počnu da mi se tresu. Ne nerviram se preterano što ne mogu da prestanem, ali kad mi ruke zaigraju pobesnim. Juče sam za dva i po sata popušila 14 cigareta! Još sam se sa Karelie Slims i Monusa prebacila na Davidoff Slims - crne, a one ubijaju koliko su jake,. Povučem dim čini mi se da ću da se onesvestim, ali ipak me ne sprečava da za 20 minuta popušim tri. I moj dečko puši već nekoliko godina, a ja sam pušila kad sam imala 15 godina jedno tri meseca, pa sam prestala godinu dana, pa nastavila opet i pušim već četiri meseca. Kad se nađem sa sadašnjim dečkom, on popuši pet, ja deset! I tako, palim jednu za drugom, a čudim se da moji dosad nisu ništa primetili!

Ne planiram da ostavim cigarete uopšte, tako da ne znam koji savet da ti dam. U svakom slučaju, rušimo svoje zdravlje, ali nam očigledno, svest o tome ne radi baš najbolje...
heroinapg

Post by heroinapg »

http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.php?f=3&t=1849

I na ovom linku su se raspisali ljudi o navedenoj temi. UH. I ja bih da ih ostavim. Pokusavala sam sve sto i ti Sonja. Mislim da ipak nije isto pusenje za nas kao i za ostale
Puno srece!
debelana

Post by debelana »

pushila sam 3 pakle dnevno..nisam imala dug staz..5 godina..
Prestala sam pre sedam god..Bila sam u nekom drushtvu(na nekom kursu) gde niko nije pushio..i na svakoj pauzi ja zapalim pljugu jedina...i bilo me je sram jer je jedan tip u grupi prestao da pushi tad je bilo 2 godine da nije pushio..i ja njega pitala kako je uspeo..i on meni rekao..da se zaintachio sam sa sobom i hteo da dokaze da moze bez toga i prvi dan sve vreme histerisao al je bio u fazonu izdrzacju izdrzacju..drugi dan je mislio kad sam izdrzao danas izdrzacju i sutra etc.i tako sam i ja mnogo o tome razmishljala..bila sam s nekom ribom u gradu i tim tipom..i stalno smarala tipa kako da prestanem..i ribi se smuchilo i rekla mi da prestanem sad da pushim..ja bacila pljuge pa krenula ko i on...neko mi je rekao da kad me uhvati kriza da jedem jabuke i shargarepe...ovo mi je pomagalo..i u tom periodu sam krenula na brzo hodanje po 2h dnevno pa mi je i zbog toga smetalo pushenje...7 godina ne pushim..Sanjam i danas ponekad pljuge..kao zapalila sam i ne mogu da verujem da sam takav konj i svadjam se sa sobom do jutra i sve kad ustanem sam u tripu da sam zapalila pljugu ali kasnije shvatim da nisam pa mi je lakshe:).A ranije sam imala vishe snove u fazonu da pushim bez drugog dela i bili su mnogo cheshcji.Poshto nisam neki karakter prvih meseci sam bezala od mesta de su pljuge..jednostavno za vreme pauza shturnem od ljudi koji pushe .. tad sam bila u fazi kad se nisam vishe druzila sa ljudima van shkole pa nisam bila okruzena sa rajom koja pushi po kafanama i to. Pa sam prestala lakshe
Keva je prestala moja pre 15tak godina, a deda pre 35 ..deda pushio 4 pakle i jednom reko necju ja vishe..svi mu se smejali al on nikad nije zapalio..a keva je prestajala vishe puta i na kraju prestala totalno..Ja sam prve dve godine kad me uhvati pms..ne svaki mesec palila po pljugu ili chak nekoliko jer sam slinila po ceo dan pa me je ovo smirivalo..al svaki put je sledecji dan bio tek odvratan kad dodjem sebi.. ko da nisam ni prestajala..ove krize su bile odvratne ali sam nekako uspevala da ih prevazidjem..deda nikad nije zapalio...keva isto jer ranije kad zapali jednu propushi ..tako da i to zavisi od osobe..i komshinica neka moja je u 80toj god prestala da pushi..mnogo ljudi znam da su prestali da ne smaram vishe..
uglavnom ..to je najvishe trip..da i dedi se desi ponekad da sanja pljuge..jbg..
Ne znam kolko je teze kada si se skidao sa dopa il tako necheg i da li je teze ako imash i to iskustvo...jer sam ovisnik o cjevapima..:p tad kad sam prestala da pushim bila na dijeti isto ..al sam to zasr.. kasnije, al bar pushenje nisam
da niko nije koristio nikakve lekove od njih a ni ja
ishla sam kod psihijatra ali ne zbog toga i nisam se sa tim bavila tamo...ostali takodje nisu ishli po klinikama i davali kintu za razno razna pomagala
Pčelica

Post by Pčelica »

Draga Sonja,

Mozda malo kasnim sa odgovorom, ali sam se tek pre koji dan prikljucila ovom forumu, tako da nisam ni mogla ranije nesto da napisem :D Ako si prestala do sada da pusis cestitam ti, ako nisi mozda ti pomogne moje iskustvo!
Ja sam bivsi pusac i veoma sam ponosna na tu cinjenicu. Ono sto moram reci jeste da je ostaviti cigarete izuzetno lako i to je velika istina!!! Bitno je samo naci onaj klik u glavi koji svako od nas ima(mada je kod svakog verovatno razlicit), naci neki svoj put i tok misli, jer to i jeste najbitnije. Znam da zvucim konfuzno i nejasno, ali prilikom ostavljanja cigareta ja nijednom nisam imala nikakvu krizu, niti fizičku, niti psihičku (a pusila sam vise od 10 godina), jedino što sam osećala bila je neodređena PRAZNINA, nekako neopisiva. Ja sam nasla svoj metod da tu prazninu prevazidjem i to pozitivnim mislima o tome kako sam se resila necega stetnog po svoje zdravlje, neceg ruzng i smrdljivog, neceg STO SAMO STETI I NEMA NIJEDNO POZITIVNO SVOJSTVO!!! Mislim da vec pomenuta knjiga "EASYWAY TO STOP SMOKING" moze zaista da pomogne, ja sam je procitala kada sam vec bila nepusac, ali je knjiga veoma laka za citanje, duhovita na mnogim mestima i svaki pusac moze u njoj da se pronadje. Ranije je bila dostupna samo na engleskom, ali sada postoji i prevedeno izdanje na srpskom. Mozda ne umem da ti docaram koliko je to jednostavno i lako ali potvrda moje price je sto sam vec dve drugarica uspela da preobratim u nepusace i to sa velikim uspehom, jer traje...

Zelim ti puno srece i puno te pozdravljam
Post Reply