Draga Zvrky

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

User avatar
zvrky
Posts: 4075
Joined: Mon Jul 18, 2005 1:22 am
Location: Beograd

Post by zvrky »

Da se mi nesto razumemo ,ja sam mojoj majci zahvalna na svemu a to sam i njoj rekla i pomogla mi je najverovatnije onako kako mi niko na ovom svet ne bi pomogao,meni je to jasno i to je cinjenica...nemam reci kojim bi se zahvalila imam samo svoj zivot sa kojim moram nesto uraditi kako bi pokazala svoj eventualni napredak na bolje,a mislim da je njoj to najbitnije,toliko je stresova prezivela pored mene da je sada red da joj malo pokazem i moju lepu stranu koju posedujem ,ja jesam drcna i zivci su mi maksimalno popustili ali ako sebe ucinim srecnom samim tim cu i nju uciniti srecnom, sto znaci jednim udarcem dve muve :-D Jako dugo na njenom licu nije bilo osmeha i kad se to desi vidi se tuga koju nosi sa sobom...sada je to vec nesto drugo,kada se pomene bilo sta iz moje proslosti na njenom licu je osmeh koji ja mnogo volim samo me pogleda i kaze "uspele smo",a onda sledi moj osmeh e to mi je draze neko bilo sta na ovom svetu. Vidi se neki ponos,vidi se neka sreca,zadovoljstvo...Kada se desi neka svadja izmedju nas dve to nije svadja kao sto je nekad bila sada je ta svadja nekako normalnog sadrzaja,kada se desi veselje...iskreno je....apsolutno sve je drugacije nego sto je nekad bilo....Znaci itekako sam zahvalna Spirit na svemu sto je ucinila za mene,odakle joj toliko snage ja ne znam nisam ni znala da ima snage do te mere da se bori samnom i za mene,da sam ja na njenom mestu sada verujte mi ja to ne bi izdrzala....i drago mi je da imam toliko upornu majku pored sebe i toliku podrsku sa njene strane !
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Post by sunrise »

To se i ja pitam da kako moj decko nije odustao od mene nakon svih razocarenja i padova, nakon sve boli sto sam mu svjesno ili nesvejsno nanijela, isto tako zasto majke ne odustaju od svoje djece, zbog beskranicne ljubavi. Ljubav je najveca snaga koja nemoguce stvari cini mogucim.
Ja sam pisala za oba dvije, tebe koja imas takvu mamu i mene koja imam takvog decka. Ja sam dugo mislila da je to samoprihvatljivo da je on takav i da stoji iza mene i pored mene bez obzira na sve. No, shvatila sam da je to veliki blagoslov i sreca i sad vise cijenim neke stvari.
Ne znam kako si me shvatila ali nisam te osudjivala za nesto nego sam davala primjer,ok? Nadam se da se ne ljutis ako sam se u nekom momentu krivo izrazila
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
User avatar
zvrky
Posts: 4075
Joined: Mon Jul 18, 2005 1:22 am
Location: Beograd

Post by zvrky »

Naravno da se ne ljutim....ih pa kad bi se ja tako ljutila za sve i svasta gde bi mi kraj bio :-D Samo se trudim da nekako objasnim da stvarno ne osudjujem nikoga a narocito Spirit , Cudno je to da samo na ovoj temi reagujem malo burno verovatno zato sto je rec o mojoj majci pa se onada paranoisem za svaku napisanu rec :) Spirit ima jednu osobinu koja mene uzasno nervira a to je da mi se mesa u svaki moj problem i kada je to potrebno a i kada je to apsolutno nepotrebno e tada kad je nepotrebno mene to nervira , obicno tada nastupaju svadje i prepucavanja....ne volim ljude koji su u tolikoj meri vezani za roditelje da bas nista ne mogu da obave bez njih i zato tako reagujem na recenicu tipa "drzi se ti tvoje mame " i sl. Ja to shvatam kao provokaciju,neku prozivku u smislu nista bez nje ne mozes da obavis...kako bi vi prokomentarisali to "drzi se tvoje mame"? Mozda gresim ali takve i slicne recenice uvek su izazivale neku nervozu u meni,mozda je to zato sto zelim da ne zavisim od nje a ipak me josuvek ona izdrzava....ne volim kad zavisim od bilo koga.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
User avatar
deminutiv u slobodi
Posts: 58
Joined: Wed Nov 15, 2006 1:23 pm
Location: menja se

Post by deminutiv u slobodi »

izvini ako sam pogresno napisala,stvarno nisam mislila da se drzis majci za skute,niti to smatram za dobru ideju.ono sto sam zelela da kazem je sledece:ja dozivljavam tvoju majku kao borca.od svakog borca se moze mnogo nauciti.posmatraj svoju majku i izvuci ono sto moze da bude korisno za tebe.po mom misljenju,to su sledece osobine:hrabrost,realnost i istrajnost.mozda se ja varam,mozda ona ne poseduje ove osobine,ali su to po meni osobine koje tebi trebaju.ja shvatam ne zelis da kopiras svoju majka,i da u tebi postoji otpor prema njoj,to je verovatno i prirodno,ali ako uspes da u sebi nadjes snage i volje da otvoris mnoge stvari ce ti biti mnogo,mnogo lakse.moja poruka je :NE UDARAJ GLAVOM U ZID-zaobidji ga ili ga preskoci.
jos jednom izvini ako sam te uvredila svojom izjavom u prethodnom postu,stvarno mi nije namera da pametujem,vec da pomognem(ako ikako mogu)
User avatar
deminutiv u slobodi
Posts: 58
Joined: Wed Nov 15, 2006 1:23 pm
Location: menja se

Post by deminutiv u slobodi »

volje i snage da se otvoris!gora sam propustila ''se''
User avatar
zvrky
Posts: 4075
Joined: Mon Jul 18, 2005 1:22 am
Location: Beograd

Post by zvrky »

Iskreno se nadam da cu posle svega ovoga steci hrabrost i realnost a istrajnost mi za sad dobro ide,mada mi i realnost nije losa :-D jedino me hrabrost muci,tesko mi je da zapocnem bilo sta ali kad zapocnem ona idem do kraja. Volju imam ali snagu definitivno nemam kao spirit, moja snaga je drasticno manja nego njena valjda to ide i sa godinama ne znam...Mnogo manje strpljenja imam i zivaca,jedino strpljenje koje traje je ovo vezano za narkomaniju tu sam se zainatila i ne pustam da padnem zbog gluposti i dosade. nadam se da ce se to strpljenje prosiriti i na druge sfere mog zivota,VREME LECI SVE sada sam potpuno ubedjena u to ! Drago mi je da smo se sporazumele i izvini na burnoj reakciji ali stvarno ne volim tu recenicu jer kao sto vidis obicno je pogresno protumacim,pozdrav veliki.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Post Reply