Nesto kao droga

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

User avatar
sanela
Posts: 4005
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Post by sanela »

rajouno wrote:i ja ponekad povratim na silu,kad se prejedem pa me uhvati griza savjesti...inace mrsava sam,ne znam koji mi je k.grize me savjest kad se prejedem-al to radim s apetitom,trpam sve i svasta onoga cega se suzdrzavam-er znam da cu povratiti...cini mi se da kontrolisem to..nije cesto.puno srece celestina i hihi!ljubac
Draga moja,

Čuvaj se tog povraćanja, jer su i anoreksija i bulimija poremećaji prehrane koji imaju slične korijene u psihi, kao i ovisnost o drogama. To je uspostavljanje lažnog osjećaja kontrole nad sobom i svojim životom...

@celestine: Svaka čast! Pravilna prehrana je ključna za zdrav život. Mada se ja ne mogu baš pohvaliti svojom prehranom :oops:

@sun: Neću ti ništa reći, samo ću te pogledati :shock: hehehe čuvaj se draga.
hihi
Posts: 18
Joined: Sat Dec 23, 2006 10:58 pm
Location: Belgrade

Post by hihi »

celestina pa ti si na super putu. svaka cast. bas mi je drago.

ja malo napred, malo nazad, kako koji dan, nesto mi tesko da se odlucim da samo idem napred..mozak je cudo..al valjda ce biti i toga-VALJDA

sun, znam da ja nisam bas prava osoba da ti pricam o hrani, posto isto imam cudne poteze vezane za isto, al CUVAJ SE, please

rajouno, tako se pocinje, i sve u pocetku deluje bezazleno, a posle....
veruj mi...strasno je
User avatar
celestina
Posts: 19
Joined: Tue Dec 19, 2006 11:53 am

Post by celestina »

hvala vam :)

sanela hvala ti :) i ne moraš se crveniti hehe vjerujem da je u pitanju cijeli dan posao i onda nemaš vremena jesti. to sam i ja sebi govorila... i shvatila da samu sebe zavaravam. zašto ne bi napravila malo više za večeru i ponijela to sa sobom drugi dan na posao. treba mi 10 minuta da pojedem hehe. tako da nemam više isprike.

hihi meni onaj forum američki jako pomaže. i uopće mi sve ovo nije teško. nemam potrebu za prejedanjem. možda jer sam izbacila sve od bijelog brašna (jedem sve integralno) pa nekako tijelo lakše sve ponosi, a mislim i da je aerobik najviše tome pripomogao... u onih sat vremena (radi se pola sata aerobnih vježbi, pola sata bučice, sklekovi, čučnjevi, trbušnjaci) izbacim svu moguću negativnu energiju. jedino sam danas tužna jer ne mogu ići - imam gripu grrrr.

općenito, mislim da je ovaj put razlika jer ovaj put nisam odlučila da idem na dijetu nego sam odlučila živjeti zdravo, a ako dođe do pada u kilaži još bolje.

rajouno. nadam se da ćeš poslušati sanelin savjet. vjerojatno podsvjesno tražiš način da dokažeš sebi da imaš kontrolu. ali svi oni koji krenu tom stazom misle da se mogu kontrolirati i prije nego postanu svjesni toga upadnu u svijet anoreksije i bulimije... zar nisi već slično prošla s drogama?

šaljem vam svima puno poljubaca :)
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Post by sunrise »

Se sjecate one cure, model sto je umrla ovo ljeto? Danas citam da je i njezina sestra umrla, jucer ili danas, od anoreksije, tuzno sta ne?

Ja sam kao malo bolje, pocela sam svaki dan obvezno pojesti jednu ili dvije vocke, salatu, rizibizi, ponekad panin. Cekam da mi dodje ona kura. Za tjedan dana prestajem s pillama, pauzirat cu mjesec dana a nakon toga cu poceti s necim drugim. Imam jednu musteriju, on je asistent doktor, sutra ce mi donijeti neku knjigu o svim kontracepcijama pa cu se vec odluciti. On mi savjetuje spiralu, nemam pojma.
Ovaj mjesec cu poceti opet ici u gim pa ce vec doci do nekih vecih rezultata al ajde sve u svemu nesto i jesam skinula no to je sve daleko od onog sto ja zelim. Pocinjem upravo s jogom pa cu vidjeti kako mi ona odgovara. Uglavnom, znam da mi je sport i kreanje full potrebno jer se osjecam da sam nekako skroz zahrdjala i tvrda i kruta.
Uglavnom, amlo se zdravije hranim, zadnji obrok mi je oko 5-6 popodne, nakon toga uzmem narancu i krdo tekucine, vode, ujutro pojedem panin, pa neko voce, pa kasnije salatu i rizu.

ps. sta su bucice?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
User avatar
celestina
Posts: 19
Joined: Tue Dec 19, 2006 11:53 am

Post by celestina »

ajde drago mi je da se malo zdravije hranis.
inače bučice su oni mali utezi do maximum 2 kg težine. na engleskom je "dumb-bell"
čuj za spiralu baš ti ne bi preporučila jer to se stavlja ženama koje su već rodile. ne znam, ipak je to nekako dugoročno rješenje. a ne debljaju sve pilule, kod nekih samo dođe do blagog povećanja apetita. valjda ovisi o samim tabletama i o tome koliko hormona sadrže.
nadams e da će ti ta knjiga biti od pomoći.

puno pusa :)
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Post by sunrise »

odlucila sam se da jedno mjesec dana pauziram od pilla pa cu kasnije navjerovatnije uzeti flaster
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply