moj novi topic

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

azraaa

Post by azraaa »

ej raja dobila sam pismo! od njega! ali ga je pisao jos u komuni i poslao kad je stigao u bih ( gledam po datumima i stambilju na pismu ) znala sam da mi je pisao tam neko pismo, rekao je bio. nista posebno ne pise, nako da me voli i to i da nema namjeru ostajati 2 godine koliko sam ja to trazila od njega. opet je bilo izljeva emocija i to je mene naravno jako uzburkalo...ali nisam odreagovala, nisam ga nazvala i divim se sama sebi. a htjela sam, da ga smao jos jednom pitam da li stvarno nece da ide u komunu i bori se za mene. ali nisam. zna on moj stav prema tome nemam ja njega sta zvati. jes mi tesko, ali necu da ga zovem.
PDT_Love_07
azraaa

Post by azraaa »

aha da napisem joesspappi, ma dobro spavam, sta cu, nisam ja ovisna o njemu. jos malo pa na posao, pa na fakultet, ceka me brdo ispita, tako da imam i preko glave sta da radim. sad jos dan-dva odmora i onda pocinje ludnica opet. da volim ga, samo necu sebi da ugrozavam zivot zbog njegove kratkovidosti. volim ovaj zivot toliko da ga ne bih ugrozavala.
PDT_Love_07
sarrah

Post by sarrah »

Bravo draga!!!
Drago mi je da tako razmisljas...Samo si ti sama sebi na prvom mestu!
Slazem se da bi trebalo bezuslovno voleti i biti spreman da sve ucinis za nekog koga volis, ali samo pod uslovom da je ta bezgranicna ljubav obostrana!
Verujem da te iskreno voli, mozda je i on sam svestan koliko te je razocarao pa ti se zato ni ne javlja! Mozda zeli da prodje neko vreme da ti dokaze da moze sam da uspe....Sve je to jedno MOZDA...
Sve sto je bilo do tebe i sto si ti mogla da ucinis, uradila si...
Drzi se i ako ti je potreban razgovor, znas gde mozes da me nadjes!!!
Every star in the sky
tells us how
and shows us why
we must all
give universal love
cokapeace

Post by cokapeace »

Sarrah...slažem se sa tobom..u potpunosti..
Azra..drži nam se ti-samo pozitivno!
kissić
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
STELAMARIS

Post by STELAMARIS »

Draga Azra, da te nesto upitam.

Pade mi jutros na pamet da li si ti o svemu ovome sto prozivljavas razgovarala sa svojim najblizim? Vjerujem da imas majku, oca, mozda sestre i bracu. Mi to ne znamo, nisi nam nista rekla o njima! Nisi ni morala jer ti nisi ovisnik, ti si suovisnik jednog lakomislenog i neodgovornog momka koji jako voli gudru. I oni te sigurno poznaju i vole vise nego svi mi zajedno sa foruma!

Da li si probala razgovarati sa njima o tome, kakvo je njihovo misljenje, mislim da bi ti trebalo biti vazno, jer ako se odlucis da svoj zivot provedes sa tim momkom, tvoja porodica ce htjela, ne htjela biti ukljucena u vas zivot. (Osim ako se odreknes svoje porodice za ljubav prema momku.)

Isto si tako rekla da si spremna cekati ga i 10 godina ako treba. Nadam se da nisi mislila ozbiljno. Evo zasto:

Na primjer, prodje 8 ili 10 godina i ti ga vjerno cekas, pomazes mu, podrzavas i hrabris ga i on poslije tog vremena bude sasvim cist, O.K. covjek kakav se samo pozeljeti moze. Ali, ali, sta ako on nadje neku drugu, zaljubi se, ili ga neka vjestica obrlati (muskarci su cudna i nepredvidiva sorta), a tebe lagano otkaci i jos ti rekne da ti njemu nisi pomagala iz ljubavi vec iz sazaljenja. To se vrlo lako noze desiti, a sta ce onda biti sa tobom?

Da li si ikad pomislila na ovako nesto, Necu da te prepadam, sad ce me pojesti Cokapece i osatali forumasi koji zagovaraju da se zrtvujes maksimalno, da za ljubav nije nista tesko uraditi.

Sad ce skociti forumasi i napasti me da smucujem djevojku i punim joj glavu glupostima. Ma kakve gluposti, sta je desetak godina da nekog cekas, brines se za njega, a on te na kraju sutne, ma nije to nista, za ljubav treba i zivot dati!

Zivjela ljubav, narocito ljubav koja je neuzvracena, pogazena i ponizena!
Zivjela po sto puta, zivjela vjecno!
Sto me ne ubi, ucini me jacim!
Ziv pas vrijedi vise nego mrtav lav!
joesspappa

Post by joesspappa »

STELAMARIS wrote:ali sta ako on nadje neku drugu, zaljubi se, ili ga neka vjestica obrlati (muskarci su cudna i nepredvidiva sorta)
:!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?:
Gospodjo majko, mushko - zenski odnosi vam idu od ruke... mushkarci nepredvidiva i cudna sorta... hehe... a zene veshtice.... hohoho

Pa shta ako nadje drugu, a ostane chist!_!_!????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Halid ili Halid

Post by Halid ili Halid »

...
Last edited by Halid ili Halid on Mon Sep 17, 2007 11:19 pm, edited 1 time in total.
cokapeace

Post by cokapeace »

Izgleda da se ja uklapam u onu sagu o "veštici"..i JEDEM NEISTOMIŠLJENIKE! :-D :D :-D
Ko sme na crtu?!?! :-D :-D :-D

Po (ne znam koji put)kažem : Gdjo Stelamaris -OSTAVITE TU SVOJU OGORČENOST,MOLIM VAS ,PO STRANI...

Niti su muškarci nepredvidiva ,čudna sorta,,...niti su sve žene veštice....samo razmišljamo različitim delovima mozga(čista medicina),i ,samim tim se razlikujemo...a ljubav je niša drugo-do tolerancija,razumevanje ,poverenje (normalno -uz OSEĆANJA) izmedju dve osobe ....a iz vas samo neka ogorčenost progovara...
Šta bih ja trebala onda da kažem -"da su muškarci ZLA ,POKVARENA "STVORENJA""?!~ :-D
Ma dajte!- NIKO NIJE SAVRŠEN ,PA NI VI....UOSTALOM SETITE SE SAMO koliko ste na početku grešili u odnosu prema problemu koji ovde većina nas ima,ili je imala...koliko ja znam niko vas tada nije obeshrabrivao izjavama da su NARKOMANI,UVEK-NARKOMANI,OSOBE ZA KOJE SE "NE TREBA BORITI!"...I tada ste čini mi se pisali o nekom "dizanju ruku"
Pa ,da,...najlakše je "pobeći" od bola ...kukavički izbeći susret sa njim "lice u lice"-znate dobro o čemu govorim..od početka pratim vaše postove,i ne želim biti neuvidjavna,ali,moje reakcije na to što pišete -nisu ishitrene,samo ne mogu da podnesem ljude koji misle da su oni savršeni ...a svi ostali_veštice,i muškarci koji "vam više neće prići!"
Zbog takvog vašeg razmišljanja-JA SE NE MOGU SLOŽITI SA VAMA!

Eto ...SAD MORAM PEŠAKA..OSTALA MI JE METLA NA DRUGOM POSTU! :-D :D :-D :D :-D
POZZ
This must be a bad trip
azraaa

Post by azraaa »

sad svima da kazem, ja da ga cekam i 10 godina-TO JE SAMO MOJA ODGOVORNOST! ja ako to preuzmem na sebe, samo cu ja to da prozivljavam i necu nikoga kriviti za to. ne, ne bih se kajala. on je moja ljubav, on je moj osjecaj, on je moje srce, moj moj moj i samo moj, nosicu ga zauvijek u sebi.
danas me je zvao slao mi je prvo poruke da idemo na more skupa...prvo se nisam htjela javiti a on je zvao zvao i zvao dok se ja nisam javila. htio me je ubijediti da on sve moze jer on to tako jako zeli. rekla sam mu da mu vjerujem da zeli, no nisam sigurna da ima toliko snage da uspije. bila sam otvorena i tako je najbolje. na kraju sam rekla da necu promijeniti svoj stav. ne mora ici u komunu ako nece, ali necu ni biti s njim. neka mi za 6 mjeseci posalje svoje rezultate testova i onda cemo se cuti. a dotad se necemo vidjeti ni cuti. samo cu sa njegovom mamom pricati.dotad neka radi na sebi i bori se. kao da je u komuni. toliko je htio tu drugu sansu od mene. i eto dala sam mu je. ne zelim da ga vidim. izdrzacu koliko treba samo da bude dobro.
PDT_Love_07
cokapeace

Post by cokapeace »

:smt023
This must be a bad trip
Post Reply