meth- josh gora ovisnost.....
si pusila ili? kakva su prva 3 dana krize od metha? znam razdrazljivost, depra... sta josh? zanima me bash..... ako mozes malo da mi to opises. uzimala sam G( glass) par puta.... a dosta raje je bash i navuceno ...
hvala
Ispovijest???
Moderator: sanela
...uglavnom na nos...
meni su najgore padale te deep depre...promjene raspoloženja variraju od agresive do blage nervoze...
U prva tri dana sam bila uglavnom doslovno mrtvo puhalo...izgubljenost...najjaeče mi je bilo što nekad nisam mogla u toj svoj zbunjenosti složit jednu prosto proširenu rečenicu...
meni su najgore padale te deep depre...promjene raspoloženja variraju od agresive do blage nervoze...
U prva tri dana sam bila uglavnom doslovno mrtvo puhalo...izgubljenost...najjaeče mi je bilo što nekad nisam mogla u toj svoj zbunjenosti složit jednu prosto proširenu rečenicu...
Draga prijateljice,citam tvoju ispovijest,vidim da si "pucala" belo,eks... i tako to! Bila si u bolnici(operacija ciste),vratila se kuci i krenula sa novim nacinom zivota! Tako i treba, a i osjetila si da je doslo vrijeme,kada se treba povuci od silnog snifanja,zezancija,partya i dr... Pises da ti je dijag...depr..i dr..,ali ja osjetim,najvjerovatnije da mozda i grijesim,osjetim da ces ti jako brzo,ako vec i nisi rijesila te gluparije sa depresijom,strahom,i nastaviti sa normalom,kao i svi normalni ljudi! Bitno je da organizam ne trazi,a psihu usmjeravati u normalne stvari! Imao sam nekada prije strahove,paranoje,depresije(stisne me u dusi,sazalim se saam na sebe.strah me tamo,strah me ovamo,bojim se reakcije ljudi kada me vide),ali kad sam skontao(kada su mi objasnili),kada sam shvatio,sve je do osobe i njene psihe!Kkao ti radis,tako ce i biti. Ne treba se furati na ruzne stvari,umisljavati se u neke strahove,a kada spici ona depra,odmah naci neku razonodu-nazvati prijatelja-icu,sici na pice(kafu,sok)i to medju raju-normalnu,preusmjeriti misli. Barem tako ja radim,i mogu ti reci da je nestalo iz moje psihe i depre,i strahovi,i lupanje srca,i paranoje,cak sam postao jako komunikativan,mogu sa svakim ,ali sve u granicama-valjda me kontas,i drzim se normale-one"stvari oko sebe i u ovom gradu gdje zivim-uopste ne obracam paznju na njih! Pozdrav i budi sihurna-bit ce to sve u redu,svima su simptomi isti,samo zavisi kako ko gleda na to,odnosi se prema tome,kako ko prihvata sve to,i kako ko rjesava sve to! Znam ja da je metadon droga(to je meni lijek,a i mnogima),i kao sto meni moj lijecni kaze:"Pusti se sta ti ko prica po internetu u vezi lijecenja,vec slusaj savjete doktora svojih,onih koji te lijece,koji ti daju podrsku i savjete, a za metadon ce mo,kada dodje vrijeme,rijesiti na nacin koji se praktikuje u medicini-a to je,postepeno ,neprimjetno smanjivanje,koje se i ne osjeti,pa prelazak na ,kako vi kazete,blokatore! Vidim da i drugi tako rade nakon odredjenog vremena,i vidim da je doktor u pravu,a sto je najvaznije,organizam osjeti i "kaze" kada mu dosadi nesto,kao kada jedemo istu hranu jako cesto,pa kazemo:Eh,ne mogu,jedem to isto vec zadnjih par dana!" Nadam se da me razumijes-te,pa,opet kazem-svako ima svoje misljenje!Pozdrav drug:)
Zaboravih napomenuti: Vidjeo sam na par tema da su se neki lijecili sa lijekom "depo",koji drzi" godinu dana i jako mi je dobro poznat,jer vidjeo sam sta taj lijek radi od osoba(nesretnici),koji su ga primali-on se daje za shizo...,psihicke poremecene,jako problematicne osobe,i mogu samo jednu stvar reci: Ne daj Boze nikome da dodje u tu situaciju,da mu lijek bude depo-moditen,a i ostali depo...lijekovi koji spadaju u "tu kategoriju!"
Zaboravih napomenuti: Vidjeo sam na par tema da su se neki lijecili sa lijekom "depo",koji drzi" godinu dana i jako mi je dobro poznat,jer vidjeo sam sta taj lijek radi od osoba(nesretnici),koji su ga primali-on se daje za shizo...,psihicke poremecene,jako problematicne osobe,i mogu samo jednu stvar reci: Ne daj Boze nikome da dodje u tu situaciju,da mu lijek bude depo-moditen,a i ostali depo...lijekovi koji spadaju u "tu kategoriju!"
...zvrks ja sam tu pričala o drogiranju a ne o lječenju...
Krivo sam onda ja "ubrala" Lunu...
Nisam se lječila metadonom!
Titanik-kod mene ta depresivna stanja odavno popuštaju...ja sam puuuuuuuuno bolje nego prije...
Sve to dolazi u red-laganini...
A drogu sam odj.... totalka!
Ne želim je više-dosta je bilo!!!
pozz ljudi...
Krivo sam onda ja "ubrala" Lunu...
Nisam se lječila metadonom!
Titanik-kod mene ta depresivna stanja odavno popuštaju...ja sam puuuuuuuuno bolje nego prije...
Sve to dolazi u red-laganini...
A drogu sam odj.... totalka!
Ne želim je više-dosta je bilo!!!
pozz ljudi...

Zbog toga sam i napisao taj gore komentar,u nadi da ces mi dati taj odgovor,i kao sto vidim,i dobio sam ocekivani odgovor,zbog kojeg mi je bas drago,i veruj mi-drago mi je zbog tebe,iako uopste pojma nemam tko si-ne samo zbog tebe,vec zbog svih nas,koji se uspevamo odupreti tim ,kako bih ih ja nazvao,"post pojavama!" Pozdrav:)
P.S. Vidim da si svracala "kod mene",ali nisam bio "kuci"-hvala ti i dodji opet:)
P.S. Vidim da si svracala "kod mene",ali nisam bio "kuci"-hvala ti i dodji opet:)
Naravno komsinice,samo reci! Dodjite ti i komsija Jago:D ,na kaficu jutarnju,samo me obavijestite kada,da se mogu probuditi,pospremiti i da vas ceka kafica:) Sve za prijatelje i prijateljstvo,ali iskreno ! Do sada si Josephine druze,bas iskrena,otvorena ,i to je jako,jako lijepo od tebe!Pozdrav veliki:)