dal neko mozda zna...?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Modesty

Re: dal neko mozda zna...?

Post by Modesty »

Koliko vidim sva se priča na kraju svodi da nije baš na dobrom putu i mogu mene nazivati i surovom i ovakvom i onakvom....ali ja nemam samo svoje narkomansko(lično9 iskustvo,nego radim duže sa tom populacijom i mnogo toga sam žrtvovala,dala i uradila za iste.....ja sam inače vrlo topla i saenzibilna kao osoba,shodno tome sam i pristupala osobama i problemu i sve dok sam tako raila nisam imala mnogo uspjeha.narkoman ne mora u duši biti loš čovjek i može stvarno vjerovat da želi promjeniti svoj život ALi,u psihologiji postoji ličnost narkoman što hoće reći,da ma koliko mi bili različiti i iz različitih sredina i životnih uslova dolazili,mi imamo zajedničke karakteristi,osobine ovisničkog mentaliteta i sve dok se jednom ovisniku daje i trunčica slobodnog prostora on će ga iskoristiti za manipulacijo..svjesno,nesvjesno,polusvjesno....on će to činiti jer ne može drugačije,nemože jer je ovisnik i taj ovisnički mentalitet,sklop ne liječi niti jedna tableta i niti jedan blokator...naravno da ne mislim da treba odbaciti i jedno i drugo jer i sama pijem terapiju ali to su samo pomoćna srestva a problem o kojem pričam,znači misli se o jednom dugotrajnom rješenju a ne o onom:drži vodu dok majstori ne odu...ta rješenja postižu(to je jedino što je već 50 godina prihvaćeno u svijetu i ko dokaže činjenicama a neki8m vrlo rijetkim slučajevim,treba prodati to kao patent i nominirat se za Nobelovu nagradu...nego da se vratim na ta tri jedna dugoročna rješenja(koja su takođe nemnoguća u slučaju ne maksimalnog i bezuvjetnog prihvatanja i zainteresovanosti osobe koja se liječi):
---KOMUNA
---PROGRAM ANONIMNIH NARKOMANA
---OZBILJNA,KVALITETNA I DUGA NEUROPSIHOTERAPIJA KOJA JE PROPRAĆENA LIJEKOVIMA,EVENTUALNO I BLOKATORIMA.
rajouno

Post by rajouno »

slazem se da se lijece mora bazirati na necemu,mora imati cvrst temelj-sad da li je to psihoterapija ili komuna ,to zavisi od situacije i ovisnika!jer bilo kakvo drugo mlataranje i zamajavnje se prije ili kasnije zavrsi NEUSPEHOM.
PER ASPERA AD ASTRA...
zvrky

Post by zvrky »

Nije uvek manipulacija u pitanju. Ti bi svaku rec prevela kao manipulaciju sve dok ne kaze ok kriv sam i ajde idem kod psihijatra ili u komunu,ja ne bi rekla da se uvek radi o manipulaciji.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Modesty

Post by Modesty »

jedan od glavnih razloga zašto ja ne ne komuniciram sa tobom zvrky je upravo to što ti kod drugih uvijek znaš šta nije a nikad da čujem šta je,kako ti to vidiš,koje je tvoje mišljenje i eventualno rješenje za neki problem a ne samo podržati ili negirati tuđe...koja je svrha toga...pa da,rekla si mi da se ti ovdje samo zezaš!
deks-

Post by deks- »

zajebi filozofilu,beba je pogodila u centar
cokapeace

Post by cokapeace »

Ma,Mod je počela mnogo da nam filozofira..psihologija i pedagogija...uf... :wink:
slažem se -Beba je pogodila u centar!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
chloe_clo

Post by chloe_clo »

pozz.sta ima ljudi.
kod mene sve po starom.
danas sam dozivio jos jedan brodolom u nizu.heh
postao sam nekako prazan i zabrinjavajuce bezosecajan,
ljudi da samo znate kako se sugavo osecamm,stalno mi se place.
stvarno neznam sta da radim vise.ovog nacina mi je dosta vise.izlazu vidim ali mi je isuvise daleko.
razmisljam da u ponedeljak odem do nekog lekara i zapocnem lecenje kako treba.
nema veze i ako se izofiram,samo da bude delotvorno. i to bi bilo to za sad,pa se cujuemo opet.
pozdrav i do tipkanja!!!
zvrky

Post by zvrky »

Da zezam se uglavnom,jbg doslo vreme da se zezam stacu.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
cokapeace

Post by cokapeace »

Čovek,u svakom slučaju javi kako ide i šta si rešio...
A vas dve -pauza!
Mod,prestani da mudruješ toliko....
nikad da čujem šta je,kako ti to vidiš,koje je tvoje mišljenje i eventualno rješenje za neki problem a ne samo podržati ili negirati tuđe..
-NISI DOBRO SLUŠALA,čula bi da jesi.Meni je Zvrks mnogo pomogla kad sam se pojavila ovde kao "u nebranom groždju" upravo tim svojim savetima..a od tebe draga ne možemo da stignemo na red za savetovanje u zadnje vreme...
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
MAKI

Post by MAKI »

Dajte ljudi nemojte se prepucavati ovde...! Sta je to sa svima vama....? Da nije pun mesec...? :roll:
Post Reply