ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

patka
Posts: 9
Joined: Sat Jan 12, 2008 11:15 pm

Re: ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Post by patka »

MARIJA BRATE NEMOJ DA SI LOODA PA ZA MESEC I PO NI NEMOZES DA SE NAVUCES,BAR NE TOLIKO DA IMAS NEKE JAKE FIZ KIRIZE
SVE JE TO U GLAVI,BUDI JAKA I NADJI ZANIMACIJU I OPUSTENO COOLIRAJ,I JEBO TE TAJ DECKO KOJ TE NAVUKAO NA PDO,JA BI PRE SEBI NOGU ODSEKAO NEGO PONUDIO A KAMOLI DAO MOJOJ DEVOJCI ZUTO....ZNACI DECKO MRS A TI ZURKICE,ZEZANJA IZLASCI,DRUZENJE S LJUDIMA KOJI NISU IZ TE PRICE I BICE SVE OK VERUJ MI.
POZDRAV IZ BGA
User avatar
Tužna
Posts: 613
Joined: Thu Apr 20, 2006 8:29 pm

Re: ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Post by Tužna »

Marija i ja moram da ti kažem da netreba baš toliko da paničiš,mesec i pol koliko si rekla je jako malo vremena i sretna treba da budeš što si odlučila da prestaneš sa tim ,a tog dečka batali beži od njega što dalje,jer on ti dobro neče doneti kao što već i nije.
Budi jaka i bori se jer nisi jako zaglibila.
Želim ti sve naj naj........
marijana
Posts: 5
Joined: Thu Feb 28, 2008 10:01 pm

Re: ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Post by marijana »

Ja nisam stigla ranije da vam bilo sta napisem jer nisam bila u prilici. Napustila sam momka i u facu sam mu rekla razloge. I to da mu nikad necu oprostiti sto je namjerno isao da me iskoristi. Nije on mene mogao natjerati na bilo sta, ali nije smio da mi ponudi heroin. Otisla sam kod prijateljice, promjenila broj telefona. Bila sam toliko prestrasena, pogotovo cekajuci tu krizu. Srecom nisam je docekala u onoj mjeri kako sam to vidjala kod momka i njegovih prijatelja. Osjetila sam male bolove u ledjima, nogama, toplo hladnu groznicu, ma eto nesto kao gripu. Uglavnom uspjela sam. Ne znam jel sad normalno to sto nemam uravnotezen san? Jel normalna mrznja prema momku? Jel normalna mrznja prema heroinu? Nekad me prijateljica napadne i zamoli me da prestanem pricati o njemu i heroinu, jer po cijeli dan imam taj neki izljev mrznje, kao da sam agresivna.. Vama svima hvala na toplim rijecima.
User avatar
Modesty
Posts: 2479
Joined: Mon Nov 26, 2007 9:34 am
Location: BiH

Re: ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Post by Modesty »

tako mi je drago da si uspjela...eto vidiš da nije bilo strašno ali samo što si stala na vrijeme inače je mnogo gore.
Sve što ti se dešava je normalna i prateća pojava.....da nebi uzimala neke jake medikamente bensedin,apaurin...to je sranje ...kupi si persen forte jer je potpuno na biljnoj bazi,mogu ga piti i doilje,ne raste mu nikad tolerancija i ne stvara zavisnost......to možeš piti 100 godina tri puta po jednu..izdaje se bez recepta i košta oko 6km.
...iva...
Posts: 385
Joined: Tue Feb 26, 2008 1:01 pm

Re: ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Post by ...iva... »

Hej marijana, tako mi je drago da si uspjela to sve.... malo sam se zabrinula kad se nisi javljala....... puno mi je dragooooooo!!!!!!!!!
.... PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
narcohimno

Re: ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Post by narcohimno »

jesam li ti rekao da bespotrebno panicis i nasta ce ti se svesti ova minizikra...
Andrijana
Posts: 123
Joined: Thu May 03, 2007 10:56 pm
Location: Kragujevac
Contact:

Re: ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Post by Andrijana »

Sad samo gledaj da zadrzis taj stav za NAUVEK (nauk i uvek) :D
dragance72

Re: ZELIM STATI A NEMAM ISKUSTVO, POMOZITE

Post by dragance72 »

xyx wrote:s'obzirom da si kratko na dop-u, uzmi diklofenak duo (ili retard), on ce ti smiriti bolove u kostima, pogotovo u nogama, da ne vozish biciklu kad legnesh da spavash, kao shto sam ja radio :)

za 5-6 dana cesh biti kao nova, dobro je da si na vreme reshila da stanesh... ako si reshila chvrsto, uspecesh!

sve je u glavi, vidim da se mnogo plashish krize, a shto s vishe plashish, ona ce biti sve jacha! to zapamti!

za spavanje ti preporuchujem FLORMIDAL ako uspesh da ga nabavish... eventualno i rivotril za raspolozenje ako budesh upadala u depresije, s'obzirom da nije samo u pitanju kriza, vec i rastanak sa "dragim"...

eto, to su ti moje preporuke pa ti ako hocesh, poslushaj me... ne treba ti ni metadon, ni subutex, zelena si mnogo za to :lol:
a i trodone izbegavaj (tramale) i oni su zajebani, plus shto zadrzavaju heroin u organizmu, ne moze da ti se ishchisti kako treba...
slusaj ovako, mesec ipo i nije i jeste mnogo. od svakoga zavisi koliko ce se navuci obzirom da nisi uzimala previse do pola grama dnevno najvise nece biti strasno nadam se. ali ovako izbegavaj trodon uzmi nesto blaze za bolove, mada ce ti se vise ciniti da imas grip nego sto ce biti kriza, neces se raspadati veruj mi. ne bi bilo zgoreg i neki lek za umirenje ali pod kontrolom. bezi od tog kretena, iskljuci mobilni pet dana ili vise uzmi knjige filmove, sto vise tecnosti i moze aktivni ugalj medicinski on izbacuje otrove. fizicka nece biti strasna, psihicka ili onaj crv kako ga zovemo je jaci, ali jednostavno stalno ponavaljaj sebi svako jutro, ja se vise ne drogiram, ja se vise ne drogiram..sugestija je cudo...na muci se poznaju junaci srecno...
Post Reply