OVISNOST O TRAMADOLU

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Vlado_M

Post by Vlado_M »

Dope Boy, da se organizuje takmicenja najglupljih postova na forumu, ti bi, bez ikakve sumnje, odnio blistavu pobjedu prethodnim. Odavno vecu glupost nisam procitao.

Doktore pozdrav. Ja imam podosta iskustva sa trodonima, uzimao sam ih nekoliko godina, a znao sam biti i zesce nakacen, ali nisam imao ni problizno tvoj kontinuitet... 100 mg nije mnogo, ali sigurno nije ni malo. Ja sam najvise uzimao po dvije kutije dnevno, ali prosjek mi je obicno bio 10-15 tableta dnevno. Uzimao sam u vrijeme kad sam zavrsavao faks i bio totalni kokuz i bio uzasno umoran od ganjanja para za dop... Prica o epi napadima od uzimanja je pretjerana, ali ima nesto istine (ja sam imao tri cetiri). Epi napadi se eliminisu ako se trolovi kombinuju sa bendzosima, barem sam tako ja radio... Sto se tice krize, pravo je zajebana. Nije teska kao heroinska, ali prokleto dugo traje. Ne znam kako to ide kod drugih, ali ja sam se bukvalno gusio od kasljanja i kihanja, a stopala su mi gorila. Sjecam se i grceva i glavobolje (ona me je najvise jebavala)... Iskreno, ne vjerujem se da sam je ijednom skroz prelezao, obicno sam se sa trolova skidao heroinom... Za tebe bi bilo najbolje da potrazis strucnu pomoc (bio zdravstveni radnik ili ne, tesko da mozes sam). Kad sam ja smanjivao doze, obicno sam skidao po jedan trodon svakih 5 dana dok se ne spustim na 3-4 dnevno. Sa toga se nikako nisam mogao skinuti... A ovisnost je uzasna najvise zbog toga sto treba mnogo vremena da trodon pocne raditi. Sjecam se kako sam navijao sat da zvoni u sest. U sest se dizao i gutao saku tableta, pa se vracao u krevet i cekao da pocnu raditi... Nakon pola sata ustanem i sprovodim standardnu pripremu za posao, brijanje, shoranje, oblacenje i to... U to vrijeme sam bio pravi zombi. Uzasna stvar.

Mozda ti ne bi bilo lose da se svedes na 30 mg dnevno postepenim skidanjem doze, a onda pokusavas odraditi ostatak tecnim. Lakse je skidati kapima... Ali, kontam da je u tvom slucaju najveci problem ta dostupnost.

Kako bi sebe mogao onemoguciti da ih nabavljas ?
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Pade mi na pamet jedna odvratna nus pojava uzimanja trodona... Imao sam ranice u uglovima usana. Je li se tebi to dogadjalo ?
saša-ex

Post by saša-ex »

Fizicka kriza se, kao sto si i mogao procitati, malo razlikuje od heroinske ali mislim da lečenje treba da bude potpuno isto.
rajouno

Post by rajouno »

i da jawljaju se ranice,ja i sad imam ponekad upaljen taj dio u uglu usana..jednostawno pukne koza i peche...a tek ono bijelo prije,fuuuuj
PER ASPERA AD ASTRA...
Post Reply