PRIČA IZ SLUČAJ GRADA

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
amyna

PRIČA IZ SLUČAJ GRADA

Post by amyna »

VJEROVALI ILI NE NAPISALA SAM OGROMAN POST ALI KAD SAM TRIBALA KLIKNIT POŠALJI ,VEZA MI PUKLA (SPAJAM SE BEŽIČNO ,PREKO HOMEBOX-A) I ODE SVE U VITAR ....
MOJ PRVI DŽOINT JE BIO SA 14 GOD. I NEKOLIKO GODINA LUDOVANJA NA TRAVULJI I SHITU NITI PAMTIM NITI JE BITNO , BITNO JE KAD SAM SA 18 SVJESNO UŠLA U PRIČU SA HEROINOM . ŽIVIM U GRADU KOJI JE BIO I OSTAO NAJEKSPONIRANIJI U PROBLEMU NARKOMANIJE , ZATO I JEST GRAD SLUČAJ . DAVNO JE TO BILO KAD JE DENA DOKIĆ(ŽIV JE I DAN DANAS) I EKIPA OBOJALI PERISTIL U CRVENO (!) , MISLIM , PERISTIL KOJI JE SPOMENIK NULTE KATEGORIJE . TO JE ISTO KA DA NETKO OBOJA AKROPOLU .
ŽIVILA SAM U NEBODERU U KOJEM JE U NEKE DVI GODINE BILO 20-TAK SMRTI POVEZANIH SA HEROINOM , ŠTO OVERDOZ , ŠTO MIŠOMOR KOJEG SU DILALI KAO HORS , ILI SVJESNO SKONČAVANJE ŽIVOTA UZ DOP...
MENE MOJI IZBACUJU IZ KUĆE A JA PRONALAZIM NAČIN DOLAŽENJA DO NOVACA DŽEPARENJEM ,ALI USKORO MORAM BJEŽAT ,ODLAZIM U MILANO .... MEĐUTIM , ČOVJEK KOJI ME VOLIO DAO SE U POTRAGU ZA MNOM I TAMO ME PRONAŠAO , OPET USPJEVAM POBJEĆI I KRIJEM SE U ZAGREBU . DOLAZIM U KONTAKT SA JANJEVCIMA ,MALO DILAM , OSNIVAM SVOJU FIRMU , RADIM SA ČEKOVIMA ,KARTICAMA ....
NAJGORA SU BILA JUTRA , OKO MENE KRVAVI ŠUGAMANI , IGLE SVIH VELIČINA , ŠPRICE SVAKOJAKE , OD AMERIČKIH , DO STAKLENIH -BOLNIČKIH , IPAK , DOZNALA SAM DA IMAM HEPATITIS B I C ....PA ŠTA , NIJE AIDS ....
SEX MI NE PADA NA PAMET , TRI GODINE NEMAM MENSTRUACIJU , 49 KILA U MENI ....
KAD SU ME OSUDILI NA GODINU I PO POŽEGE , DOVELI ME U VUKOJEBINU , NA -30 , STABLA SU UZ GRMLJAVINU PUCALA OD LEDA , A MENI DUŠA ZA MOJIM GRADOM ....
PROĐE I TO , JA NASTAVILA PO STAROM , VRATILA SE , ALI PRIJATELJICE SADA RADE KAO KURVE PO ĐARDINU , A JA PONOSNA ŠTO ZNAM NAĆ NOVCE SAMA , UZOHOLILA SE , OKRETALA GLAVU OD NJIH , A ZNAM , ZNAM DA SAM I SAMA BOLESNA I DA JE PITANJE DANA KAD ĆE ....
ČOVJEK MOG ŽIVOTA ŽELI DA SE SKINEM , VODI ME U OPATIJU NA LJETOVANJE , BJEŽIM 5 DAN ....
NAVUČENA , U STRAHU OD OZBILJNE VEZE , BOLJE MI JE SAMOJ , IMAM HEROIN KOJI NIKADA NE OSTAVLJA ....
MALO , PO MALO , POČINJU PREGOVORI SA FAMILIJOM I MALO PO MALO OD PRIČE O VRIMENU DOLAZIMO DO DROGE ...
SAZNAJEM DA SAM TRUDNA , ALI I DA JE ČOVJEK MOG ŽIVOTA BOLESTAN , IMA RAK PLUĆA ....LOM.... MOJI STAJU PRVI PUT UZ MENE I - ŠTO GOD ODLUČIŠ MI SMO UZ TEBE - .....TAD SAM UČINILA ONO ŠTO JE TRIBALO
ALI , ŠTO SAD ???
...JA SAM ZADNJI ROMANTIK NA OVOM SVIJETU ŠTO SE SPORO KREĆE I ČEKA KRAJ...
selma

Re: PRIČA IZ SLUČAJ GRADA

Post by selma »

Amyna...
znam ...kada okrenes se iza sebe vidis samo porusene mostove i gradove i vidis masu stvari od cega di dodje da pozelis da se nisi rodila i ko zna sta jos...
to je samo jedno brdo koje ti trenutno izgleda neprelazno i ogromno i ti mozda polako ostajes bez snage...ali vjeruj mi nije..znam kako je,jer je to nesto sto je i bilo iza mene...svakom njegov problem izgleda kao najveci...ali koliko god ti bilo tesko i kroz stagod da prolazis...znaj da postoji izlaz.Mozda je taj"izlaz" tebi samo izlizana fraza koju ti svi ponavljaju,a ti ga bas nesto ne vidis...ali on je tu...
Svi smo mi krivili Boga za to sta nam se desavlo..."da me on voli nebi dozvolio to,to i to",ali ...ja znam da te nije ostavio...mozda izlaz trebas potraziti na drugom mjestu...
Da li si razmisljala o komuni?Nije strasna...vjeruj
Puno te pozdravljam. :lol:
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
amyna

Post by amyna »

Ne ,ne razmišljam o komuni jer mi je puno toga na kocki . Mnogi ne znaju za taj dio mog života , ne zato što se ja stidim , nego sam se osvjedočila da je bolje po moju djecu i na koncu , za mene samu, da šira okolina ne zna kroz šta sam sve prošla . Ni moj muž ne poznaje taj dio mog života , zašto i bi ? Pa nisam ja to , NISAM JA U DUŠI ĐANKI ,.....krivo rečeno , ili ne .....
Kako sam se ostavila prvi put , tako ću i sad . Mrzim kad se i narkomane ukalupljuje , nismo svi za komune ili nešto slično . Uostalom , imam obaveza prema svojoj familiji i ovu bitku uistinu moram odradit muški (nek sam žensko).
U svakom slučaju , hvala , dobrih želja nikad previše
joesspappa

Post by joesspappa »

amyna wrote: Ni moj muž ne poznaje taj dio mog života , zašto i bi ? Pa nisam ja to , NISAM JA U DUŠI ĐANKI ,.....krivo rečeno , ili ne ... Kako sam se ostavila prvi put , tako ću i sad . Mrzim kad se i narkomane ukalupljuje , nismo svi za komune ili nešto slično .
DOBRO KAD TI KAZES TAKO, AJD DA TI VERUJEMO, A?
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
netko

Post by netko »

zaustavi se.... i ne planiraj, nego radi s mislima....
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
amyna

Post by amyna »

joesspappa , moram samo jednu rečenicu da ne ispadne skroz krivo protumačeno . Jesam đanki , ali to me ne određuje kao čovjeka , i Bogu hvala , imala sam vrimena saznat mnogo o sebi kao o osobi . Muž ne zna jer nikada nije bio u tom điru , i ne želim da ga umaram prošlosti koja mi nije donila ništa dobro. Zajedno odgajamo djecu koja i ne naslućuju sa čim se ja borim , a da ne poduzimam ništa , jesam . Baš danas naručila sam se kod psihijatra , pa ..... kod nas je malo zeznuta situacija , odmah se obavještava socijalna služba i .... zbog svega toga , moram stvarno pametno i sa što manje buke i potresa sebe dovest u normalu.
saša-ex

Post by saša-ex »

Splicanka,a?
SAMO CEO ŽIVOT...
amyna

Post by amyna »

saša-ex , je , splićanka koja nie tila na domestic stranice , nego malo dalje , da me se ne pripozna....ali nije ni to bed , bed bi bio kad bi mi se ex-ekipa javljala ....Ovako , mogu otvoreno iznosit dvojbe,zablude,ili čvrsta mišljenja vezano uz ove teme . Makar je moja ekipa većina umrla ,ili je po zatvorima , komunama,ili otišli da se ne vrate....ne volim ih sretat jer probude u meni tugu i želju da se išćakulamo .... a kuda to vodi ....
Tebi bih samo htjela napisat da je kod nas situacija mnogo otišla naprijed što se tiče narkomanije , jer Split je bio i ostao sinonim najraširenije narkomanije svih oblika . Trenutno imamo desetak komuna koje djeluju na području Splita. Doktori nisu više kreteni kao nekad kad je mojoj majci rečeno da od mene nikad ništa neće bit i da me izbaci , odvoji totalno od familije , prijavi policiji , traži od njih zabranu pristupa , i da upali sviću za mene jer sam već pokojna .....
Imamo udrugu koja godinama ima program zamjene nečistih pribora i kad je to tek startalo , digla se galama , ali tada je ekipa doktora sa infektologije dala statistike kako u Splitu ima priko 80% zaraženih hepatitisom B i C , pa su to gradske vlasti zdušno prihvatile .
Problem je što se sad sve povezalo , socijalci,doktori , psihijatri , policija .....ne možeš uteć i da oćeš .
saša-ex

Post by saša-ex »

Ranije je Split bio grad sa najvise narkomana u celoj bivsoj SFRJ, da nas je u Hrvatskoj na 10 ili 11 mestu, to je stvarno cudo...Koliko se secam price, tokom devedesetih su najvise napravili roditelji, kojima se valjda smucilo da gledaju decu kako im umiru po ulicama.
SAMO CEO ŽIVOT...
davor

Post by davor »

Vjerovatno su roditelji dosta toga prvi pokrenuli..A Splicani su poceli prvi da odlaze u komune..Ja znam kad sam ja otisao u komunu da su dolazili Splicani koji su vec po par godina bili po komunama u Spanjolskoj i drugim zemljama..
Ustvari skoro svaki splitski danki bivsi ili sadasnji je bio u komuni.To je jedan od razloga zasto su napredovali po tom pitanju..
Ali joj Amyna bilo vas je dole ovisnika koliko hoces..Ja sam nedavno bio u Sp.i pola Splita sam sam sebe iznenadio da pola Splita poznajem,ljudi me zovu na ulici kao da sam u Sarajevu,a sto je najsmijesnije sve te ljude znam iz komune..
Ali hvala Bogu da je sad dole situacija stvarno daleko bolja,sreo sam neke ljude koji su stvarno dobro i koji zive normalne zivote bez droge i gluposti,stvarno me to ohrabrilo..
Najbolje stvari u zivotu su besplatne!
Locked