moj novi topic

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

joesspappa

Re: moj novi topic

Post by joesspappa »

saša-ex wrote:Ali ti mu odmazes i u stvari postajes njegov saucesnik u drogiranju, kako ti nije jasno. Ti mu ne mozes pomoci ostajanjem, pomogla bi mu samo kada bi otisla...On ce i dalje imati privid kako cela situacije i nije toliko strasna a njemu sada bas treba drugacija poruka-da se sve oko njega rusi i da ostaje sam. Samo u takvim okolnostima moze pozeleti iskreno da se leci. A kako mislis da mu pomognes?
Ovo je verovatno jedina istina... koja se meni dogodila i nemate pojma koliko sam zahvalan svima koji su me ostavili... da se sam sa sobom izborim... i odluchim kako i kuda dalje... Moj najveci strah je bio ostati sam... i onda kad mi se upravo to dogodilo poceo sam da razmishljam drugachije, poceo sam da radim na svom oporavku. Da preuzimam odgovornost
prvo za male stvari, a potom za sve vece i vece. Ja nisam imao podrsku kao sto je ti dajes. Morao sam da se sam snadjem u novonastalim okolnostima. I nikad nisam zamerio sto su ljudi oko mene odlucili da zive svoje zivote. Mozda sam bio i besan i razocaran, ali sada sam zahvalan. I oprostio sam i sebi i drugima. I SAMO SAM U JEDNO SIGURAN. DANAS SE NE DROGIRAM...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
all I need!

Post by all I need! »

Vec dugo pratim sta se ovdje pise i kakvi su komentari na sve ovo, nisam zeljeo nista da pisem ni da odgovaram niti da se pravdam, jer znam istinu, a isto tako znam da svi vi ne mislite nista lose, nego naprotiv, pokusavate da pomognete. Ipak, iako to znam, moram vam priznati da me pomalo i nervira. Na kraju, ipak sam samo ljudsko bice. Znam koliko je tesko vjerovati nekome i znam, da sta god da napisem, da vas necu moci ubijediti da sam cist i da se ne drogiram. Unaprijed znam da cete reci da su to samo "narkomanske petljanije". Ne osudjujem vas, jer bih i ja vjerovatno tako postupio. Ja sam samo tvrdoglavi majmun i kajem se sto se nisam testirao i dokazao to!!! Zato, sada u ponedeljak, odlazim kod Azre, moje ljubavi, da to i dokazem. Ja sam se na kraju i htio testirati, sad kad je bila kod mene, ali, nismo mogli i to ne mojom krivicom, nego greskom moga oca i Azre. Ona to dobro zna, ali nije to napisala... Svejedno, u ponedeljak cu da joj sve dokazem. Ja da sam se poceo ponovno drogirati, ja bih Azru ostavio, jer toliko je volim, da ne bih mogao dopustiti da pati ponovo. Eto, dokazacu ja svima da sam u pravu. Pozdrav prijatelji!
netko

Post by netko »

saša-ex wrote: pomogla bi mu samo kada bi otisla...On ce i dalje imati privid kako cela situacije i nije toliko strasna a njemu sada bas treba drugacija poruka-da se sve oko njega rusi i da ostaje sam. Samo u takvim okolnostima moze pozeleti iskreno da se leci.
na kraju tako nekako dođe
Last edited by netko on Sat Jan 17, 2009 10:25 pm, edited 2 times in total.
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
azraaa

Post by azraaa »

samo naprijed znas da imas moju podrsku!
PDT_Love_07
jana

Post by jana »

Eto,vi vec dugo pratite sta mi ucesnici na forumu mislimo o onome sto nam iznesete ovdje.Ne sumnjam ja da Vi ne volite Azru,ali zasto onda ne polozite svoj zivot u njene ruke,pa da Vas ona malo vodi,dok ne ojacate?Ne mislim ja da ste vi slabic,daleko od toga,ali mislim da ovo navijanje za Azru,ne vodi nicemu ,ako ste Vi u opoziciji,koja nije cvrsto rijesila,sta hoce.
Jeste li se vi nadrogirali jednom,i hoce li vas test biti pozitivan,nije sustinsko pitanje ovdje.Ako se zaklinjete u ljubav,zasto joj se onda smjerno ne pokorite?Pa neka vas testira sto puta u danu?Zar to nije bolje,biti testiran i biti uz Azru,nego citati ove nase postove i biti bez Azre?
Necu vise da govorim po ovoj stvari.Apsolvirano,kako rekao Jossepapa,ovako samo moze ispasti de se devalvira forum i ja sa njim.
azraaa

Post by azraaa »

prestao je kontaktirati sa mnom. razlog je jer ga ja "previse vezem", kako kaze. ko je ovdje lud?
PDT_Love_07
cokapeace

Post by cokapeace »

:goodman: :goodman:
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
azraaa

Post by azraaa »

ma nisam uopste tuzna nego bijesna pa nisam ja glupa ali mozda i djelujem tako jer sam mu rekla da ga volim
PDT_Love_07
Modesty

Post by Modesty »

joesspappa wrote:
saša-ex wrote:Ali ti mu odmazes i u stvari postajes njegov saucesnik u drogiranju, kako ti nije jasno. Ti mu ne mozes pomoci ostajanjem, pomogla bi mu samo kada bi otisla...On ce i dalje imati privid kako cela situacije i nije toliko strasna a njemu sada bas treba drugacija poruka-da se sve oko njega rusi i da ostaje sam. Samo u takvim okolnostima moze pozeleti iskreno da se leci. A kako mislis da mu pomognes?
Ovo je verovatno jedina istina... koja se meni dogodila i nemate pojma koliko sam zahvalan svima koji su me ostavili... da se sam sa sobom izborim... i odluchim kako i kuda dalje... Moj najveci strah je bio ostati sam... i onda kad mi se upravo to dogodilo poceo sam da razmishljam drugachije, poceo sam da radim na svom oporavku. Da preuzimam odgovornost
prvo za male stvari, a potom za sve vece i vece. Ja nisam imao podrsku kao sto je ti dajes. Morao sam da se sam snadjem u novonastalim okolnostima. I nikad nisam zamerio sto su ljudi oko mene odlucili da zive svoje zivote. Mozda sam bio i besan i razocaran, ali sada sam zahvalan. I oprostio sam i sebi i drugima. I SAMO SAM U JEDNO SIGURAN. DANAS SE NE DROGIRAM...

Potvrđujem ova dva topika svojim rječju i krvlju....HVALA SVIM ONIMA KOJI NISI HTJELI VIŠE SUDJELOVATI U MOM PROPADNJA NEGO SU SE IZ NESEBIČNE LJUBAVI SKLONILI OD MENE I TAKO MI OTVORILI OČI.
azraaa

Post by azraaa »

sve vise pocinjem misliti kako ste u pravu pogotovo sad jer vidim da njemu nije stalo do toga sta ja mislim
PDT_Love_07
Post Reply