kako da se okanim sub-o-fuckn`-igla-texa? S.O.S help please

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

kron
Posts: 10
Joined: Tue Jul 25, 2006 8:36 am

Post by kron »

glavobolja, bol opcenito, bol u ledjima, bol u nogama, umor, nesanica, groznica, znojenje i simptomi povlacenja su veci u velikim dozama subotexa. probaj smanjiti i vratiti se na jezik! skupi se, uhvati nekoga istomisljenika da te razgovori mogu umiriti i pobjegnite negjde na neko vrijeme. pronadji strpljenja i snage da se skines sada sa igle.

razmisljala da probas antagoniste [naloxone je u subutexu] zajedno sa subotexom? uzmes u 1/4 doze subotexa i trebalo bi da imas isto kao suboxon. pomoci ce ti da te prestane vuci na visoke doze.
User avatar
eesma666
Posts: 6
Joined: Tue Jul 24, 2007 8:01 pm
Location: sarajevo

Post by eesma666 »

ti si se malo zbunio..nalokson je u suboxonu, a odakle mi nalokson...to nije naltrexon, znaš..slično je al nije isto (naltrexon je blokada-nalorex) a nalokson koji je u SUBOXONU se daje samo intra-venozno kad izvrne neko pa kad ga reanimiraju i ne postoji u čvrstom obliku samo u ampuli i nemože se nabavit kao nalorex..kontala sam ja dvno suboxon sebi smješat al nije to tek tako...treba izvuć iz subtxa agoniste koji već postoje u blokadi, jer i subtx ti je parcijalna blokada..pola je agonist a pola antagonist opijatnih receptora u mozgu,al ne onih na koje ide hors il metadon već su ovo pravo specifični receptori, zovu se mi i kapa opijatni,jedan agonist a drugi antagonist...kontaš li išta..tako ako bi se mješale dvije blokade (naltrexon i naloxon) u istom omjeru, znači dva antagonista a vamo bi mi trebalo duplo više agoniste (subtxa).to se nikako nemože izvest bez laboratorije..kontaš..jer se pravo može omać kontroli ako ne izračunaš dobar omjer..nauči razliku: naltrexon i naloxon i kao i subutex i suboxon.
User avatar
saša-ex
Posts: 1907
Joined: Sat May 06, 2006 9:55 am
Location: Beograd

Post by saša-ex »

Vrati se na dop, a posle toga kreni na neko ozbiljno lecenje. Bar sam to ja radio kad god bih se navukao na metadon, nije mi se stvarno dalo da kriyiram po tri meseca.
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Post by sunrise »

koliku dozu si danas pocuclala? mozda ti je bila premala? Ovdje kazu da je neka pocetna ok doza 8mg, sto ti dodje ili jedna velika pils ili 4 male. Okus? Ja sam mjesecima kukala kako mi se gadi ta kemija u ustima ali kako sam smanjivala dozu sam se i nekako navikla.

Bas me zanima stvarno koliko si ga uzela? ako si se rokala isad uzela 2mg normalno te nece raditi

Dobrodosla i javi se
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
kron
Posts: 10
Joined: Tue Jul 25, 2006 8:36 am

Post by kron »

uh upravu si, mislio sam na suboxone kad sam pogresno napisao subutex :]. naloxone jeste valjda ok cim su ga mozgovi ubacili sa subutexom, ja ne znam ni koji omjer ni da li je uopste ok probati bilo sta drugo osim nalaxona zbog razlicitih dejstava i mogucih komplikacija. sama znas koji ti je sad rizik uzimat bilo sta pored toga jer ce se prepvaliti i isprziti pogresnim dozama. i zao mi je sta kazes za naloxone, ima potencijal za siru primjenu osim da ljude spasava od krajnjeg suda. ali valjda su po tvojoj prici momci u bijelim kaputima zadrzali sebi pravo da to samo oni strucno primjenjuju i da te sutaju pod njihovim nadzorom... jebiga.

znam za afinitete bupa djelovanjem na mi i k receptore sa svojom polu-agonist, polu-antagonistickom prirodom kako na koji receptor. sama najbolje znas, pogledaj to iz perspektive: 1) krize su lakse na bupovima, daleko od meta ili dopa i nemoj da ti padne na pamet da zajebes tokove logike i vratis se unazad 2) znas sta uzimas i imas kontinuitet dozama i time ti je omoguceno da se polako skidas i kontrolises 3) pod jezikom ce ti biti sve lakse i bolje vremenom.

skupi snage i volje, odbaci iglu. zdravije je, bolovi su manji i mozes napokon poceti da uzivas, sama znas da nema smisla sta sad radis.
User avatar
Bezze_Sa
Posts: 69
Joined: Tue Jul 26, 2005 1:31 pm
Location: Sarajevo
Contact:

Post by Bezze_Sa »

A zadnji put kad sam posjetio forum, svi su subutex dizali u nebo a metadon gazili... kao nema sanse da se subom nakačiš ovo - ono, dok metadon najgori.... Drago mi je što se neko konačno javio i rekao istinu... Ipak ni subutex nije zlato kao što se pričalo prije !!!!

Odmah da se razumijemo, svaki lijek, ma koji da je... (za skidanje hocu reci), ima svoje mane... ja sam prije dok se sub. dizao u nebo, kao skineš se za par dana ovo-ono... naj naj... smijao na to... Izgleda da je tad u modi bio, sad je ibogain... što stvarno nema veze sa lijekovima...
Ja sam čuo da sekte po USA koristile ga.... a i smiješno bi bilo kad sam pročitao kako ide procedure sa njim... isto ko sa filma kad isjeruju sotonu iz čovjeka!!!??? Smiješno
Ljudi ba, nema tog čarobnog štapića koji će sve srediti za čas... nemojte se zavaravati... Psiha je 99% najbitnija, i ako se neko ubijedi da se može skinuti sa nečim, on će se i skinuti (primjer: adam* - lik se skinuo Xanax-om za 2-3 dana i limunadom. Mislim svaka čast :) XaXaXa :) Lolčina nane mi...
User avatar
TLUDNAVA
Posts: 20
Joined: Wed Apr 18, 2007 7:33 pm

Post by TLUDNAVA »

Ama Bezze Sa , nije to fazon .Fazon je sto stalno svi ali konstantno svi napadaju Metadon a isti taj Metadon spasio hiljade života.
Smiješno i ja majke mi ovo smatram smiješnim!!!!!!
User avatar
Bezze_Sa
Posts: 69
Joined: Tue Jul 26, 2005 1:31 pm
Location: Sarajevo
Contact:

Post by Bezze_Sa »

Hahaha još kad sam pročitao da se lik "skinuo" sa Xanaxom (tj. anti-depresivom) i limunadom... e onda stvarnoooooo :) heheheheh ... Mislim u pravu je u neku ruku, njemu naravno ne treba metadon.... ni u kom slučaju!!!!!
User avatar
saša-ex
Posts: 1907
Joined: Sat May 06, 2006 9:55 am
Location: Beograd

Post by saša-ex »

Metadon ne spasava zivote! To je govno sa odlozenim dejstvom.
User avatar
Bezze_Sa
Posts: 69
Joined: Tue Jul 26, 2005 1:31 pm
Location: Sarajevo
Contact:

Post by Bezze_Sa »

Kako kome haveru.... kako kome...
Neki doooobro zaglave, da jedino hep im (naravno ako hoce da se skinu) pomogne, i vremenom mozak drukcije radi.... psiha se malo popravi...

Znam ima podjeljenih misljenja, ali za skidanje na najjednostavniji nacin i naravno najbezbolniji je metadonska terapija... pod uslovom da se dozira od strane doktora koji isto prati stanje svakodnevno....
Post Reply