hrabrost,zrtva,samosazaljenje,sebicnost suovisnika ili ...

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

svetlana

Re: hrabrost,zrtva,samosazaljenje,sebicnost suovisnika ili ...

Post by svetlana »

Draga justme,
naravno da ne treba da se pravdas. Pravda se onaj ko je napadnut, optuzen a ja to nisam ucinila. Samo sam postavila par pitanja i to iz najbolje namere. Kiss :)
...iva...

Post by ...iva... »

sanela wrote: Sve što radimo radimo za sebe... da bismo zadovoljili vlastite potrebe. Jedine osobe koje možemo mijenjati smo mi sami, a druge ne možemo mijenjati. Krenite od toga... i radite na sebi.

ja kao budući socijalni radnik isto kažem....
justme

Post by justme »

svetlana sve ok PDT_Love_07 .
@ sanela i iva...kao pedagog kazem isto:)
...iva...

Post by ...iva... »

ajd da i ja postavim pitanjce...

ja sam već par veza imala takvih ... jedan je bio đanki narki koji me tukao a bio brat bratu 10 kila lakši od mene :-D , a drugi alkoholičar teški... i jedan i drugi su na istom ostali poslije veze... ništa se nije promiijenilo.... dan danas se nisu pomakli s mjesta...

sad kad pogledam - da me netko pita što sam ja to voljela kod njih .... morala bi se crvenit ko paprika jer stvarno neznam... eto to sad i ja tebe pitam draga moja...

onako iskreno... nemoraš tu odgovoriti bitno je da sebi u glavi to složiš....

kissi kissi
justme

Post by justme »

odgovaram ti odmah:)
s jedne strane volim osobu ..onakvom kakvom sam ga upoznala..
sa druge greske koje on radi je steta koju on radi sam sebi.lazi,petljanje muljanje da bi prikrio,negirao,mislio da moze sam..sve su to neke stvari kojim on steti sam sebi.to mene boli.
ostalo on pruza meni onoliko koliko moze da pruzi .ljubav,ne ljubav,paznja,milion sati ragovora dnevno
sta god da je..tesko je u tim situacijama biti bas racionalan.
sad smo u nekoj sivoj zoni...nas dvoje,kao nas dvoje smo ok.razgovaramo o nacinima na koje on moze dovesti svoj zivot u red,o depresijama,pomoci,stvarima koje ja mogu ili ne mogu pomoci .
jebi ga ja stvarno nisam dovoljno pametna da definisem sta kod njega volim.sistem vage :"za i protiv" u posljednjih mjesec dana opet su prevagnuli na + stranu.
vidjecemo sta ce biti
...iva...

Post by ...iva... »

ako je tako stvarno si hrabra i ja ti želim puno sreće i da sve jednoga dana bude samo ružan san....
justme

Post by justme »

hvala iva...
hrabra,luda..ko zna!/ vrijeme ce pokazati :-D
kiss
lijep i veseo dan vam zelim ja
misty

Post by misty »

Ćao devojke! :smt006
Samo da znate da ste mi puno nedostajale!
Evo i mene, vratila sam se sa odmora i naravno jedva čekam da iščitam sve novo na forumu! :smt026
Ne znam odakle da krenem, trebaće mi ceo dan, dobiću otkaz sa posla!

Šta ima novo kod vas?Kako ste?Šta se dešava?

Videh Sanelino pitanje pa ajde odmah da odgovorim
Imam pitanje... vidiš li ti svog momka kao žrtvu, a sebe kao njegovog spasioca? Misliš li ti da bi on bez tebe pao nazad u drogu?

A drugo moje pitanje je gdje se ti puniš energijom, šta radiš za sebe, u čemu TI uživaš?
Draga Sanela pitanja su ti skroz na mestu..
Da ranije sam baš tako razmišljala, da bi on bez mene se ponovo vratio u drogu, ne bi mu bilo spasa itd.
Sebe trenutno vidim ne baš kao njegovog spasioca, ali kao osobu koja u ovom trenutku želi da mu pruži maksimalnu podršku...Ne mislim da ne bi uspeo bez mene ali...
Kao što kažeš Sanela za sve to je potrebno mnogo, mnogo energije i strpljenja.Nekad sam stvarno puna optimizma...ali nekad to je jako teško...
Što se mene tiče ja sam u principu zadovoljna sobom, punim se energijom kroz posao koji radim, koji zaista volim i koji mi prija, onda je tu malo slušanje muzike, aerobik-tu se baš onako ispraznim i zaboravim na sve probleme, zabavljam se malo na kompjuteru igricama i tako...
Teško mi je što o svom problemu ne mogu baš sa puno ljudi da razgovaram ali zato je tu forum... :D
Mislim da on SAM ima veliku želju da se izleči (inače on je i krenuo na lečenje tek kad se meni sve smučilo i kad sam ga ostavila), tako da mislim da bi se on i sa i bez mene lečio odnosno ne bi se vrati drogi.

Eto otprilike mislim da sam ti dala odgovore na pitanja, volela bih da me posavetuješ ako u nečemu grešim...

Pozdrav svima a sad odoh da vas čitam!
Ljubim vas!
Modesty

Post by Modesty »

toplo te pozdravljam misty i jako mi je drago da si tako optimistična,da pored njega imaš i svoj društveni život,svoje ventile......jer ipak tko nije sebi na prvom mjestu,ko sebe ne poštuje i ne voli,ne može ni drugog....prvo TI pa ćeš imat više dati njemu.
Pišem tebi a ujedno se obraćam i sebi.....JA pa JA...moslim da mora tako biti,da je određena doza samoljublja sasvim na mjestu i da je vrlo pozitivna.
misty

Post by misty »

Pozdrav i tebi Modesty!
Ja se trudim koliko mogu i baš kao što kažeš ako ne volimo sebe ne možemo voleti i druge.
Ja prvenstveno moram biti zadovoljna sobom kako bi mogla njemu da pružam podršku!

Kako si ti?Ne stižem baš sve da pročitam, ali kako sam uspela da shvatim kod tebe nije baš najbolje, ne osećaš se dobro?
Nadam se da grešim!
Piši..
Post Reply