ne pravis dobro sebi i drugima?!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

uvekza

ne pravis dobro sebi i drugima?!

Post by uvekza »

Jasno mi je da uzimanjem droge\a ne pravis dobro sebi, ali zasto ne pravis dobro drugima. Meni je to keva pokusala da objasni sledecim primerom: kaze, zamisli da sam ja po ceo dan recimo pijana i da tako bauljam po kuci, nista ne radim i padam u depresije ili da se cerekam nenormalno i sl. U trenutku sam razumeo to i kada sam je zamislio takvu stao sam na njenu stranu. Ali razmisljajuci, ponovo se vracam na ono staro, a to je da covek ima pravo da radi sta god hoce dok to ne pocne da ugrozava drugo bice (kradja novca i sl).
Citam ovde negde kako se neki lik zali sto mu se keva siba lekicima i alkoholom, odjednom ste svi ustali "kao u bolinicu pod hitno", a zaboravljate na sebe, sta ste vi sve radili, a dosta vas i dalje to radi.
Sta hocu da kazem? Ja ne osudjujem nikoga. Naprotiv. Neki lik se pojavio sa stavom kao "ljudi ja se ne drogiram, smatram da ste slabici, ali eto, ja sam toliko dobar pa sam spreman da vam pomognem" svaka cast druze, ali sta ti znas?
Ajmo malo dublje.. Jel znate pravo znacenje reci droga? Droga je lekovita supstanca u prevodu!!! Lekovita supstanca koja ima najcrnji prizvuk reci i zabranjena je najstroze. U turskoj te strpaju u podrum do kraja zivota!!! zato sto si konzumirao lekovitu supstancu! Ej breeee, sto bi rekao Mile sa Cubure. Dalje, kako ste vi poceli? Iskreno, ja sam imao super zivot, dobro ekonomski situiran, good looking bla, bla, i krenuo sam da se gudram, poceo sam da osecam neprijatne poglede i blagu distanciranost od okoline u srednjoj skoli (mali grad),,,, >ma znate sta, yebite se vi svi stereotipni ljudi i vase yebeno stado! zasto ja moram da budem deo toga?!< Naravno sada osecam posledice jer nisam znao kako je tesko biti sam.
Pa jel znate da je cela indijanska kultura zasnovana na pecurkama i gandzi, takodje i indijska filozofija koja je bez premca! Sta je sa prosirivanjem svesti, sa saznanjima, sa meditativnim svojstvima gandze, ili nemate pojma o cemu pricam?
Neki lik je otvorio temu "cist je vec osam ili devet meseci i ako nista drugo priprema se za ponovno urnisanje gudrom". Ja ga potpuno razumem, ne kazem da ga podrzavamm, ali ga razumem. Sta je smisao zivota, dajte otvorite oci, jel hocete odjednom da budete ono sto ste od pocetka prezirali i gadili se, ocete da se skinete sa dopa da bi se navukli na neko drugo ovozemaljsko sranje, da bi upali u kolotecinu svakodnevnog smaranja sa smorenim ljudima i praznim spikama? Jel treba svi da nosimo iskustvo narkomanije kao oziljak na nasim srcima kroz zivot, da se stidimo sami sebe, pa covek moze da se navuce na kiselu vodu ako mu se kisela svidja. To sto smo mi narkomani, navuceni, drogosi, slabici, otpaci je najnormalinija stvar na ovome svetu, to je jedna od normalnijih stvari u svetu punom nenormalnosti. Dokle cu da gledam ortake koji se stide sto su narkomani, sebe takodje, zbog cega nasi vapaji? Pa ne treba biti puno pametan da se skonta koliko ovde ima DOBRIH ljudi, ljudi kojima je na prvom mestu potrebna ljubav, a ne novac, ljudi koji imaju dusu, srce, dobru energiju........
Ajmo jos malo o uzrocima nasih patnji. Zbog cega se osecamo krivim? Jel zato sto smo probali jabuku? A ja pitam ko je zabranio tu jabuku? Bog ili neki kurcoglavi tamo gore u vlasti? Jel biti narkoman nije socijalno prihvatljivo? Jel nije prihvatljivo da ja sam eksperimentisem na sebi i umesto dokrora sam sebi "prepisujem recepte"? JA ne kazem da je ovaj svet sranje, daleko od toga, Buda kaze da je privilegija biti ziv covek, ali ovakve stvari su sranje, a takve stvari su neznanje mase, kolektivna iluzija.
Od rodjenja ti kazu budi ovakav. Ja kazem zasto? Pa eto sine, to je dobro za tebe. Ali ja nisam takav?! Pa nisam ni ja, ali eto... To je dobro za mene???
Da li vi volite drogu, da li ste srecni kada imate drogu, da li volite "ritual" zavrsavanja, motanja novcanice, osecaj gorkog u grlu, ili pak kuvanje u kasicici? Ako je odgovor DA, onda budite srecni i drogirajte se, ne osecajte se lose zbog toga i znajte da ako nekog povredjujete, da je to njegov problem.
Da li mislite da ste bolji covek kada ste nasmrkani jer ste veseliji i pozitivnije uticete na ljude? ako jeste, eto vam jos jedan plus...
Jel mislite da vam je gudra sjebala mozak? Jel mozak ili socijalnu stavku u mozgu? Jel to vasa greska, ili greska mase zato sto vas ne razume pa vas se boji?
Jel mislite da imate pravo na svoj san, pa makar on bio u suprotnosti sa snom drugih?
Ako je vas odgovor na ova pitanja DA onda se drogirajte sa ponosom, jer su svi bogovi uz vas....

P.S. Nemojte ovaj text smatrati kao moj stav, jer ih imam vise. Ovo je samo hipoteticko razmisljanje, a stav tek trebam da izbiram i zauzmem.[/size]
I love you, but I don`t like you.
sunrise

Post by sunrise »

ti rece da si stao na majcinu stranu?

kad se sve zbroji i oduzme ti ispade na plusu. Ako je tako nastavi kompa sa drogiranjem a ostali ako im smeta neka im, "njihov problem"
Ako je tebi tvoj zivot ok meni je jos bolje, ne samo meni nego i ostalima ovdje samo mi smo tu da si pomognemo izaci iz ovisnosti i dopa a ne da pravdamo nasu slabost i uz to da ju krasimo lazima
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Najzad neko iskren...
Hvala ti što si me poštedeo truda i objasnio neke stvari...
Mogu sad ulaziti u polemiku zašto da ,zašto ne...Ali ne želim to...
Znaš,kada bih bila sama na ovom svetu-ne bi se ni dvoumila...
Međutim...otkud znam...
Da imam svoju gajbu brdo para....Ma...
Ovako...Ma ne znam ni ja sama.
Znam samo da se ne stidim ni jednog svog postupka,i da bih verovatno,sada da se vratim u tu poziciju,sve ponovila.
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
saša-ex

Post by saša-ex »

Ni da imam sve pare ovog sveta...ma i da sam jedini čovek na svetu...i da iz mene izađe i poslednja kap savesti...
NIKADA VIŠE NE BIH MOGAO DA PODNESEM DA BUDEM NARKOMAN...
I svi kompleksi i sve nesigurnosti i sve filozofije i sve moja pitanja i sva želja za širenjem saznanja i sve drugo što me je odvelo u gudru...
NIŠTA NIJE VREDNO RADOSTI, MIRU, SREĆI...U SVAKOJ SEKUNDI STREJT ŽIVOTA KOJI IMAM DANAS...
zvrky

Post by zvrky »

:twisted: ovde ce biti prepucavanja hehehehehhe.....ja necu komentarisati,potpuno povlacenje iz svake rasprave... :-D
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Fanatik

Post by Fanatik »

Daj nam BOŽE zdravlja a bit će i para i svega!!!! :D
uvekza

Post by uvekza »

sunrise wrote:ti rece da si stao na majcinu stranu?

kad se sve zbroji i oduzme ti ispade na plusu. Ako je tako nastavi kompa sa drogiranjem a ostali ako im smeta neka im, "njihov problem"
Ako je tebi tvoj zivot ok meni je jos bolje, ne samo meni nego i ostalima ovdje samo mi smo tu da si pomognemo izaci iz ovisnosti i dopa a ne da pravdamo nasu slabost i uz to da ju krasimo lazima
Nemam nista protiv da me neko naziva lazovom, ali volim da mi to obrazlozi.
Uprkos, ja se stvarno trudim da govorim i mislim ISTINU.
I mislim da ovo sto sam napisao ima veze sa istinom.

Mislim da je vecini problem da priznaju sami sebi neke stvari, na primer da se boje, i mislim da je u sustini strah razlog svih heroinskih zavisnika. Naravno strah kao posledica, uzroci su razliciti.

Nemojte pogresno da me shvatite, evo ja sam bez dopa dugo vremena (oko 6 meseci), tacnije u 6 meseci jednom sam ga uradio. Jos se ne smatram izlecenim, mislim da ce mi trebati jos ovoliko, bar. Tek sad uvidjam koliko ljudi zagaze totalno nesvesni u cega se uplicu. Posto mislim da sam heroin kao supstancu, i ono sto on proizvodi u mozgu, potpuno skontao, mogu reci da je skidanje i totalno izlecenje toliko tesko, da se moze reci da je "teoretski" moguce.
Krenucu malo filozofski; ovaj svet podrazumeva volju, bez volje covek nije ziv; heroinskom zavisniku je volja, tj. spona sa ovim svetom sam heroin, tako da ispada da je on u duplo vecem "dzumbusu". Znaci pored toga sto on nema sopstvenu volju, on nema ni samog sebe, jer ako umesto volje imas heroin (ili kokain, alkohol etc.), ti nemas ni sopstveno JA. Tvoje JA postaje heroin, tako da i ti postajes heroin. Znaci, osoba koja se skida prvo treba da shvati da ona nije heroin, a tek onda treba da stvori u sebi ono sto se zove prirodna volja za zivotom i onda treba da jaca tu prirodnu volju da bi mogla sa njom da dostize prirodna "uzdignuta stanja". Jer ne smemo zaboraviti da su heroinski zavisnici naviknuti na "high" stanja.
Da li shvatate tu tezinu? Ja kada sam to skontao, ovako psiholoski, pomislio sam ovo je nemoguce. To je kao da zamislime tri ostrva u jednoj liniji, mi se svi nalazimo na srednjem, a cilj nam je desno, mi krenemo levo, prema ostrvu zvanom "corsokak" i kad stignemo, neko nam kaze, "druze, plivo si u pogresnom pravcu, ajde sad polako nazad do srednjed, pa onda do desnog. Mi vec skroz izmoreni, a nasa dusa vapi za onim desnim ostrvom.
I to je sve!
Ne znam da li me kontate, ali kultura koja je stvarana hiljadama godina, duboko u nama stvara obavezu da se krene ka desnom ostrvu, medjutim mi smo se uputili ka drugom putu.

Ovim mojim postom sam samo hteo da razbijem barijeru konvencionalnog razmisljanja koje je usmereno u jednom pravcu, i da ukazem da onaj drugi i nije toliko za osudjivati, taj drugi je "linija manjeg otpora" koju je danas moguce ziveti pomocu moderne medicine (lekovi) i ilegalnih supstanci (heroin, kokain etc.)
uvekza

Post by uvekza »

DA samo malo pojasnim, pod izlecenjem podrazumevam da si apsolutno cist!
Pricami drugar za nekog lika koji se skinuo sa heroina tako sto je sada na litar rakije dnevno! I kao super, bolje je to!
Sta je tu super?

Ako neko hoce da se skine nema mu druge do na cistaka! Znaci blokcici i eventualno nesto za pocetak (bensici recimo..).

Cuo sam ovde neku pricu, otprilike ovako "..uzeo sam liniju pre nego sto sam krenuo kod rodjaka na slavu, cisto da se lakse izgura.." e po meni je to sustina narkomanije. Ako ti treba par tekili pre izlaska u diskoteku ti si isto narkoman koji treba da se leci, ali ako ti nemas problem da odes u diskoteku strejt i onda uzmes par tekilica da se bolje provedes, ti onda nemas nikakav problem!

Narkomanija kao takva je jako veliki problem i ako se nema svesti u korenu je preseci posle je jako, jako tesko. A retko ko ima svesti u pocetku.
Onda postavim ovo pitanje? Jeb* te pre nego sto sam ga prvi put uzeo, i njega i bilo sta drugo, znao sam koliko je zajeban, a opet pre prve linije nisam se ni malo premisljao!
sunrise

Post by sunrise »

nemam sad puno Zeita ali cu ti poslije malo odgovoriti.
No, sad mi je jedna tvoja izjava upala u oci pa cu ti dati istu situaciju ali malo drukcije.

Ako zelis ici u klub i prije toga si potegnes jednu lajnu onda si ovisnik, je tako? A, ako vec dodje u klub i onda se zelis dobro zabaviti pa odes na wc i potegnes lajnu-dvije-tri, onda nemas problem s ovinsosti nego se samo zelis i znas dobro provesti.
Ti tako nesto rece?

ps.ima nas jos koji citamo knjige no nije fora prepisivati da bi uspio nesto reci
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
uvekza

Post by uvekza »

sunrise wrote:nemam sad puno Zeita ali cu ti poslije malo odgovoriti.
No, sad mi je jedna tvoja izjava upala u oci pa cu ti dati istu situaciju ali malo drukcije.

Ako zelis ici u klub i prije toga si potegnes jednu lajnu onda si ovisnik, je tako? A, ako vec dodje u klub i onda se zelis dobro zabaviti pa odes na wc i potegnes lajnu-dvije-tri, onda nemas problem s ovinsosti nego se samo zelis i znas dobro provesti.
Ti tako nesto rece?

ps.ima nas jos koji citamo knjige no nije fora prepisivati da bi uspio nesto reci

Pocinjes da me nerviras. Mogla si bar reci iz koje knjige prepisujem ili bar od koga prepisujem!

A sto se tice ovog gore, stojim iza toga. Ako ti nesto nije jasno, slobodno pitaj
Post Reply