život na supstituciji

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

User avatar
Zona Sumraka
Posts: 1552
Joined: Fri Apr 15, 2005 10:50 pm
Location: SA/USA

Re: život na supstituciji

Post by Zona Sumraka »

nista? pa recimo meni odjednom navire mnostvo lucidnih ideja o tome sta bih joj uradila...
User avatar
Modesty
Posts: 2479
Joined: Mon Nov 26, 2007 9:34 am
Location: BiH

Re: život na supstituciji

Post by Modesty »

sunrise wrote:ne znam na kojoj temi da pisem o ovome sto sam danas cula i sto me potreslo pa ajde da ovdje se ubacim....
ima jedna riba, onako malo je starija u odnosu na mene,ima 40 i 1-2god. Ja sam je upoznala tako sto je godinama bila moja musterija,tad je brijala po opu.Ona je uvijek bila u giru s jednom riobm koja kao i ona ima curicu i male su ista dob,sad imaju mozda 7 godina,a mozda i 6. Ova druga je malo odgovornija pa se i vise brinula za dijete i svaki dan je kuhala,dovodila i odvodila u vrtic,jako drzala do kuce itd.Ova starija bas i ne. Zivi sama, u stanu koji nije morala placati nego je cistila zgradu i zimi cistila snijeg.
Uglavnom,one su na terapiji morfijem koji usput i prodaju jer imaju viskou terapiju a malo uzimaju. no,nekako se makle one od dopa da bi opet pocele po bijelom koje ih je obje ranije zesce sjebalo. i samo bijelo,bijelo,bijelo,rokanje,rokanje,rokanje,nekako su se i one posvadjale i odvojile i ova straija skorz otisla u kurac. vjerovatno nije radila sta je trebala kao hausmajstor i izgubila je stan,dal ju je netko prijavio Jugendamtu ili su tante u vrticu vidjele kakva je situacija s malom,nemam pojma. doslo je do toga da je zena izgubila stan a malu dala na dobrovoljno usvajanje.
sama cinjenica da je tek tako odsutala od male mi je ocajna ali ono gore u svemu tome jest da uvijek postoji izbor pa je tako mogla dati skrbnistvo trentuno nekome dok se ona ne sredi i dovede u red i opet imati kontakt s malom nije bitno pod kojim uvjetima. dati skrbinstvo nad djetetom se radi u slucaju da si narkoman ili kurva ili se trenutno ne mozes brinuti za dijete ali jednog dana kad se oni uvjere da je situacija drukcija i kad ima dokazes potrebno opet ces zasluziti da tvoje dijete bude kod tebe. No, ona ne,ona je jednostavno odustala od male i dala ju ca.
Jednom,prije nekih 2 mjeseca sam ju slucajno srela i zgrozila sam se kako izgleda, ko da ima 70 god u licu a nogice su joj gore kao moji listovi dolje.
Sta joj ostaje od zivota kad si ono najbitnije izgubio? nista
sta zasluzuje takva osoba? opet nista
Užas,šta reći a koliko je takvih slučajeva.Zbilja tužno šta droga radi od ljudskog mozga i duše. :|
Post Reply