о.Бранислав из Црне Реке на трибини у Бг!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

star

Post by star »

Moonlight Hermit-u
A vi ste ona "umerena struja" sa Stormfronta?! Ne razumem samo tvoju transformaciju? Došao si na forum da bi "objavio radosnu vest" i odbranio čast i čest oca Branislava, da bi kasnije i sam došao do zaključka da se ipak sa SVIM ljudima ne postupa tako, ali ako je u pitanju "Ciganin" onda to ima opravdanja?! Naravno, on je iritirao druge jer se drogirao subutexom noću?! Batine je zaslužio zbog toga,a njegova familija je napravila haos da su morali da beže kako ne bi bili linčovani?! Zatim se slažeš da su mnogi dobijali batine "ali opravdano, pa zamisli hordu apstinenata koji bi ticu u letu,a ne popadiju ili lepu popinu kći"?! Da ne citiram dalje, tvoji postovi su bili puni trpeljivosti, zračili su nekom duhovnom mirnoćom, da bi se sada najednom transformisao u nekoga ko drugoga bez ikakvog razloga i povoda naziva "govnetom i prolivom" jer ima svoj stav (isti takav ali ne prema tebi) i ne znamk zašto si se baš ti osetio prozvanim da bi počeo da bljuješ vatru?! Na sve to tu je i dolazak tvoje big sister, na jedan višenacionalni forum sa prepoznatljivim nacionalističkim potpisom i pričama o đavolima iz flaše i duše?! Da nije taj iz te flaše slučajno prešao u tebe, ako si i ti čitao taj članak?
star

Post by star »

Ja se izvinjavam ako vređam nekome nacionalna osećanja, ali smatram da se ljubav prema sopstvenoj naciji i pismu treba iskazivati na drugim mestima a ne ovde gde nas ima sa svih strana i gde su mnogi pretrpeli užase zbog tako visokih osećaja domoljublja! Pročitala sam komentare o celom slučaju i ocu Branislavu na forumu B92! On koji naplaćuje svoje usluge , tarifira ih i nikome ne plaća porez za to, uspeo je da u toj jednoj emisiji u kojoj je gostovao prokomentariše za "kolegu" Porfirija ( kojeg možemo gledati mi sa gradskog područja Beograda u emisiji "Agape") kako prima narkomansku elitu u svoj kamp! Pored svega još je i tračara! Svaka od tih emisija serijala u kojoj učestvuje otac Porfirije, obiluje velikim mislima, bogougodnim rečima i jednostavno prožima ljubavlju!Ukoliko je taj pop (Branislav) iz ljubavi prema ljudima rešio da se bavi lečenjem narkomanije, zašto onda to naplaćuje? Zar su bitne brojke ili je bitnije spasiti pojedinca? Da u svoju kuću ne prima po 50 ljudi, ne bi se ni dešavali incidenti! Ko ga je ovlastio da napravi "lečilište" i kad već ima tarifu zašto ne prijavljuje porez na dodatnu zaradu, jer od crkve prima platu? Ako je prozvan od strane Boga da čini dobro, zašto onda ima tarifu i da li mu je crkva dala dozvolu da bije ljude, tako vaspitava i svoju decu! Šta bi tek onda trebala policija da radi? Čitam na tom nacističkom forumu komentar devojke koja ga poznaje, poznaje i mnoge njegove pacijente i žali ga što" je morao da podnosi razne prostote od strane nevernika zbog obnove manastira"?! Ne znam šta ovo znači, ali znam da obnova njegove kuće i obnova manastira Crna Reka nemaju veze jedna sa drugom! Poznajem neke ljude kojima su duhovni oci monasi iz manastira Crna reka,a to nema nikakve veze sa ocem Branislavom!
star

Post by star »

Meni sve ovo nikako nije jasno!? Expect, zar nakon jednog predavanja tolika sigurnost i poverenje? Večita zahvalnost? I da li si mislila da će na tribinu biti pozvani "neuspeli ili prebijeni" štićenici oca Branislava? Neki od njih će verovatno biti pozvani na sud, mada i to čisto sumnjam obzirom da je i njegov duhovni otac osumnjičen za bludne radnje prošao bez kazne jer je to u interesu dnevne politike?! I da li je neko čuo za još bar jedno takvo mesto gde se ljudi prebijaju jer to tako treba da bude?! Poznajem ljude koji su izašli iz kampa oca Porfirija, verovatno ima i onih koji su se vratili drogama, ali su svi složni u jednom, da su tamo dobili duhovno bogatstvo i to bez batina, dok oni koji su izlečeni i sami zrače! To treba postići ljubavlju i hrišćanskom milošću a ne batinama! Neke iz "raskršća" nećeš sresti na tribinama, ali ćeš ih naći kao volontere na Infektivnoj klinici! Popričaj sa njima! Biće ti jasno koliko se radilo na svakom čoveku, na svakoj duši pojedinačno, a nije se vodila nikakva statistika niti se svodili računi!
Izgleda da sam se mnogo naljutila te se povlačim iz diskusije!
zvrky

Post by zvrky »

Star nema svrhe da objasnjavas ako nisi bila tamo,nemas prava reci ni misljenja,i to sto se povlacis ti je pametno i ja sam isto ucinila samo sa malo manje reci (mnogo manje reci) cak sam u besu rekla i da sam na heroinu ...mislim bas me iznerviro onakvim komentarom... Pozdrav
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
sunrise

Post by sunrise »

Hej, Zvrky i star, po malo ok, nemojte se ni povlaciti, ni prestajati s diskusijama, ni dozvoliti da te netko ispila. (ja to kazem, hehe, no tako mislim) :) Cisto sumnjam Star da ces dobiti neki konkretan odgovor. Marije nema, nije je ni bilo osim sto nas je zvala tamo. Za Moona sam se iznenadila kako se sad pokazuje i na koji nivo se spusta. Ali me interesira na cemu je EXPECT zahvalna ocu B. do kraja zivota. Nisam primijetila da ga ona zna malo bolje ili da se i ona lijecila tamo. Mozda i jesi, mozda te on maknuo s dopa, ili sta ja vec znam. Mozda imas neko pozitivno iskustvo s njime pa nam reci o cemu se radi. I napisi svoje dojmove o tribini.
Pozdrav svima
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
expect

Post by expect »

Ali me interesira na cemu je EXPECT zahvalna ocu B. do kraja zivota. Nisam primijetila da ga ona zna malo bolje ili da se i ona lijecila tamo. Mozda i jesi, mozda te on maknuo s dopa, ili sta ja vec znam. Mozda imas neko pozitivno iskustvo s njime pa nam reci o cemu se radi. I napisi svoje dojmove o tribini.
Ja mislim da sam u pretjodnim postovima objasnila da nikad nisam bila ni na cemu.. I naravno da se nisam lecila tamo,komuna je iskljucivo muska...Iako je ranijih odina otvarano 1 zensko odeljenje,ono je zatvoreno jer otac nije mogao da se nosi sa problemima koje su mu zadavale te cure..
A ja cu mu biti zahvalna jer je primio jednu osobu tamo...I zato sto sam sigurna da ce izaci str8 iz komune.... Eto zato...
A ne znam sta jos da napisem za tribinu,uglavnom sam sve rekla...
sunrise

Post by sunrise »

Lijepo je kad mozes biti sigurna u drugu osobu da ce izaci stejt. Ustvari mozda i ce izaci kao takav
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
expect

Post by expect »

Sunrise....sigurna sam u njega...drugog nema... Moram biti sigurna....Nada meni vise nista ne znaci....
Pozz :wink:
star

Post by star »

Kao prvo, želim ti naglasiti da nisam zlonamerna već samo objektivna! I želim ti da ta tvoja draga osoba izađe strejt ( to se podrazumeva) i da drogu ne okusi nikada do kraja života, sem u snu kao ja!Ali...
Izražavaš zahvalnost čoveku koji je primio tvog dečka , brata nebitno iz čistog hrišćanskog milosrđa? Niste platili ni jednog eura?! Da, i ja bih mu bila zahvalna, naročito što sistem komuna i podrazumeva da one trebaju biti besplatne, a da se oni koji borave tamo izdržavaju svojim radom, stiču se radne navike,što je početak i garancija povratka među normalne ljude! Nisam naravno bila ali sam čula i gledala snimke seoske idile,a zna se da na selu uvek ima posla za onog ko hoće da radi! Da budem iskrena 50-ak radnika je znatna radna snaga za jedno seosko domaćinstvo i ako se dobro ekonomiše, tu se može dobro zaraditi!
Hehe! Čitaš li ti ovde nešto Expect?Naravno da će izaći strejt iz komune koja se nalazi daleko od civilizacije!Nema tamo droge,a svaki pokušaj bekstva se kažnjava! Verujem da beže oni koji ipak nisu u tako velikoj krizi,a i znaju da se snađu u šumi! Te za boravak tog momka tamo imaš mnogo čemu zahvaliti,a čemu ili kome od svega toga, saznaćeš kad dođe! Možda se trebaš zahvaliti njegovoj jakoj volji, možda čvrstoj veri i uticaju oca Branislava,a možda jednostavno njegovim batinašima ili jakoj krizi i nedostatku kompasa!?
Šta će biti dalje? To je već u Božjim rukama! Otac Branislav je vodio statistiku ( vrlo visoku i za najuspešnije ustanove) o tome koliki je procenat izlečenih koji su izašli iz komune, a ne onih koji su ostali izlečeni! Nemoj me shvatiti pogrešno, ali velika većina narkomana će otići pravo na šemu, neki će izdržati dok ne sretnu staro društvo! To su opasnosti kojima niko ne može da upravlja niti da ih predvidi! Neki i ne stignu nikada kući jer overe nakon duge apstinencije! Dolazak iz komune koja se nalazi daleko od civilizacije, naročito kada ti je svaki dodir sa spoljnim svetom onemogućen, izjednačavam izlasku narkomana iz zatvora ili bolnice! Treba se suočiti sa reaolnošću, svojom ulicom, starim društvom, porazima i razočarenjima! O ovome bar pričam iz iskustva! Meni je u tome pomogao blokator ali i jedna tužna okolnost da ostanem sama, u praznoj kući, bez obaveza druge vrste,ali uz brigu o starim roditeljima! Daj sebi odgovore na ova pitanja i sve će ti biti jasnije!
Zvrky i Sunrise! Povlačim se iz diskusije sa ljudima koje ne vidim kao dobronamerne, a uz to bez trunčice kulture i poštovanja prema članovima ovog foruma! Hvala Bogu, nisam bila tamo, niti ću! Sud donosim na osnovu onoga što sam videla i čula lično od popa! A kako sam upala u ovu diskusiju, setila sam se prijatelja kojeg sam pominjala, koji je inače "pojac" u manastiru Crna Reka, što je rang u pravoslavnoj crkvi! Pitala sam ga za mišljenje i čula mnoge ružne stvari! Setila sam se jedne prilike od pre skoro dve godine, kada je vozio monahinje i njihov nameštaj tamo! Nameštaj je ostao,a monahinje nisu! Isti taj čovek ima suprugu lekarku koja radi na "brzom skidanju" i čije je usluge pop Branislav odbio!?
expect

Post by expect »

Star,svega sam ja svesna...Ali ja verujem da ce on uspeti,jer i nije dugo bio u tome,njegovi su ga sklonili dalje od naseg grada... Zato ti i kazem da jesam sigurna,jer je on tamo i otisao str8....
Veruj mi da sam 1000x postavljala sebi pitanja i odgovarala na njih..
To za placanje se slazem sa tobom..ali verujem da mnogi roditelji smatraju da to nije nista u odnosu na moguc oporavak i izlecenje njihovog deteta....
Pozdravljam te star..i svaka cast tebi sto si sama uspela da se skines..ali nazalost nisu svi takvi..treba imati karakter za to...Zato i mislim da je za njih komuna spas....
POzdravljam te :wink: .
Post Reply