ZVRKY

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

maxlo

Re: ZVRKY

Post by maxlo »

Sa malim zakasnjenjem.....Zvrx srecan ti rodjendan bre..........budi mi dobra,zaljubljena i sve sto uz to ide........
Ziveti u harmoniji sa zakonima univerzuma je put ka najvecem zadovoljstvu
zvrky

Post by zvrky »

Hvala vam ljudi,provela sam se onako kako sam i zamislila,u svojoj kuci sa svojim prijateljima i porodicom...nista lepse nema... :smt026 :smt026 :smt026 :heart:
Pa sretaaannn rodjosss Zvrky! Zelim ti da se fino provedes i da nam ostanes tako fina jos duggooo dugo :)
Naravno da hocu ja sam uvek fina hehehe cmok zono nisam te dugo videla (citala) PDT_Love_01
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

sutra

Posle dugog i dubokog razmisljanja,dosao sam do veoma zanimljivog zakljucka.
Iako se svetsko stanovnistvo meri milijardama,s hiljadama raznoraznih religija,jezika,filozofija i kultura,zapravo postoje samo dve vrste ljudi.
Tu su oni koji su sigurni da svet neumoljivo srlja pravo u pakao, i oni koji veruju da najbolje tek sledi.
(Istini za volju,postoji i treca vrsta,a to su oni koji veruju da je irski folklor najvisi oblik kreativnog izraza,ali o takvima zaista ne bih da pricam.)
Ne treba biti genije pa shvatiti da zivimo u opasno i nesigurno vreme.Pa dovoljno je da ukljucite tv ili uzmete dnevne novine, ili cak da samo pogledate kroz prozor.
Nije bas lep prizor,zar ne?
Najbolji prijatelji i dojucerasnji saveznici odjednom pocinju da se hvataju za gusu,a cak i najstabilnije firme gube tlo pod nogama.
Svi znamo da neduzne prolaznike napadaju u po bela dana,ali da se losi momci uvek nekako izvuku.
Kao da iza svakog coska cicu po jedan sebicni skot koji potajno pokusava da vam pokvari zabavu,izludi vas i da vam,prosto receno,zagorca zivot.
Da ne pominjem nadobudne prodavacice,krofne s previse secera u prahu,nepodnosljivo duge steperske tacke usred omiljenog starog mjuzikla,i dramaticne zakasnele efekte opasno autenticnog meksickog cilija,koji postaju deset puta gori kad shvatite da vise nema javnog klozeta s ispravnim vratima.
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Od gorusice je, naravno, jos gori dusevni bol.

Iako nas stalno ubedjuju kako je mnogo ribe u moru,svi mi veliki deo zivota provedemo u fizickoj ili emocionalnoj osami i potpunoj usamljenosti.

A kad pozelite da se ususkate uz nekoga ko je,reklo bi se,bas po vasoj meri,shvatite da taj toliko glasno hrce da su vam potrebni titlovi za sopstvene snove :).

E ne da vam se da pobedite i tacka!

Ako se obratite profesionalnim pticama zloslutnicama,one ce vam reci da to jos nije ni pola muka.

Kazu da nikad nije bilo teze,a da to nije nista spram onoga sto dolazi.

Stalno ponavljaju kako zlo uvek vreba-na ulici,s drveca,iz medija,u vazduhu,iz vode,iz stekera,pa cak i u fioci za carape- i da nestrpljivo ceka da vas zaskoci kad najmanje ocekujete i zarije svoje otrovne zube tamo gde ste najosetljiviji.

I jos kazu da na svakoj firmanjskoj proslavi Nove godine neko mora da padne u iskusenje da uradi ovo !

"Ovo je kraj sveta!",vape oni."Nema nam spasa!" E mene sad strasno zanima zasto ti ustogljeni mudrijasi-ako vec veruju u sve te strahote kojima nam prete-ipak i dalje zive?

nastavice se... :D
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Dobro,priznajem da uopste nije toliko lako umreti od gusenja hranom kao sto to mozda nekome izgleda, a bio sam iznenadjen i kada sam otkrio da prekomerna kolicina mekinja ne moze ubiti coveka,ali da zato vrlo lako prelazi u naviku.

Srecom, sredstva za vadjenje iz cabra, zahvaljujuci savremenoj tehnologiji,dostupnija su i jeftinija nego ikada.

Naravno,ako vam zivot zaista izgleda toliko jadno i besmisleno,navratite do ocnog lekara,pa pogledajte jos jednom.

Videcete da cak i u najstrasnijim okolnostima uvek postoji mrva lepote i nade.

I da uvek ima nekoga ko je spreman da pomogne onima koji to zatraze!

Uvek je tu neko na koga mozete da racunate.

I milion onih posebnih trenutaka koji vam za tili cas razveju sve brige s lica,a traze samo nekoliko minuta vaseg vremena. :)

Osim toga,romantika jos nije izumrla. Stavise,nikada nije bilo toliko profesionalnih ucitelja tanga.

Sanse da u dzakuziju dozivite neocekivano prisno poznanstvo vece vece su nego ikada pre.

Mozda sada ne razmisljate tako,ali mudrost koju sticete u lepim i teskim trenucima moci cete kasnije da podelite s nekim,cime cete svet uciniti bar malo boljim mestom od onog koje ste zatekli.

Iako smatram da je zivot neuporedivo bolji od one druge mogucnosti,svestan sam da ne tece uvek med i mleko.Ponekad ume da bude toliko gadno da vas mozak zaboli kad samo pomislite sta vas ceka u naredna dvadeset cetiri sata.

Stoga nije ni cudo sto se od razmisljanja o buducnosti mnogi uznemire i pomalo snevesele,a neki se cak oduzmu ili unervoze.

Kenjkavaca i gundjala ima na pretek cak i u najtezim trenutcima,ali potpuno je neverovatno koliko se razlicito ljudi ponasaju kad se suoce sa neizvesnoscu.

Neki se na prvi pomen nevolje izbezume.

I zavriste: "Nebo se rusi! Nebo se rusi!"

Ali kad ih malo pritisnete i zatrazite cvrst dokaz za to,oni nemaju bolji odgovor nego : "Rekla mi je pticica."

Izgleda da se takvi nikada ne zapitaju koliko su pouzdani izvori informacija doticne pticice.

Tu su i oni koji povazdan trube kako nisu zabrinuti i koji uvek sve znaju najbolje,ali nocu,kad ostanu sami i kad se svetla pogase, mozda je bash njih najvise strah.
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Mnogo je i onih koji su,ma sta im vi govorili,potpuno uvereni da je buducnost izuzetno opasno mesto. Takvi svaki dan docekuju spremni da se odbrane od milion opasnosti,sve dok ne postanu gadni,ruzni i okrutni kao svet koji su zamisljali.

I najzad tu su oni koji iskopaju emocionalno skloniste i zavuku se u njega.Misle da ce iza dovoljno zidova uvek biti bezbedni. Ironicno je to sto ovim ne odvajaju svet od sebe,nego sebe od sveta.Mozda ce uspet da izbegnu po koju nedacu u zivotu,ali ce i propustiti sve one divne trenutke koji cine zivot lepim,a to ima smisla koliko i da sami vezbate "bacanje koske".

Mnogo vam je pametnije da navucete najhrabriji osmeh kojim raspolazete i priznate sebi da niste centar sveta i da uvek postoji nesto sto ne znate i na sta ne mozete da uticete.

I zato,kad jednostavno nije vas dan i kad vam sve izmice kontroli,a to se svima desava s vremena na vreme,mnogo je delotvornije i zdravije zavaliti se i uzivati u besmislu trenutka.

Nije to nuklearna fizika.Treba samo malo zdravog razuma pa da se odusevite sumanutom cinjenicom da zivite na planeti s bar sest stotina razlicitih vrsta sladoleda.

Umesto sto mi se tu mrstite jer ste probali ogavni "atomski sorbe od limuna s prelivom od sladica".

Isto tako zaista nema svrhe razbijati glavu namerama belosvetskih zlobnika.

Onima koji iznevere i povrede druge zarad sopstvenih ciljeva to se obicno olupa o glavu i gotovo uvek dobiju ono sto su i zasluzili.

Drugim recima,dobro je imati podrsku,ali je unajmljivanjetelohranitelja zaista preterivanje!

Jos jedan razlog da se ne plasite sutrasnjice jeste i to sto verovatno niste ono sto jedete,vec ono sto volite.

To znaci da se vasa prava licnost ogleda u svemu oko vas sto vam je drago,kao sto su prijatelji.

Zato se i moze reci da je svet oko vas ogledalo. To znaci da imate mnogo vise kontrole nad buducnoscu nego sto mislite,jer cete, ukoliko ste iskreni prema sebi,sami oblikovati svoj svet.

Ovo moze da vam zvuci smisleno,ali i ne mora.Mozda cete reci:"nije nego!A odakle onda u mom svetu toliko ruznih stvari koje uopste ne zelim?" Dobro pitanje, na koje cu ja,mada znam koliko to ljude nervira,odgovoriti pitanjem:"A sta vi zelite?"

Znate,na svet oko nas,bili mi spremni da to priznamo ili ne, i te kako utice ono sto volimo i zelimo. Na primer,svi mi cesto tvrdimo kako zelimo da budemo srecni,a zapravo prizeljkujemo novac.

Kazemo da zelimo duhovno uzdizanje i dosezanje visih nivoa razumevanja,a u stvari trazimo laka resenja.

Pricamo kako zelimo ljubav,neznost i poverenje,a najradje bismo razuzdani,strastveni sex.

Tvrdimo kako ceznemo da nas prihvate onakve kakvi jesmo, a zudimo da budemo bar malo glamurozniji,malo vitkiji i malo cvrsce zadnjice.

Sto jedan mudar covek jednom rece: "Majku prirodu ne mozes prevariti."

Ima stvari na svetu koje se prosto ne mogu poreci.

Sila teze vas uvek vuce nadole,belgiske cokoladice idu pravo u zadnjicu,a proveravanje prstom jesu li kolaci peceni obicno mnogo boli.

Osim toga,morate dobro paziti sta zelite,sebe ne mozete tek tako slagati. Ukoliko niste iskreni u pogledu svojih zelja,povredicete bliznje,a sebe pogotovu.

Dobro razmislite do cega vam je najvise stalo.Sta vas uispunjava zivotnom radoscu? Sta zaista zelite da postignete za ograniceno vreme kojim raspolazete? Sta ce biti vasa licna zaostavstina?
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Ali nemojte sve vreme da snatrite o buducnosti, jer je danasnjica kljuc sutrasnjice!!!

Ma koliko genijalni bili vasi odgovori na vazna zivotna pitanja, daleko je vaznije da razbijete strahove i sumnje koji vas koce i da preduzmete nesto.

Budite svoj najvatreniji navijac.

Ucinite nesto sto ranije niste smeli, zivite za trenutak !!!

Naravno,imajte u vidu da necini najveci san moze biti vas najgori kosmar.

Stoga sledite sopstveni put, korak po korak,kud god da vas odvede.

Zivot nije ni trka ni nadmetanje,ali ni dosadni autoput bez izlaza,kojim morate doveka da se klackate.

Prihvatite nepredvidljivo i tragajte za onim sto vas nadahnjuje.

Zastanite da se malo divite pogledu.

Cinjenica je da cete se jednog dana,umesto da se probudite i podjete na dorucak,obreti u dugom,mracnom tunelu na cijem vas kraju ceka divna svetlost,i da ce to biti kraj puta.

Cisto sumnjam da cete tada,dok vam zivot bude promicao pred ocima,razmisljati o novcu koji ste stekli,kilometrazi koju ste nabili,nagradama koje ste osvojili, o svom skupom automobilu i vrednosti akcija,ili pak broju pojavljivanja u novinama.

Naprotiv,verujem da ce vam najvazniji u zivotu biti poljupci,noci koje ste proveli zadivljeno zureci u zvezde,smesne slike koje ste napravili u snegu,prve kapi letnjeg pljuska koje ste hvatali jezikom,i trenutak kad vam je neko poseban sapnuo "volim te."

Ne tracite sadasnjost brinuci o buducnosti.

Ona ce pre ili kasnije doci. Casna rec.

U medjuvremenu,glavu gore i put pod noge,pa sledite svoje srce cak i nakraj sveta.

I dok ste na tom putu, ne zaboravite da je svaki dan dragocen poklon.Ako uzivate u njemu takvom kakav je i trudite se da ga iskoristite najbolje sto mozete,onda cete,verovali ili ne,doboti jedan predivan poklon.

sutra
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
komsije

Post by komsije »

dobra si zvrki.lik si stvarno.
``zli razgovori,kvare dobre obicaje``
zvrky