Pokushaj lagano objasniti kevi ovo shto prichash ovde, zamoli je lepo, tebi treba pomoc, ali ne mozes nishta bez podrshke... i keva tvoja treba odnosno mora da ide, ako se prihvatila da ti bude saradnik... naime nishta davanjem blokatora nece promeniti... mora i ona da se promeni, da shvati neke stvari, da ih prihvati...
sasvim je normalno da ti dlanovi, ruke, a zatim i celo telo bude uznemireno i znojavo u trenucima dok prichas o sebi, o svojoj loshoj i dobroj strani... nekom temo psihijatru... sve dok se potpuno ne opustish... a za to treba vreme... evo ja npr. posle 3 meseca redovnih odlazaka, mogu i da se zezam na moju temu... opushteno, mada mi uopshte u nekim trenucima nije bilo prijatno... stomak mi se grchio, prevrtala mi se utroba... ali uvek sam na kraju razgovora izlazio mnogo opushteniji i sa novim temema za sledeci dolazak...
Drzi se, nije to nishta strashno... samo napred...POZ
POMOC,PLEASE JER PSIHA ME UBIJA!!!
Moderator: sanela
- joesspappa
to je sasvim normalno. meni je bila takva nelagoda, svaka sekunda tisine mi se cinila kao vjecnost, vagala sam svaku izjavu, ono svakakve paranoje su me pucale. No, s vremenom je spika puno vise easy
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
marko PSY wrote:Provalio sam da me andjeo cuvar maksimalno iskusava a takodje vidim da je JACI od :evil: !!!Naime trebao sam 24-tog da idem na operaciju a 21-og sam se cuo sa docom i malo i kratko sam se razocarao jer mora preko pa mi je rekao da se cujemo oko 15-og avgusta!Nisam bio nimalo lenj vec sam se iste veceri cuo sa psihologom i proslog ponedeljka smo po prvi put keva i ja bili kod nje.Prvog dana je normalna spika oko medjusobnog upoznavanja a od danas idem sam kod nje pa ce kada ona proceni da pozove kevu.Jedini bedeak je taj sto keva nije u potpunosti razumna i izgleda da nezeli sama sebi da prizna da mi njen odlazak kod mog psihologa MNOGO znaci!!!Nikada nezeli ili nece da prizna svoje greske u vezi mene.Njena razmisljanja se nimalo nisu promenila a svi vi znate koliko nama znaci da i oni promene svoja razmisljanja u vezi nas!Na svu srecu ubedio sam je da je moj ali i njen odlazak na terapiju kljuc svega.Veceras u sedam palim pa cu videti kako nastavljamo.Hteo sam takodje da vas pitam dali je o.k neprekidno preznojavanje u spiki sa njom?
Veliki pozdrav!!!
hej..
prepoznajem u tebi neke svoje probleme,
a jedan od njih zove se keva, odnosno los odnos sa njom.
u zestokom pubertetu sam 4 puta bila na ivici samoubistva zbog nje.
ona to danas zna.
nas odnos danas gori je mozda i nego pre.
ali 1 bitna stvar se promenila - u nasim raspravama, cutanju, njenim pitanjima, komentarima - mene vise NISTA ne boli.
jos onda u pubertetu taj inat se probudio u meni.. makar je to zena koja me je rodila i othranila nije vredna, niti iko drugi moje patnje i nesrece!
ne znam da li je dobro ovo sto je danas, al davno shvatila sam da nema povratka niti ikakve nade da cemo ikada imati normalan odnos.
izgradila sam svoj mehanizam odbrane da me ne pogadja apsolutno nista sto iz njenih usta potece... mada i danas se nekad, al skoro nikad desi da planem.
znam da doci ce dan kad cu napustiti ovu kucu, godinama cekam taj dan i idem ka tom cilju, a onda ce sav pichvajz sa njom nestati. Nece potpuno, al necu trpeti ovo sto sada trpim svaki dan.
probaj i ti da skupis to nekog pozitivnog prkosa i inata i ponosa u sebi i da izdignes sebe, ne dozvolis da iko gazi ni tvoje emocije ni zivce ni misli ni veru.
nekad je tesko pronaci to, al kad se do kraja iznerviras i do kraja pustis da te zaboli, stici ces do dna svoje duse i nacices to tamo.
generalno, sedenje sa samim sobom, preispitivanje, analiziranje sebe, cak i pricu sa samim sobom , al ne u glavi vec na papiru - preporucujem svakom. Posle dovoljno misli pocnu da se otkrivaju novi horizonti i stvari u nama kojih i nismo svesni.
Mene je keva terala kod psihologa godinama. 'Nesto s tobom nije u redu' ..
posle 15 god, kad dovoljno sam odrasla rekla sam joj 'Ajde bas. Idemo kod psihologa'. Nije mogla da veruje da sam pristala.
Otishla sam.
Moje iskustvo nije bas bilo neko.
Ok. prepoznala sam u toj zeni osobu sa kojom bih mogla ceo zivot pricati i nikad sve price ne ispricati, al prepoznala sam i njeno usmeravanje moje price i misli jos pri 1. vidjenju. To mi se jako nije svidelo. Nekako je bilo sve providno i osecala sam da kapiram situaciju 1000 puta bolje od nje, dok se ona prema meni odnosila kao prema idiotu kom ce ona sad da pomogne. Rekla je da ima tu puno materijala i da treba redovno da dolazim i da bi i mama mogla malo na razgovor.
Rekla sam 'da da. divno divno.'
Izasla napolje. Rekla mami sta je i kako je. Obe smo se valjale od smeha.
Nikad vise price o psiholozima.
Ne znam kakva si osoba. Kolko si stabilan i kolko poznajes sebe.
Verujem da psiholozi nekima mogu da pomognu.
Al verujem da mogu i da odmognu.
Mac sa 2 ostrice.
Uvek sam pre za to da sednes i sam sa sobom pokusas da dokucis gde leze problemi, sagledas stvari iz razlicitih uglova i sva moguca resenja problema.
Ako ne mozes sam - tu su prijatelji. Bilo zato da bi se opustio i zaboravio na probleme, bilo da bi ti pokazali drugaciji nacin vidjenja svega i pomogli da resis to.
cak i razgovor sa potpuno nepoznatim osobama zna biti delotvoran. ne znam dal si probao to.
u svakom slucaju - bitan je razgovor!
a mislim da probleme u tvojoj glavi ne moze da resi niko do ti sam. Pogotovo ne bice koje se psiholog zove. Ljudi oko tebe tu su da ti pruze smernice, da spoznas nepoznate delove sebe preko njih, al ono konacno - mozes samo TI!
dalje..
sto se tice posla..
mozda tvoji problemi, razmisljanja, lose psih.stanje potice i otuda sto nemas posla.
cak i ako nije otuda, ne radjenje nicega, ne osecati se korisnim - mnogo lose utice.
znam jer sam sama brdo puta zapala u takvu krizu. I ni na kraj pameti mi nije bilo da odgovor lezi u radu!
ako imas problem da nadjes posao stalni, preko biroa i sl.
postoje 2.stvari koje mozes da radis, da se uposlis i osecas se dobro..
Setaj napolju, pomozi bakici, dekici ili ljudima koji nesto rade ponudi svoju pomoc. To puni dushu!!
mozes da se 'ispunish' i bez izlazenja vani..
uceci i saznavajuci nove stvari - internet je tu.
ako se ne osecas korisnim, osecaces se bar ispunjenijim za nova saznanja i samim tim mocniji.
ne znam kolko te interesuju kompjuteri i programi. ali ima brdo programa /dizajn, fotografija ili neke zezalice/ cije provaljivanje ili igranje njima takodje moze da te ispuni. /da ne pricam da ti takve vestine mogu pomoci pri nalazenju posla/
ne znam sta bih jos dodala..
puno je toga na ovom svetu.
puno toga sto pruza kontra-tezu drogi.
puno toga za sta se mozemo zakaciti da nas izvuce iz tog sveta..
svakodnevne male radosti
svakodnevno podizanje sebe na visi nivo
samo u trenucima najgore krize to je nemoguce videti niti u tim stvarima uzivati.. al kad prodje 'najgore' sve dalje samo je bitka.. predati se flash-backu, svrabu u nosu, secanju na stari osecaj ili tragati za stvarima i uzbudjenjima oko nas koja mogu da nadomeste ta iskustva.
i lepo je setiti se kakav je osecaj kad droga pocinje da radi
al jos lepse je kad lezes u krevet i shvatis da jos 1 dan nisi podlegao,
da si pobedio to sranje i ojacao sebe za nov nivo ..
;)
- dete_svemira
1.Xaena
2.zestokom pubertetu sam 4 puta bila na ivici samoubistva zbog nje-NISI BILA ZBOG NJE,VEC ZBOG SEBE I SVOJE SEBICNOSTI
3.inat-KOME SI SE INATILA?
4.makar je to zena koja me je rodila i othranila nije vredna, niti iko drugi moje patnje i nesrece! -OSECAS SE NAPACENO?
5.izgradila sam svoj mehanizam odbrane da me ne pogadja apsolutno nista sto iz njenih usta potece...-NE PREMA MAJCI,VEC PREMA LJUDIMA DOK IH NEUPOZNAS
6.znam da doci ce dan kad cu napustiti ovu kucu, godinama cekam taj dan i idem ka tom cilju, a onda ce sav pichvajz sa njom nestati-NEMOJ BEZATI,SUOCI SE SA SVOJOM GLAVOM....MOZES POBECI I BEZATI CEO ZIVOT.....OD CEGA TACNO ZELIS DA POBEGNES?STA JE TO STO TE TOLIKO BOLI?ZASTO PATIS?ZASTO SAZALJEVAS SEBE?
7. Nece potpuno, al necu trpeti ovo sto sada trpim svaki dan.-TRPIS?
MOLIM TE......CITAJ MALO....VIDI KAKO LJUDI PATE....I KAKO SU JAKI U SVOJOJ PATNJI.....
8.al kad se do kraja iznerviras i do kraja pustis da te zaboli, stici ces do dna svoje duse i nacices to tamo. -KAD BUDES SHVATILA OVO STO SI NAPISALA,NECES DOPUSTITI DA POMISLIS OVO PRE NAPISANO.....ALI SVAKA CAST NA RECIMA.....TO ZAISTA JESTE SUSTINA....
9.generalno, sedenje sa samim sobom, preispitivanje, analiziranje sebe, cak i pricu sa samim sobom , al ne u glavi vec na papiru - preporucujem svakom. Posle dovoljno misli pocnu da se otkrivaju novi horizonti i stvari u nama kojih i nismo svesni.-STO JE NEKO OVDE REKAO-OVO POTPISUJEM.....NEKO JE REKAO-ROVARENJE PO SEBI...ALI TO JE TO.....ALI BITI DOVOLJNO JAK I ICI DO KRAJA SVOJE PODSVESTI.....
10.cak i razgovor sa potpuno nepoznatim osobama zna biti delotvoran. -SLATKO,I ISTINITO...
11.SA OSTATKOM SE SLAZEM....
2.zestokom pubertetu sam 4 puta bila na ivici samoubistva zbog nje-NISI BILA ZBOG NJE,VEC ZBOG SEBE I SVOJE SEBICNOSTI
3.inat-KOME SI SE INATILA?
4.makar je to zena koja me je rodila i othranila nije vredna, niti iko drugi moje patnje i nesrece! -OSECAS SE NAPACENO?
5.izgradila sam svoj mehanizam odbrane da me ne pogadja apsolutno nista sto iz njenih usta potece...-NE PREMA MAJCI,VEC PREMA LJUDIMA DOK IH NEUPOZNAS
6.znam da doci ce dan kad cu napustiti ovu kucu, godinama cekam taj dan i idem ka tom cilju, a onda ce sav pichvajz sa njom nestati-NEMOJ BEZATI,SUOCI SE SA SVOJOM GLAVOM....MOZES POBECI I BEZATI CEO ZIVOT.....OD CEGA TACNO ZELIS DA POBEGNES?STA JE TO STO TE TOLIKO BOLI?ZASTO PATIS?ZASTO SAZALJEVAS SEBE?
7. Nece potpuno, al necu trpeti ovo sto sada trpim svaki dan.-TRPIS?
MOLIM TE......CITAJ MALO....VIDI KAKO LJUDI PATE....I KAKO SU JAKI U SVOJOJ PATNJI.....
8.al kad se do kraja iznerviras i do kraja pustis da te zaboli, stici ces do dna svoje duse i nacices to tamo. -KAD BUDES SHVATILA OVO STO SI NAPISALA,NECES DOPUSTITI DA POMISLIS OVO PRE NAPISANO.....ALI SVAKA CAST NA RECIMA.....TO ZAISTA JESTE SUSTINA....
9.generalno, sedenje sa samim sobom, preispitivanje, analiziranje sebe, cak i pricu sa samim sobom , al ne u glavi vec na papiru - preporucujem svakom. Posle dovoljno misli pocnu da se otkrivaju novi horizonti i stvari u nama kojih i nismo svesni.-STO JE NEKO OVDE REKAO-OVO POTPISUJEM.....NEKO JE REKAO-ROVARENJE PO SEBI...ALI TO JE TO.....ALI BITI DOVOLJNO JAK I ICI DO KRAJA SVOJE PODSVESTI.....
10.cak i razgovor sa potpuno nepoznatim osobama zna biti delotvoran. -SLATKO,I ISTINITO...
11.SA OSTATKOM SE SLAZEM....
ZIVI KAO DA JE SVAKI DAN POSLEDNJI,
JEDNOG CES DANA BITI U PRAVU!
- dete_svemira
ZA SVE NAS!
Jednom prilikom IZA rekla da postoje ljudi koji probaju i koriste opijate iz razmazenosti i problema.....
Nebitno koji je razlog kod koga,ali.....
Svi smo svesni jedne stvari:
-kao suovisnici smo pored voljenih osoba prosli i videli razne stvari....
-kao ovisnici:
-videli smo sta je drugaciji,lepsi,nezniji,strastveniji,bezosecajan,miran,brz svet.....pun povreda,nerviranja zbog izgubljenih vena,isflekanih carsafa,izgorelih cebadi i majica pa cak i tela...
-imamo oziljke i sliku u glavi onog jednog flesa.....
-videli smo koliko i sta smo u stanju da uradimo.....za ter dopa.....
-opustenost...lepota poroka-opet ponovljena recenica.....
dalje:roditelji....
nemocni i glupi.....
zasto nemocni?
razlika u generacijama.....kao sto se nose kratke suknje bez donjeg vesa,danas tako koriste sve i svasta......dopustaju,lece svoje komplekse,i cine nas debilima....ja nemam taj problem,ali sam u licnom zivotu videla kako to izgleda...samo sto mi se ta osoba nije skidala sa vrata....a ja nisam mogla da je ubedim.....imala sam isfrustriranu zenu i narkomana na sebi......kad sam i ja pukla,e......onda me je bilo briga....sad?doticna gospodja pokusava,ali.....na jedno udje,na drugo izadje......
niko ze zna sta je vazno i bitno za nas,jer niko ne zna sta je nama bilo u glavi,koji je bio osecaj kad smo prvi put uzeli gun,zategli kajs i uradili se......i mesecima ,godinama se ponavlja ta prica......majka u normalnom zivotu vodi racuna o nama......da li je grize savest?da li neke stvari radi da bi nas prezastitila?
Nemoze nas niko sacuvati,ako se sami necuvamo......
kad nam se billo ko obraca,podignemo glavu,poljubimo osobu koju volimo,i nastavimo nas zivot......oni su nam dali telo i duh....
ispalim cigaretu i odo na spavanje......nemogu da kucam...
nadam se da lepo spavate i zelim nam svima prijatan dan.....
sami smo napravili sebi akciju.......
i jos jedna stvar....BILI SMO DOVOLJNO JAKI DA PRIZNAMO.....SAD NAM SAMO STOJI VREME ISPRED NAS......A PROCI CE...NECE PROCI,ALI CEMO MI TO POBEDITI,,JER IMA KO DA NAS PODIGNE,DA NAS POGLEDA DANAS U OCI I KAZE USPEO-LA SI.....
CAOSSSSSSSS!
Nebitno koji je razlog kod koga,ali.....
Svi smo svesni jedne stvari:
-kao suovisnici smo pored voljenih osoba prosli i videli razne stvari....
-kao ovisnici:
-videli smo sta je drugaciji,lepsi,nezniji,strastveniji,bezosecajan,miran,brz svet.....pun povreda,nerviranja zbog izgubljenih vena,isflekanih carsafa,izgorelih cebadi i majica pa cak i tela...
-imamo oziljke i sliku u glavi onog jednog flesa.....
-videli smo koliko i sta smo u stanju da uradimo.....za ter dopa.....
-opustenost...lepota poroka-opet ponovljena recenica.....
dalje:roditelji....
nemocni i glupi.....
zasto nemocni?
razlika u generacijama.....kao sto se nose kratke suknje bez donjeg vesa,danas tako koriste sve i svasta......dopustaju,lece svoje komplekse,i cine nas debilima....ja nemam taj problem,ali sam u licnom zivotu videla kako to izgleda...samo sto mi se ta osoba nije skidala sa vrata....a ja nisam mogla da je ubedim.....imala sam isfrustriranu zenu i narkomana na sebi......kad sam i ja pukla,e......onda me je bilo briga....sad?doticna gospodja pokusava,ali.....na jedno udje,na drugo izadje......
niko ze zna sta je vazno i bitno za nas,jer niko ne zna sta je nama bilo u glavi,koji je bio osecaj kad smo prvi put uzeli gun,zategli kajs i uradili se......i mesecima ,godinama se ponavlja ta prica......majka u normalnom zivotu vodi racuna o nama......da li je grize savest?da li neke stvari radi da bi nas prezastitila?
Nemoze nas niko sacuvati,ako se sami necuvamo......
kad nam se billo ko obraca,podignemo glavu,poljubimo osobu koju volimo,i nastavimo nas zivot......oni su nam dali telo i duh....
ispalim cigaretu i odo na spavanje......nemogu da kucam...
nadam se da lepo spavate i zelim nam svima prijatan dan.....
sami smo napravili sebi akciju.......
i jos jedna stvar....BILI SMO DOVOLJNO JAKI DA PRIZNAMO.....SAD NAM SAMO STOJI VREME ISPRED NAS......A PROCI CE...NECE PROCI,ALI CEMO MI TO POBEDITI,,JER IMA KO DA NAS PODIGNE,DA NAS POGLEDA DANAS U OCI I KAZE USPEO-LA SI.....
CAOSSSSSSSS!
- dete_svemira
Marko!
jedna stvar koja mi se jako dopada,je to sto zelis da se oslonis na majku......
To je jako lepo,ali zaista......
Samo budi jak....pozitivne misli i trenutak i shvatanje negativnih misli su nasa jacina......
Polako,shvatice......I ako nece,uporedi joj bol sa necim jako strasnim....prica,ali toliko da ne moze da te povredi ni na koji nacin.....
Ljubav majke prema detetu je nesto bezgranicno......budi uporan,koliko da objasnis njoj,toliko da objasnis sebi....
neka te prati najsjajnija zvezda......
kuckaj......
jedna stvar koja mi se jako dopada,je to sto zelis da se oslonis na majku......
To je jako lepo,ali zaista......
Samo budi jak....pozitivne misli i trenutak i shvatanje negativnih misli su nasa jacina......
Polako,shvatice......I ako nece,uporedi joj bol sa necim jako strasnim....prica,ali toliko da ne moze da te povredi ni na koji nacin.....
Ljubav majke prema detetu je nesto bezgranicno......budi uporan,koliko da objasnis njoj,toliko da objasnis sebi....
neka te prati najsjajnija zvezda......
kuckaj......
miljani cu posebno odgovoriti..cokapeace wrote:Miljana....povukla me je za jezik ..ako si joj rekla...da nisi ti-ja BIH...
SMEŠNO JE TRAŽITI KRIVCA ZA SVOJE GREŠKE U NEKOM DRUGOM-A KAMOLI INATITI SE LJUDIMA(MAJCI -U KONKRETNOM SLUČAJU)KOJI NAM SAMO ŽELE DOBRO,ALI ZBOG NAŠEG GLUPOG INATNOG STAVA NE MOGU DA NAM PRIDJU....
sad zurim..
ne .. ne radi se o trazenju krivaca u drugima..
nikad to nisam radila..
sta vise - prebacivala sam cesto krivicu na sebe i onda kada nije trebalo..
moj odnos sa majkom je los od 1. udara puberteta.. nekih 10 god. pre nego sto sam i joint popusila..
ma kad bolje razmislim.. od detinjstva sam imala probleme sa njom..
nikad mi nije bila prijatelj.. ni danas mi nije prijatelj..
samo mama.
sa tatom je drugacije.. oduvek je bio otvoren da me saslusa razume sto je najvaznije PITA.
moja mama je najbolja mama na svetu. najbriznija i najpozrtvovanija.
ali kao prijatelj nije nikakav.
u zivotu me nije pitala kad se vratim iz izlaska 'ej kako ti je bilo? jel si upoznala nekoga?' i sl.
njeno komuniciranje sa mnom se ceo zivot svodi na
'ustani', 'jelo ti je u frizu', 'jesi jela?', 'nemoj to i nemoj ono' , 'kad ces ovo i kad ces ono?' ..
nikad nista vise od toga..
osim u teskim svadjama.. koje hvala bogu davno su prosle.. mislim da danas obe imamo svoj mehanizam i to je to..
jedini njen osmeh je kad se vratim sa 10 sa ispita i to je to..
iako sam sve svoje drustvene i zivotne obaveze uvek besprekorno izvrsavala nikad nikad nikad nije bila zadovoljna sa mnom.. kao da ima veze sto sam zavrsila skolu koju je ona htela, uvek odlican, upisala fax odma, 3. u generaciji diplomirala, sve moguce stipendije primala, 4 god vec mi ne daje pare nikakve, sama se izdrzavam kad je oblacenje i moj privatni zivot u pitanju..
uvek radila brdo divnih i korisnih stvari..
i znam da je u dubini svoje duse jako ponosna na mene.. ponekad i ispliva to..
al takav je karakter da sjebava sve oko sebe zeleci ljudima najbolje..
ne radi se tu samo o meni.. u pitanju je i tata i sestra i rodjaci, cerke njenih sestara..
svakom zeli da kroji zivot i ne moze da prihvati kad joj to neko ne dopusta..
i ne ne radi se o mom iskrivljenom gledanju..
jer u pitanju je 15 godina.
priznajem da nisam ni ja cvecka, al mislim da sam mnogo realnija od nje.
i 1000 puta sam joj pruzila ruku da zajedno ispravimo stvari..
al ona ne moze drugacije od onog sto vidi kao najpravilnije u svojoj glavi..
tolko o mojoj mami,.
:)
hej, X. koliko imas godina? po mojoj matematici tu si 30-ta ako ne i vise. 4 godine se sama financiras? smijesno mi to, majkemi. mi smo ti koji bi trebali nase roditelje pomoci i pogurati, usreciti nekim lijepim poklonom ako su vec finnancijski ok a ne reci da nakon faksa i postdipl. (sto znaci imas ohoho godina) ti se sama izdrzavas. I, kako se ti to sama izdrzavas kad jos zivis sa starcima? Zasto nisi u stanju sa svim tih 10-kama i faksovima sama zivjeti, placati stan i ostalo a ne hvaliti se da si sama placas izlaske i robu. Dokle da vas roditelji izdrzavaju, kujahu, peru robu itd? Dokle jebote?
Prvo sam pomislila da ti je mama azdaja da bi sad isplao da ti je mama "samo" mama a ti bi prijateljicu? Mama je tu da bude mama, da se brine jesi li jela ili ne, jesi li obavila sta si trebala ili ne i to je tako u redu. sigurna sam da kad bi se ti drukcije postavila i neke stvari i nacin razmisljala promijenila i htejla se povjeriti svojoj mami da te ne bi poslala di bi trebala ici
koliko imas godina? i kad ces konacno pobjeci od kuce (s trideset godina u guzici pricas o bijegu iz kuce???!!!!!!!!
Prvo sam pomislila da ti je mama azdaja da bi sad isplao da ti je mama "samo" mama a ti bi prijateljicu? Mama je tu da bude mama, da se brine jesi li jela ili ne, jesi li obavila sta si trebala ili ne i to je tako u redu. sigurna sam da kad bi se ti drukcije postavila i neke stvari i nacin razmisljala promijenila i htejla se povjeriti svojoj mami da te ne bi poslala di bi trebala ici
koliko imas godina? i kad ces konacno pobjeci od kuce (s trideset godina u guzici pricas o bijegu iz kuce???!!!!!!!!
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Sunrise...baš sam to i ja htela da je pitam...i ja sam se sama izdržavala svih godina unazad(sad silom prilika moram da budem ovde kod mojih-zbog deteta i socijalnog) ali od 14. ne živim sa njima ,niti oni brinu o tome kad sam jela ,....
Xaena..izvini..ali ne razumem te..želiš biti samostalna(to sam zaključila iz cele konverzacije) a i dalje nemaš herca da se odvojiš od "toplog,sigurnog gnezda" i osetiš PRAVI život(čupav i dlakav -težak-ali samo tvoj) ?!
Sunrise...baš sam to i ja htela da je pitam...i ja sam se sama izdržavala svih godina unazad(sad silom prilika moram da budem ovde kod mojih-zbog deteta i socijalnog) ali od 14. ne živim sa njima ,niti oni brinu o tome kad sam jela ,....
Xaena..izvini..ali ne razumem te..želiš biti samostalna(to sam zaključila iz cele konverzacije) a i dalje nemaš herca da se odvojiš od "toplog,sigurnog gnezda" i osetiš PRAVI život(čupav i dlakav -težak-ali samo tvoj) ?!